91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 6

• 71 885
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Да. Това го знаем благодарение на вас. Heart Без да съм излишно "разтревожена", т. к. изчаках търпеливо до ден последен без да звъня, пиша и пр. , по-скоро ме вълнуваха новите три. Моята девойка попадна в един от класовете, които останаха без досегашните си титуляри.

# 91
  • столицата
Танира, явно ще научите утре. Споделете тук, моля. Ще е интересно кои са и откъде идват новите попълнения.

# 92
Класовете на Римпова и Делийска са разбити. Може да няма връзка с напускането на класните, но прави впечатление.

# 93
Да попитам: Международни екскурзии, бели училища, зелени училища организират ли се в 91НЕГ?!

# 94
В настоящата ситуация - не. Преди това - обмени с немски училища - не само за ЛК. Прословутият купон в Боровец май изчерпва зелената част, а за бяла - няма време. Колоритен е Фашингът - маскарад в края на февруари, но...??? Странна година ще е. Да сме здрави!

# 95
  • София
Да попитам: Международни екскурзии, бели училища, зелени училища организират ли се в 91НЕГ?!

В сферата на пожеланията са тези неща.

# 96
  • София
Вие сами си правите нещата да изглеждат черни... Разменни гостувания  (аустауш) отскоро има  и за  ДСД паралелките, вижте в сайта на немския отдел разказа на две такива деца от престоя им. Има я  измислената за мен  екскурзия на Боровец, има и проекти с гостувания по разни поводи в Германия ( и в  други държави), ама ученикът трябва пък малко да се понапъне и класира за ограничените бройки... Само в момента на прима виста  си спомням за PAD олимпиадата, за Bayern Wettbewerb, за Schnupperstudium-ите за по-големите,  за програмата Donau verbindet, за Jugend musiziert и т.н.. Във всички тях са участвали деца от ДСД в годините... Моите собствени деца също, та го твърдя от личен опит, а не наизуст. И вместо да се оплакваме, следва по-скоро да оценяваме предлаганото, понеже  класираните  по тези програми пътуват за символични суми - обикновено само самолетен билет и джобни, понеже всичко друго се поема от немска страна - учене, практика,  разглеждане на забележителности, храна..Да, другаде екскурзии има, но пък това няма.. Всеки си знае, де, аз само споделям, че по този параграф моите деца имат хубави спомени, завързани приятелства, по-неофициални, почти приятелски отношения с немските учители, които ги придружават.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 19:55 от пенсионирана русалка

# 97
# 98
Здравейте, чета ви  цяла година горе-долу  и доста неща научих от вас, за което съм изключително благодарна разбира се.
Аз съм от щастливите майки на Лайстунг-че! Надявам се годината да е спорна и щастлива за всички! Някъде по-наппед някой бе питал/но не видях отговор/ На какъв принцип сформират новите вече 9-ти класове....на случаен?

# 99
  • София
Честит празник! Щастлива,  успешна,  нормална учебна година!
Тържествено и много вълнуващо е за мен:)

# 100
От младежа разбрах, че класна на 9г ще е госпожата по философия, как са разбрали не знам. Той с група съученици  вчера изкараха почти целия след обяд около училище може би така са подразбрали тази подробност 🙂.
Имаме комплект учебници за 8 клас (без БЕЛ, христоматията е налице ), ако някой прояви интерес може да ми пише.
Поздрави и спокойна учебна година на всички 🤞

# 101
Добро утро и успешна година! Да е здрава, късметлийска и многооо ползотворна! Понеже не ми позволиха да присъствам днес моля, да споделите впечатления от откриването

# 102
  • София
Честита да ни е учебната година!!! Започва шантаво, дано продължи по-близо до нормалността...
Успех на всички!!! Бъдете здрави!!!

Честит празник! Щастлива,  успешна,  нормална учебна година!
Тържествено и много вълнуващо е за мен:)
ЗаСлон, как ти завиждам за ентусиазма. Аз се чувствам ограбена и изобщо не ми е празнично ..

# 103
На добър час на всички НЕГърчета!!! Успешна и здрава учебна година!!!

Малка част от зайците Simple Smile

# 104
  • На планетата Земя
Успешна нова учебна година! Да е здрава, спокойна, присъствена и скучна откъм непредвидености!

Чудесни деца!
Любимото ми училище, стана ми носталгично! Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт