Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 202
  • 723
  •   1
Отговори
# 330
И мен ме болеше след пункцията ми, даже загубих съзнание за малко. Приеха ме по спешност, оказа се че имам кръв в корема и ми направиха лапароскопия. Прегледа ли те на ултразвук?
Дано при те не е нещо сериозно

# 331
Здравейте. Включвам се да кажа, че днес ми беше пункцията. Извадиха 13 яйцеклетки. След упойката не усещах никакъв дискомфорт, но малко по-късно започнаха много ама много силни болки, аз по принцип търпя на болка, но тази беше постоянна и засилваща се. Дадоха ми един Аулин. Ефект от него почти нямаше. Болките продължиха. 2 пъти доктора идваше, за да ме види, каза, че всичко било минало супер. Взеха ми 2 пъти кръв и ми казаха, че и изследванията ми са наред и нямало нищо притесняващо. После ми дадоха един Диклак и от него болката спря. Самата болка беше най-много на единия яйчник и имаше пробождащи като стрели към ректума. Пуснаха ме да си ходя и болките пак започнаха, но този път върху целия корем и яйчниците и около пъпа и нагоре. Като дишам ме боли, едвам ставам от леглото, а когато отида до тоалетната по малка нужда болката е ужасно пронизваща. Докторът ми беше казал да му се обадя към 17:30 и сега се чухме, каЗах му че ме боли и той каза, че яйчниците ми са били много нараснали. Каза, че доста време ще ми е тежко и ще имам болки и ако се наложи в събота може да ми поставят някаква инжекция.
Следиха дали нямам кръв по бельото и как ми е урината, всичко беше чисто.
Изписаха ми Фраксипарин и Крион гел за 10 и 12 дни. Дайте ми съвет и някакви насоки и за болката и за медикаментите. При вас имаше ли такава силна болка и кога започна да отшумява. Защото ми е малко притеснено, дори като дишам ме боли.
Нормално е първия ден е така, не са изкарали толкова много, за хипер, на най вероятно до 2/3 дни ще се оправиш. Включи и но шпа ако много боли, облекчава. Гледай да почиваш и до 2 дни ще си добре. За Креон гелът се слага сутрин като се събудиш и оставаш да лежиш още 2/3 Мин след слагането му. Фраксипарин се слага подкожно, 3 пръста под пъпа.

# 332
Здравейте. Включвам се да кажа, че днес ми беше пункцията. Извадиха 13 яйцеклетки. След упойката не усещах никакъв дискомфорт, но малко по-късно започнаха много ама много силни болки, аз по принцип търпя на болка, но тази беше постоянна и засилваща се. Дадоха ми един Аулин. Ефект от него почти нямаше. Болките продължиха. 2 пъти доктора идваше, за да ме види, каза, че всичко било минало супер. Взеха ми 2 пъти кръв и ми казаха, че и изследванията ми са наред и нямало нищо притесняващо. После ми дадоха един Диклак и от него болката спря. Самата болка беше най-много на единия яйчник и имаше пробождащи като стрели към ректума. Пуснаха ме да си ходя и болките пак започнаха, но този път върху целия корем и яйчниците и около пъпа и нагоре. Като дишам ме боли, едвам ставам от леглото, а когато отида до тоалетната по малка нужда болката е ужасно пронизваща. Докторът ми беше казал да му се обадя към 17:30 и сега се чухме, каЗах му че ме боли и той каза, че яйчниците ми са били много нараснали. Каза, че доста време ще ми е тежко и ще имам болки и ако се наложи в събота може да ми поставят някаква инжекция.
Следиха дали нямам кръв по бельото и как ми е урината, всичко беше чисто.
Изписаха ми Фраксипарин и Крион гел за 10 и 12 дни. Дайте ми съвет и някакви насоки и за болката и за медикаментите. При вас имаше ли такава силна болка и кога започна да отшумява. Защото ми е малко притеснено, дори като дишам ме боли.

Здравей,
на мен също ми правиха бипсия тази седмица, но след това всичко беше наред.
Единствено успещам тежест от дясната страна.
Надявам се всичко да е наред и болката да отмине.

# 333
Не, не ме прегледаха на ултразвук, но докторът каза, че съм нямал кръв. Надявам се всичко да е наред.
И мен ме болеше след пункцията ми, даже загубих съзнание за малко. Приеха ме по спешност, оказа се че имам кръв в корема и ми направиха лапароскопия. Прегледа ли те на ултразвук?
Дано при те не е нещо сериозно

# 334
Аз имах такива силни болки след извадени 14 я, не можех да стоя седнала. Трансферът ми след това беше успешен и с бременността само се влоши положението. Внимавах много, без резки движения и натоварване, за да не усуча яйчник. Пих но-шпа и протеинови шейкове, ходих на преглед между пункцията и трансфера, но нямаше показания за хиперстимулация, болките бяха от уголемените яйчници. Успех!

# 335
Lubi.Boni,и аз имах много силни болки след 1вата си пункция(2рия път мина леко).Спомням си,че цяла нощ се гърчих от пронизващи болки,спазми и болки към дебелото черво.Болеше ме и като ходих до тоалетна по голяма нужда,стисках зъби да не викам.На втория ден ме поотпусна и след това леки пронизващи болки продължиха до около седмица.При теб обаче явно е по-тежко,обаждай се в клиниката си ако болката е нетърпима,може да си в хиперстимулация.За лекарствата:фраксипаринът ти е изписан,защото сигурно имаш тромбофилия или профилактично срещу тромбоза,а Кринон гелът е прогестерон,с който почваш да "лъжеш"тялото си ,че настъпва бременност,защото при АРТ няма жълто тяло,което да отделя хормона.

# 336
Здравейте, момичета. Предстои ни подаване на документи за инвитро заради мъжки фактор и като че ли сме решили да е в болница Надежда София. Някоя от вас да е правила процедури там, ако може някакво мнение и наблюдения ще съм много благодарна.

# 337
Аз съм пациентка от откриването на болницата.Имам леки забележки,но всички са много мили и определено са добри специалисти.Ако не си сложен случай като мен ще се получат нещата.

# 338
Аз съм пациентка от откриването на болницата.Имам леки забележки,но всички са много мили и определено са добри специалисти.Ако не си сложен случай като мен ще се получат нещата.

Ами резултатите на мъжа ми не са много ок и са се влошили от юни до сега и ни посъветваха да правим инвитро. Можете ли да препоръчате определен доктор? Мъжът ми ходи на преглед при доктор Макки...

# 339
Здравейте, момичета. Предстои ни подаване на документи за инвитро заради мъжки фактор и като че ли сме решили да е в болница Надежда София. Някоя от вас да е правила процедури там, ако може някакво мнение и наблюдения ще съм много благодарна.

Била съм пациент на Щерев - пълни измамници, които точат портфейла - доказано при мен! А след това - до сега, общо 6 години и надявам се сега втора бременност, съм в Надежда. Не мисля, че има по-добра болница в България! Дерзайте смело. 👍😊

За моята пункция - явно въпреки, че имам вече 3, и то с много извадени яйцеклетки, тази като 4та (може би, защото сега съм по-напреднала възраст), се оказа проблем. Утре мисля да отида на лекар, защото корема доста ме боли, подут е и малко като хапна ставам трудно подвижна. Не мисля, че е нормално да ми правят трансфер при това положение. Ако някой има опит с подобни симптоми вече 3 ти ден след пункция, моля да пише.

# 340

Била съм пациент на Щерев - пълни измамници, които точат портфейла - доказано при мен! А след това - до сега, общо 6 години и надявам се сега втора бременност, съм в Надежда. Не мисля, че има по-добра болница в България! Дерзайте смело. 👍😊

За моята пункция - явно въпреки, че имам вече 3, и то с много извадени яйцеклетки, тази като 4та (може би, защото сега съм по-напреднала възраст), се оказа проблем. Утре мисля да отида на лекар, защото корема доста ме боли, подут е и малко като хапна ставам трудно подвижна. Не мисля, че е нормално да ми правят трансфер при това положение. Ако някой има опит с подобни симптоми вече 3 ти ден след пункция, моля да пише.

Ами ние сега за първи път ще.минем през всичко и затова се опитвам да събера информация.преди да изберем, иначе съм чула няколко добри мнения за Надежда. Единствено ме притеснява малко андролога, на мъжа ми му се е сторило че малко претупал прегледа, не му изписа никакви лекарства,а направо му казал “Давайте инвитро”. Има ли значение при кой доктор ще се.насочим за инвитро в Надежда или всички са добри, може би ще се наложи Икси,а не класическо инвитро?

# 341

Аз пък съм минала първо през Надежда (при Персенска) и съм ужасно недеволна от отношение, начин на протичане на прегледи, така и не можа да ни запомни като пациенти, още от първото ни виждане ми заговори за инвитро без да се е запознала със случая ни, отказа допълнителни изследвания при предишна лоша ЦС, но пък ми даде зор за 4 неуспешни инсеминации, за да стигнем до инвитро (да, при запушени тръби). Отказа и нова ЦС, която аз въпреки това си назначих при нея и тя не си спомни, че е била против. А за финал ме вдигнаха от масата още преди да ме е пуснала упойката и вече бяха вкарали следващата пациентка. Не казвам, че цялата клиника е зле, споделям моя опит.
В Щерев съм при Тимева, която още на първата ни среща беше изключително любезна като отношение, подробна в прегледа и изобщо разговора. Обясни ни какви са ни вариантите и вече година по-късно с лапаро, хистеро, 4 инсеминации и предстоящо първо инвитро този месец, мога да кажа, че тази жена ми е спестила много пари и си ми го е казвала в прав текст, когато нещо според нея е излишен разход. Разбира се, когато съм настоявала за нещо(изследване), се е съгласявала с мен. От друга страна напоследък срещам много негативни отзиви за клиниката, но все са за други лекари. На моменти се стряскам, но след като си преговоря подробно личния ни опит ми минава и се убеждавам, че съм на правилното място при правилният специалист.

# 342
От моя гледна точка, не бих препоръчала.Това , което е било преди години, няма нищо общо със сега. Heart

# 343
Наистина всичко е много индивидуално.Има недоволни от всички клиники и от всички лекари.Аз бях при Стаменов и също мога да кажа, че непомни-ама с толко пациенти...Преместих се при Персенска за последния си опит и мога да кажа че до тук се разбираме чудесно.Дори иска да ми види всички стари изследвания. Tommy_2001-При положение че си със запушени тръби е могло направо да направиш лапаро и директно да кандидатстваш за фонда.инсеминациите са били излишни,но минало вече.Успех
-

Последна редакция: пт, 09 окт 2020, 10:10 от keylla

# 344

Аз пък съм минала първо през Надежда (при Персенска) и съм ужасно недеволна от отношение, начин на протичане на прегледи, така и не можа да ни запомни като пациенти, още от първото ни виждане ми заговори за инвитро без да се е запознала със случая ни, отказа допълнителни изследвания при предишна лоша ЦС, но пък ми даде зор за 4 неуспешни инсеминации, за да стигнем до инвитро (да, при запушени тръби). Отказа и нова ЦС, която аз въпреки това си назначих при нея и тя не си спомни, че е била против. А за финал ме вдигнаха от масата още преди да ме е пуснала упойката и вече бяха вкарали следващата пациентка. Не казвам, че цялата клиника е зле, споделям моя опит.
В Щерев съм при Тимева, която още на първата ни среща беше изключително любезна като отношение, подробна в прегледа и изобщо разговора. Обясни ни какви са ни вариантите и вече година по-късно с лапаро, хистеро, 4 инсеминации и предстоящо първо инвитро този месец, мога да кажа, че тази жена ми е спестила много пари и си ми го е казвала в прав текст, когато нещо според нея е излишен разход. Разбира се, когато съм настоявала за нещо(изследване), се е съгласявала с мен. От друга страна напоследък срещам много негативни отзиви за клиниката, но все са за други лекари. На моменти се стряскам, но след като си преговоря подробно личния ни опит ми минава и се убеждавам, че съм на правилното място при правилният специалист.
Моят случай е идентичен на твоя в Щерев. Имах изследване за запушени тръби.  Нахакаха ми 2 инсеминации, а след това и лапароскопия, за да ми кажат ПАК, че са ми запушени тръбите

Аз съм пациентка на Стаменов. И то още от времето му в клиника Малинов. И пак не ме помни. И не ме е грижа. Важното е да предприема правилните действия! А той го прави. Винаги и на 100%. Уникален доктор е!
В Щерев бях, само защото чаках 1 година да ми дойде часа при Стаменов преди години. И налях много грешни пари там.

В заключение - мисля, че е до доктор цялата работа. Изберете си не клиника, а доктор.

Общи условия

Активация на акаунт