💙Януарски мами 2021 ❤️тема 3

• 50 054
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Аз също нямам апетит напоследък. А пък се оказа,че хемоглобина ми е леко нисък и не е добре да не ям. И в тази връзка така ми се ослади салата с цвекло,че вече два дни постоянно ям 😆
А киселини и мен ме мъчат, особено през нощта са направо ужасни...

# 661
Аз пък от снощи много малко усещам бебето. Усеща се, че помръдва, но не е както преди 2 дни. Старая се да не изпадам в паника.  Случва ли ви се?

# 662
И моето днес не мърда много. Забелязала съм, че след вечеря започва най-силно да ритка и после спира. Ако му пусна музика също се размърдва, но гледам да не прекалявам, да не го събуждам Simple Smile Имай предвид и че като порастват нямат много място да мърдат и са свитички.

# 663
  • Седмото небе
При мен също има дни, които побутванията са много редки и слаби, отначало се шашках, но доктора каза, че не всеки ден ще е лудница в корема ми. Да не се притеснявам за дреболии, ама на него му е лесно-пък аз го преживявам.
Имам обаче голям проблем с лежането и спането на лявата страна... Пък уж нали е препоръчително, а аз не мога. Явно защото от ляво и е главичката, във всеки момент когато се опитам да лежа на тази страна се започва страшна борба с крошета и шутове в дясно. И така съм принудена да лежа/спя малко по гръб, тогава е относително спокойна и основно на дясно, тогава сме Ок. Да обаче вече взе да ме боли горе тазобедрената става и понякога ми изтръпва почти целия крак. Явно ще търся нещо подходящо обезболяващо да се мажа. Също така след като съм спала си усещам леко подута дясната длан, никъде и нищо друго. Соленото съм го ограничила, килограмите са ми нормални като за този период, кръвното също е стабилно.
Като всяко друго неразположение се надявам и това да отмине бързичко. Засега продължавам с но-шпа 3х2 и магн.цитрат 2х400 мг. и като че ли стяганията в корема започнаха да намаляват.
При вас забелязали ли сте кога бебенцата са най-активни? При мен вечер между 9 и 12, както и сутринта към 6 се започва голяма веселба... И това е почти всеки ден, много странна програма си е изготвила моята девойка 🤣🥰😜

# 664
При мен също изтръпва така крака, но засега не се мажа с нищо.

Моят чочко става активен след 23 часа, нощна птица, хаха Grinning

# 665
аз вече спя на дивана полуседнала с няколко възглавници подпряна ... на ляво ако заспя ме събужда с бой и в повечето случаи съм съм почти седнала и на гръб - на дясно ме боли, а ако легна на гръб ми се повдига, активна е винаги когато аз не съм , сутрин в 6 ч ме буди също ...

# 666
Здравейте мамита, някоя от вас имала ли е болка точно до пъпа отгоре цял ден се появява за секунда и отшумява.. много се притеснявам

# 667
Здравейте мамита, някоя от вас имала ли е болка точно до пъпа отгоре цял ден се появява за секунда и отшумява.. много се притеснявам

Аз имах такава болка. Появи се в 6тия месец и към средата на 7мия изчезна. Лекарят каза, че е от разтягането. Но ако те притеснява по-добре сподели с твоят лекар.

# 668
Повечето бебета са активни нощем или по време на фазата на почивка на майката. Всъщност движенията, като ходене, танцуване, ги приспиват. Затова новородените обичат да ги люлеят, те на това са свикнали от корема на майка си. Вашият глас също ги успокоява, познават го вече. И после като се родят обичат да им се пее. Майчиният глас е нещо познато. Говорене, музика - за бебетата в корема са нормални неща за фон за сън. А като си легнете да спите - скука 😅 и почват сами да се забавляват.
Именно заради този обърнат ритъм, да са активни нощем, после като се родят е голямо “забавление” за майката, докато бебето научи ден и нощ. За тях в началото нощта е времето за активности и парти 😅

Относно позата за сън. Опитвам да спя основно на ляво. Често обаче спя и на дясно, а редовно се будя по гръб. И моят крак изтръпва, и мен ме наболява тазобедрената като прекаля с лежането на ляво. Не се вглбявам, временни неразположения. Обръщам се на дясно 😅

# 669
Здравейте мами.. Вие имате ли киселини? Никога през живота си не съм имала, но тази нощ през какво минах... Събудих се от адски остро парене, не можех да преглъщам, нито да остана в легнало положение. Мъчих се около час, такива силни болки, че едва дишах. Повръщането последва, облекчи ми за малко и след час, два пак. Пак повръщане. Днес няма подобрение. Закусих 2 препечени филийки с масло и чай от лайка. Още, докато закусвах паренето започна отново. Като парцал съм, моля ви споделете опит и някоя домашна рецепта за справяне с този ужас? По сайтовете пише, че в 7 месец се появявали киселини, но това си е направо зверско мъчение.

# 670
И моите киселини се появиха. Имам чувството, че и като пия вода ми предизвиква киселини. Содата ми ги облекчава засега и я пия вместо вода. Ще почакам до понеделник и ако е така ще си взема Талцид, защото знам, че облекчава киселини.

# 671
Гавискон - таблетки или сироп Hug

# 672
Аз дъвча Талцид, иначе не се търпи, особено в легнало положение. И при мен миналата нощ беше ужасно, парене, повдигане, почти не съм спала.

# 673
Явно тези дни всички сме с брутални киселини. Снощи и аз преживях кошмар, бях чела за пиене на чаша студено прясно мляко и честно казано мисля, че успя да ме облекчи.

# 674
И мен тези дни доста ме мъчиха, а преди да забременея не знех какво е киселини Pensive на мен прясното мляко ми помага,но за малко. Днес си взех Гавискон,да видим дали ще помогне.

Общи условия

Активация на акаунт