Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 75

• 40 149
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Грейс,при един и същи доктор сме.Днес ми обясни само на мен PSR 72 часа преди пункция.Ами какво правим ако се разболея след почваме на стимулацията?!Той ми каза,че няма да има пункция.Но това не е ли опасно за мен и не ми ли опропастява цялото финансиране от ЦАР?
При доктор Владимиров не ми искаха PSR преди трансфера.

Да Елислава, знам, че сме заедно при него Heartpulse
И аз го мисля вече, защото в началото на ноември трябва да стартираме нова стимулация. И съм наясно, че това ще ми каже и на мен Frowning1
Всичко е от правилата на съответната болница явно и той нищо не може да направи.
Първата ми пункция при него беше точно в зората на Ковида и чаках до юни, за да направим трансфер, пак заради тогавашната болница и неясните заповеди, които излизаха.
Трябваше този месец да стартираме стимулацията, но реших да пропусна. Извадих късмет, защото имахме 3-ма позитивни в офиса и вече 2 седмици съм в самоизолация /не съм се тествала/.
Явно ще трябва пак да се изолираме минимум за 2 седмици, докато трае стимулацията и после пункцията Sweat
Въпреки, че изобщо не съм сигурна и това колко те предпазва, все пак трябва да се посещава клиниката и т.н.
Ти кога стартираш?

П.С. Нямам представа как се процедира, ако се наложи спиране, ние се финансираме сами. Освен годините ми, нямаме друго основание да кандидатстваме по фонда. 
Да се надяваме, че всичко ще върви по вода и няма да се стига до такива ситуации Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: вт, 20 окт 2020, 23:26 от greis

# 406
Здравейте. На кой ден след деня на трансфера, мога да правя кръвен тест? 😳❓На 11 беше трасферта на 1 бластоцит. На 6ти пункция. От 6ти (като нулев ден) до сега са реално 13 дни.

# 407
На 5дневно ембрионче може и на 9ти ден,успех!!!

# 408
Тоест днес нали? 9ти ден от трансфер ?

# 409
Елислава, greis, попаднали сте при най-добрият доктор! Не мислете за PCR теста. Ще бъде отрицателен. Но и се пазете! Важно е да не се разболявате не само от Ковид, но и от други вируси.
Greis, заедно сме били в Лозенец. Моята пункция беше февруари, но заради пандемията ЗЕТ беше през юни. Успешен! В момента съм в 20гс. И на мен ми правиха преди трансфера в Лозенец тест, за тяхна сметка.
Успешни процедури и на двете ви! Ще следя!

# 410
  • София/Севлиево
Оренда,точно вчера докторът ми разказа за случай на пациентка с пункция в началото на епидемията и успешен ЗЕТ няколко месеца по-късно.Сетих се за теб.
Това с пазенето ще ми е много трудно,след като всеки ден съм в училище с детето.Освен да го спра да ходи,но пък още не се е запознал с две от учителките си.При мен е много сложно...Дано поне решат да минат на онлайн обучение...

# 411
Елислава, не спирай детето от училище. Просто взимай по-сериозни мерки за себе си. Веднага щом се приберете махаш дрехите, с които сте били навън, измиваш лице и ръце старателно.
Аз имах и други перипети след ЗЕТ, за които не съм разказвала. Малко след като разбрахме, че съм бременна, мъжа ми се разболя. Мислехме, че е настинка, но личната лекарка настоя да си направи ПСР тест, който излезе положителен.
Съответно той влезе в болница, а аз бях под карантина 14 дни. Никой от близкото ни обкръжение не беше болен. Най-близките ни хора се изследваха също по собствено желание. Изследваха ме и мен от РЗИ вкъщи -  отрицателен тест.
Та съм малко и резервирана, че се предава толкова лесно, впредвид, че живеем под един покрив, спим в едно легло.... Но все пак гледам да спазвам мерките когато съм навън. Животът продължава, няма как да не излизаме изобщо. Най-малкото до магазина трябва да ходим,а там гъмжи от хора...
Иначе ММ още от 6 ден след престой в болницата беше с отрицателен тест, въпреки, че го държаха 14 дни. Отслабнал беше много, но като цяло каза, че лесно се е преборил.
Спомням си думите и на доктора тогава, който каза, че трябва да свикваме и с този вирус, а и да се настроим, че може да се наложи да го прекараме всички.
Току що по телевизията казаха и за две жени от Стара Загора, които са родили с Ковид. Бебетата са добре и са с отрицателни проби.

# 412
Аз съм в Щерев и в понеделник започнах стимулация. Утре ще пускаме тест за антитела. Не ни искат PCR, защото сме правили наскоро при инсеминациите.

# 413
Независимо от всичко, аз вярвам, че някой горе ни пази и подрежда нещата по най-добрия начин за нас Heartpulse

Тъжно ми стана миналият месец като не успяхме да направим трансфера, след като не се размразиха като хората ембрионите, но от друга страна поне си спестих чакането на резултати.
После се яви този гастрит, който трябваше да "боря", след това тези положителни ковид в офиса, щях да съм кълбо от нерви.

Иначе докторът наистина е супер, когато и каквито и неща са изниквали, винаги е бил на разположение.
Спестявал ми е много притеснения, давал ми е насоки при кой специалист да отида, когато се е налагало.
И да, от самото начало и на мен каза, че явно всички ще го изкараме, въпрос на време е.
Мен само ме притеснява "умните" глави в държавата да не измислят пак някоя заповед Unamused

Orenda90 пожелавам ти успех до края Heartpulse Дано и ние с Елислава скоро те последваме Flowers Four Leaf Clover
Късмет на всички Nature Sun With Face

# 414
greis, благодаря от сърце! Вярвам, че ще имате успех с Елислава! Напълно подкрепям и изказването ти, че някой ни пази от нещо и подрежда нещата по най-добрия за нас начин!
Много се притеснявам и аз с тези "умни заповеди".
 Не знам дали си спомняте, но през м.март отложиха трансферите с една безумна заповед, както и започването на някои инвитро процедури. Тогава pipi8 изготви една онлайн петиция, последваха интервюта по медиите, а в крайна сметка се отмени заповедта. Но толкова много хора отложиха процедурите, че за мен това бе умишлен геноцид, колкото и да съм крайна в това си изказване. Силно се надявам да не се правят повече подобни грешки от "умните" ни министри. Животът трябва да продължи по най-добрия начин, въпреки пандемията.

# 415
Да, това беше върхът просто. Дано не се налага пак да правим подписки и да се борим за нещо за което вече сме се преборили.

# 416
Тоест днес нали? 9ти ден от трансфер ?
да

# 417
Момичета, вчера ми беше пункцията. Имах 9 фоликула, от тях казаха, че има 4 яйцеклетки, които са се оплодили. Притесняваме, че изпитвам неразположение, корема ми е доста подут. Нямам болки. До колко това е нормално? И кога се възстановява организма?

# 418
Момичета, вчера ми беше пункцията. Имах 9 фоликула, от тях казаха, че има 4 яйцеклетки, които са се оплодили. Притесняваме, че изпитвам неразположение, корема ми е доста подут. Нямам болки. До колко това е нормално? И кога се възстановява организма?
Аз бях така и две седмици след трансфера, но на мен ми извадиха 27. Първия път с 8 пак за около 2 седмици се оправих.

# 419
И моята пункция беше вчера и аз имам подут корем но и болки също. Аз още по време на стимулацията имах тези симптоми. Нормални са, не се притеснявай. До няколко дни ще отминат предполагам. Аз обаче с тези борки как ще ходя на фреш в събота не знам.

Общи условия

Активация на акаунт