Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 224
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Скрит текст:
Скрит текст:
Дами, аз току що се обадих в Щерев да кажа, че съм получила първата си заповед и да ми кажат какво да правя от тук нататък. Когато попълвах документите проф. Тимева беше в отпуск и ни съдейства д-р Генкова, която ни обясни, че трябва да се обадя на регистратурата след получаване на заповедта. Е, от там ми казаха, че трябва да отида на място в отдела, който се занимава с документите, и да се видя с Тимева. Не съм от София и ми се искаше като дойда, да е за нещо съществено, не да си бъбрим. Не й оставиха съобщение, а ме инструктираха в кой ден и до колко часа да звънна, за да ме свържат с нея. Не е ли нормално лекуващият ми лекар да ми дава инструкции, а не който се падне да вдигне телефона от регистратурата? Някой в същата клиника може ли да сподели как действа? Очаквах малко по-ясен и ориентиращ разговор...
Чакаш да ти дойде цикъла и като дойде, звъниш веднага в болницата, за да разбереш кога Тимева е в болницата и преглежда, и потегляш към София в ден, в който лекуващият ти лекар е там. Трябва да отидеш на преглед в 1-3 ден от цикъла, за да може да стартираш процедурата. Не е нужно да имаш записан час. Преди да се регистрираш на рецепцията за преглед при Тимева, отиваш на 3-тия етаж при Ваня Бандарска, която е координатор за процедурите, финансирани от фонда, и и даваш заповедта от фонда, като молиш да я регистрира веднага в системата им, за да стартираш в същия ден процедурата /т.е. Тимева да я вижда заповедта в тяхната вътрешна система/. След което се регистрираш при Тимева и чакаш да те извика.
Принципно е хубаво в предишния месец /преди да ти дойде цикъла и да стартираш процедурата/ да си направила микробиология и цитонамазка, в случай че нямаш скорошни такива изследвания.

Безкрайни благодарности! От такава информация се нуждаех!
Имам изследванията от юни/юли, колко време важат те?

# 271
Привет, имам едно питане тъй като ни е първи опит.
22фоликула, 17перфектни яйцеклетки от които 6бр. 3дневни вече замразени и ембринолозите казаха, че още 6бр. оставят до 6ден.
Добър резултат ли е и при ЗЕТ всички 2х6бр. Ли ще размразят?
Честито имаш вече 6 ембриона замразени- което означава (според клиниката) 6 трансфера по едно или 3 трансфера по две, рядко връщат по три.
Останалите 6 ембриона ще замразят ако се развиват добре.
Повече от прекрасно е!

# 272
Скрит текст:
Скрит текст:
Дами, аз току що се обадих в Щерев да кажа, че съм получила първата си заповед и да ми кажат какво да правя от тук нататък. Когато попълвах документите проф. Тимева беше в отпуск и ни съдейства д-р Генкова, която ни обясни, че трябва да се обадя на регистратурата след получаване на заповедта. Е, от там ми казаха, че трябва да отида на място в отдела, който се занимава с документите, и да се видя с Тимева. Не съм от София и ми се искаше като дойда, да е за нещо съществено, не да си бъбрим. Не й оставиха съобщение, а ме инструктираха в кой ден и до колко часа да звънна, за да ме свържат с нея. Не е ли нормално лекуващият ми лекар да ми дава инструкции, а не който се падне да вдигне телефона от регистратурата? Някой в същата клиника може ли да сподели как действа? Очаквах малко по-ясен и ориентиращ разговор...
Чакаш да ти дойде цикъла и като дойде, звъниш веднага в болницата, за да разбереш кога Тимева е в болницата и преглежда, и потегляш към София в ден, в който лекуващият ти лекар е там. Трябва да отидеш на преглед в 1-3 ден от цикъла, за да може да стартираш процедурата. Не е нужно да имаш записан час. Преди да се регистрираш на рецепцията за преглед при Тимева, отиваш на 3-тия етаж при Ваня Бандарска, която е координатор за процедурите, финансирани от фонда, и и даваш заповедта от фонда, като молиш да я регистрира веднага в системата им, за да стартираш в същия ден процедурата /т.е. Тимева да я вижда заповедта в тяхната вътрешна система/. След което се регистрираш при Тимева и чакаш да те извика.
Принципно е хубаво в предишния месец /преди да ти дойде цикъла и да стартираш процедурата/ да си направила микробиология и цитонамазка, в случай че нямаш скорошни такива изследвания.

Безкрайни благодарности! От такава информация се нуждаех!
Имам изследванията от юни/юли, колко време важат те?
Един месец важи микробиологията, а цитонамазката мисля- 6 месеца

# 273
  • Вдън горите тилилейски
Tommy микробиологията важи 1 месец, цитонамазката 6 или 12 месеца (зависи от клиниката).

# 274
22фоликула, 17перфектни яйцеклетки от които 6бр. 3дневни вече замразени и ембринолозите казаха, че още 6бр. оставят до 6ден.
Честито имаш вече 6 ембриона замразени- което означава (според клиниката) 6 трансфера по едно или 3 трансфера по две, рядко връщат по три.
Повече от прекрасно е!
Благодаря за отговора Simple Smile
И още нещичко да попитам, недай си Боже не се получат нещата от първия ЗЕТ, можем ли отново да кандидатстваме по Фонда и съответно да пропуснем стимулации и пункция и с тези ембриончета да преминем направо към трансфер?

# 275
  • София
Повече от прекрасно е!
Благодаря за отговора Simple Smile
И още нещичко да попитам, недай си Боже не се получат нещата от първия ЗЕТ, можем ли отново да кандидатстваме по Фонда и съответно да пропуснем стимулации и пункция и с тези ембриончета да преминем направо към трансфер?
След като направите един ЗЕТ по фонда, останалите ембриончета можеш да ги връщаш със самофинансирани ЗЕТ. Ако пуснеш документи за нова заповед, трябва да направиш стимулация и пункция с нея.

# 276
Здравейте,
Въпросът ми не е към тази тема, който знае да ме прехвърли за нужната такава Simple Smile
Подала съм документи за фонда на 21.09 и са приети на 23.09, има ли шанс според вас да ми дадат разпореждането до 23.10?
Обаждах се до фонда и казват до началото на октомври оформят новите, средата ги одобряват, и в края връчват...
На 23.09 ми идва цикъла и ако не се впишем сега в датата, ще отложим за другия месец, а е наложително да действаме по-бързо...
Благораря.
Според мен има шанс но реално няма да има и месец от подаването и е малко вероятно да стане издаването точно за месец. Най-добре ще се ориентираш от сайта като погледнеш ако си следващите номера от посочените там има шанс. Стискаме палци да стане.

# 277
Момичета какви изследвания пуснахате след 1вия неуспех. Чакам си часа за коментар но искам този път да направя всяко изследване за успех

# 278
Аз пусках пълен пакет изследвания на щитовидната жлеза, пролактин, бях се запътила и др.да пускам, иначе е добре и витБ12,витД да са оптимални.

# 279
Здравейте отново. Днес ми е 5-ти ден на стимулация с Гонал 225 и от 3 дни започнах с  Цетротид. Днес съм на преглед и ми казват, че е възможно аз да си купя инжекциите , защото парите от фонда не покриват всичко. При вас как беше ? Също така днес ме прегледаха и имах над 10 фоликули в единия и 10 в другия яйчник. Според вас не са ли много за 5 ден при положение че сигурно ще ме стимулират още най-малко 5 дни. АМХ ми е 7.60 на 25 години съм.
Ще съм ви много благодарна за отговорите.

# 280
Lubi.Boni, никога не са искали от мен да си доплащам инжекциите. Знам че е възможно, но ми е странно и то още от 5 ден да ти кажат.
Иначе, бройката си е доста добра. Оставащите дни просто ще растат.
Успех и всичко да е наред накрая!

# 281
При двете ми ин витро парите бяха към 3хил.и нещо, а се дават мисля,че 5хил от фонда...странно,че не стигат.

# 282
  • София
петте хиляди от фонда са разпределени.
има си определена сума за лекарства.
ако се надвишат си ги купуваш останалите.
но пък на 25 с нормален резерв би било редно лекаря да съобрази стимулацията, за да не се налага доплащане.

# 283
Здравейте отново. Днес ми е 5-ти ден на стимулация с Гонал 225 и от 3 дни започнах с  Цетротид. Днес съм на преглед и ми казват, че е възможно аз да си купя инжекциите , защото парите от фонда не покриват всичко. При вас как беше ? Също така днес ме прегледаха и имах над 10 фоликули в единия и 10 в другия яйчник. Според вас не са ли много за 5 ден при положение че сигурно ще ме стимулират още най-малко 5 дни. АМХ ми е 7.60 на 25 години съм.
Ще съм ви много благодарна за отговорите.

Здравей,
и на мен също ми казаха, че трябва да си доплатя за лекатствата, тъй като фонда покрива 2100 лв.
Днес ми е 6ти ден от стимулацията. В левия яйчник имах около 10 фуликула, а в десния по-малко.  Аз съм на 28 г.
Доктора каза, че добре да има повече в фоликули, така че не мисля, че трябва да се притесняваш.
Евентуално към средата на слеващата седмица ще ми е пункцията.
Успех ти желая!!!

# 284
Lubi.Boni, никога не са искали от мен да си доплащам инжекциите. Знам че е възможно, но ми е странно и то още от 5 ден да ти кажат.
Иначе, бройката си е доста добра. Оставащите дни просто ще растат.
Успех и всичко да е наред накрая!
Благодаря ти много. Те и на мен ми казаха, че не е сигурно засега, но да бъда подготвена, което малко или много ме учуди. А за фоликулите не знаех, че след определена бройка само растат. Благодаря за обяснението и за пожеланията!

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 18:47 от Lubi.Boni

Общи условия

Активация на акаунт