Постоянен задух и недостиг на въздух.

• 13 127
  • 51
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Скрит текст:
Ехография на щит.жлеза:
Правилна форма, нормална големина, без патологични промени.
Изследвания:
Глюкоза 5.5 mmol/l при реф.граници 2.80-6.11
Ft4 - 15.23 pmol/l при реф.гр. 9.61 - 26.00
TSH - 3.01 mKlU/ml при реф.гр 0.34 - 4.90

Обективно състояние при пулмулог:
Добро общо състояние. Без цианоза и диспнеа. Афебр.Везикуларно дишане без хрипова находка. РСД 98/мин. AH - 100/70. Крайници без отоци. САТ - 98%.

Обективно състояние при кардиолог:
Кожа норм.оцв.изр.подк.масна тъкан. Глава и шия - б.о. Дих. с-ма: нормост.гр.кош, ясен перк.тон, чисто вез.дишане, запазена респ.подв.двустр. ССС - в норма, ритъм.сърдечен 84-96/мин, чисти сърдечни тонове. RR 100/75. Корем - на нивото на гръдния кош, неболезнен. HEPAR ET LIEn - не се палп., Succ.ren. - дв.отр. Крайници - неоточни, запазени пулсации на аа.dorsales pedis.

Разбрахте ли от какво ви е задуха и оправиха ли се нещата при вас?

Скрит текст:
При мен се получи от НК.Изписаха ми едни лекарства за сенна хрема,от които получих ПА,световъртеж и трудно дишане.Дишах много бързо и с горната част на гърдите,дори ме болеше.Нещо като непрестанен задух.Започнах и да се прозявам или да въздишам на всеки 3-5минути.Отидох на лекар пак и ми обърка паниките с астма.Изписа ми кортизон.Вместо да се оправя,такава нервна криза ми докараха,че се бях уплашила да не умра.Започнах да се потя ,имах Т37.5,един месец на легло и липса на апетит,свалих 4-5кг.Насилвах се да ям.Мускулите ми отказваха,не можех да стоя права,силен световъртеж,треперене и безсъние 2 месеца.Беше ужас!
Спрях всички лекарства и започнах да се оправям.
Консултирах се с 4 психиатъра и нищо не ми изписаха,освен диазепам и то по мое настояване,от който изпих само 3 хапчета за това време.Пиех мента-глог-валериан и Алора,а после 1,5месец нищо.Защото съм в чужбина и бяха затворени границите и беше голям зор!
Дишането ми се оправи след 5 месеца.Едва тези дни дишам нормално и се прозявам или усещам,че не ми стига въздух,когато се сетя или притесня.
Трудността с дишане,когато има паник-атаки е механизъм,който се включва като защита на мозъка.Това означава,че имаш непрестанна тревожност.А също влияе и безсънието за това.Имам приятелка,която като не спи и на следващия ден не може да диша същи,души я в гърдите и само въздиша.При всеки в различно.
Това,което описваш е нервна криза,също като моята и се въоръжи с търпение,защото на организма му трябва време да се възстанови.Отнема поне една година.Аз без лекарства се възстанових за 6месеца.
Преди това ми пуснаха щитовидни хормони и кардиологичен преглед и рентген,за да изключат друг проблем със сърцето или щитовидната жлеза.
Накрая ми откриха анемия,която имам отпреди 3г и която е виновника за тези ми паники и тревожности/надявам се/.Сега пия Малтофер.И от толкова дълго време ,оттогава,обикалях по доктори,за да разбера защо имах сърцебиене,треперене,мравучкане,кръвно понякога,трудно дишане,най-вече при цикъл /мислех,че влизам в менопауза /все комплекс екстри,които 95% изчезнаха с приема на желязо.
Понякога едно дребно нещо се оказва от значение.И благодаря на Бога,че Той направи чудо,та най-накрая да разбера какво ми е,попадайки на читав доктор в България.

Как се оправи безсънието при вас?

Последна редакция: ср, 20 мар 2024, 14:11 от Не се сърди, човече

# 46
някой намериш решение на задуха си? аз съм така от 1г

# 47
Здравехте. Предварутелно се извинявам за дългия пост!
От 1г имам задух, или нещи като задух поне. Стяга ме гърлото, на моменти свкаш имам буца, не мога да поема дълбоко възфух. Правих си няколко рентгенови снимки- нищо! УНГ ме гледа с камера в гърлото-нищо. Ендокринолог, щитовидна-нищо.
Пулмолог ми мери капацитета на дробовете-добре е. Алерголог- изписа ми за астма (въпреки, че нямам) Ефира пих месеци- не помогна. Пия витамини, Д, Б12, фолиева... не помага.
Чуството е, че не мога да взема въздух до край.. много е мъчително и гадно! Някой с идеи какво може да е кли да е бил така.
П.П : Пия ципралекс, флуанксол и ксанакс.

# 48
  • Тра-ла-ла
Невролог и рентген?! Дискова херния, изгладена шийна лордоза, плексит? Имате ли проблеми с врата и гърба?!

Тези хапчета от преди проблема със задуха ли ги пиете или ви ги предписаха за това?!

# 49
Невролог и рентген?! Дискова херния, изгладена шийна лордоза, плексит? Имате ли проблеми с врата и гърба?!
само на това не съм ходила, имам изкривяване на гръбнака.

# 50
  • Тра-ла-ла
само на това не съм ходила, имам изкривяване на гръбнака.
Имате ли осезаеми проблеми?! Често да сте схваната, да ви болят гърба, раменете, врата?

# 51

Общи условия

Активация на акаунт