Августовски бебета 2020 !

• 20 540
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Имаше няколко въпроса последните няколко страници.....мисля тук има достатъчно отговори( дано не се повтарям, че паметта ми пак изневерява нещо напоследък).
Скрит текст:

И аз избягвам в "анонимни" форуми да давам улики за личния си живот, още повече че достъпът е свободен и неограничен Simple Smile (Въпреки че пуснах вече една снимка Simple Smile )

# 106
Искам да ви питам как става това с кърменето на обществени места и по-точно какво се случва, ако сте облечени с тениска или блуза например? Аз го правя, но само когато съм с рокля или потник с тънки презрамки, иначе някак не си го представям как ще стане :/ А идват по-хладни месеци и все ще ми се наложи, ако не искам със Северина да стоим все затворени вкъщи...

# 107
Алетея, имам няколко потника/топ за кърмачки, няколко спортни бюстиета и сутиен за кърмене. Нося само дрехи подходящи за кърмене, дори и да са тениски да са по-свободни, за да мога да надигна едната страна. Ако в рокля да се откопчава от пред. С баткото ( родих април) ползвах жилетки или парео , за да не ми в толкова хладно като се разголя да кърмя. Лятото (тогава и сега) се намятам с нещо ако е прашно и/или има много нагли зяпачи покрай мен..  Не ми пука особено къде кърмя, нямам много скрупули в това отношение. Кърмила съм къде ли не.....дори в библиотека, магазини, права , седнала, особено ако гладът е страшен.... Simple Smile
А и аз не моя гърдите, ако много съм потна забърсвам с влажна кърпа ( без зърната) заради ароматите и предлагам гърда. То формата и големината на бюстс имат значение за удобството съм забелязала. Моите гърди са ( да кажем ) големи и като се наведа напред мога да закрият себе си и бебето както ми е на краката сложено до суче. Общо взето мога да си позволя различни пози на кърмене ,където и да съм.
 Зимата също не ми е много проблем, обичам да ми е студено, но пак широко дрехи и потник за кърмачки вършат работа- вдигам блузата и откачам потника, така само гърдата е "гола".

# 108
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Момичета,
Искам да попитам относно погачата, дали се брои деня на раждането като ден 1? Ако да, то при нас се пада да е събота? Дали е проблем това, тъй като знам че събота е ден за помени.
В неделя на 27.09 ще правя събирането в нас. Чудя се обаче в колко часа 🤔🤔🤔
Мисля, че денят на раждане е ден нула, а на следващият ден детето прави 1 ден...

# 109
Момичета,
Искам да попитам относно погачата, дали се брои деня на раждането като ден 1? Ако да, то при нас се пада да е събота? Дали е проблем това, тъй като знам че събота е ден за помени.
В неделя на 27.09 ще правя събирането в нас. Чудя се обаче в колко часа 🤔🤔🤔
Мисля, че денят на раждане е ден нула, а на следващият ден детето прави 1 ден...

И аз така си мислех, даже обърках една приятелка. Беше тръгнала на църква на 40тия ден иназ й казах, че това не е 40тия и тя се беше шашнала 😃 После ме пита дали броя дена на раждане, а аз не го броях,а то реално това си е първият ден, следващият вече е 2ри.

# 110
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
А как разбрахте кое е правилното изчисление?

# 111
Аз си броя и денят на раждането.

# 112
  • Denmark
Искам да ви питам как става това с кърменето на обществени места и по-точно какво се случва, ако сте облечени с тениска или блуза например? Аз го правя, но само когато съм с рокля или потник с тънки презрамки, иначе някак не си го представям как ще стане :/ А идват по-хладни месеци и все ще ми се наложи, ако не искам със Северина да стоим все затворени вкъщи...
Мяташ една пеленка на рамото и готово. (нещо не ми дава да кача снимка, иначе пращах вчера на таткото да види какво правим) И като цяло е важно да осъзнаеш, че няма нищо срамно или неестествено в това да си нахраниш детето. А за хората, които имат проблем с това, нямам коментар. Тоест имам, но чакам само някой да ми каже нещо Grinning Аз по-скоро се стеснявам като имаме гости вкъщи, все пак не искам мои познати и роднини да ме гледат разгърдена. 😄
За хладните месеци и аз се чудих вчера, но после измислих - като огладнее, сядам в някое кафе и на топличко си го кърмя. Иначе ще се побъркам вкъщи...

# 113
Ние питахме отеца.
Каза, че раждането си е ден 1.

# 114
Ние питахме отеца.
И аз така попрочетох.
При нас се пада събота, но знам че събота е ден за помени😑😑😑, което ме притеснява.
Почерпката обаче, ще я направя в неделя, а не на същия ден, като се надявам да не е проблем.🤔

# 115
Ние питахме отеца.
И аз така попрочетох.
При нас се пада събота, но знам че събота е ден за помени😑😑😑, което ме притеснява.
Почерпката обаче, ще я направя в неделя, а не на същия ден, като се надявам да не е проблем.🤔

И аз мисля да направа подобна организация. При нас 40тия ден се пада неделя и ще ходим до Троянския манастир. Ще събера приятелки чак следващата неделя, няма да е на 40тия ден. Важно е молитвата да си е на деня, пък другото даже може и без него

# 116
И при нас беше в неделя. Влязохме към 10.30ч в църквата, после ходихме на разходка със зълва ми, мъжете и децата.
Нашите и свекърите се бяха събрали на обяд и от разходката отидохме при тях.
Към 14ч се прибрахме, полегнахме, после си оправих масата и на момичетата бях казала да дойдат в 16ч.
Някой питаше за часовете.

# 117
  • София
При нас 40-тия ден се падаше в четвъртък и съответно тогава направих само молитвата, а в събота събрах приятелки за почерпка. Мен не ме притесни, че почерпката ще е събота, защото това е езически обичай, а не църковен. Събрах приятелките си към 14:00 часа до към 18:00.

# 118
При нас 40-тия ден се падаше в четвъртък и съответно тогава направих само молитвата, а в събота събрах приятелки за почерпка. Мен не ме притесни, че почерпката ще е събота, защото това е езически обичай, а не църковен. Събрах приятелките си към 14:00 часа до към 18:00.
И аз мисля събирането да е около 13:30, а ритуала към 15ч.
Ще викна и свекърва ми 😑, тъй като майка ми ще присъства

# 119
Нашата бяла молитва, или чиста 🤔 се пада в петък. Ще носим в църквата Питка и вино, така са казали. После трябвало да се ходи в чужда къща, та ще идем в кумовете 🤔 Това свекърва ми го измисли, аз не съм чувала такова нещо 😃

Тъй като живея при мъжа в друг град, реших да не правя погача, защото нямам приятелки тук и ще са само бабички, пък и не знам какво точно да правя, и старото поколение не знае, не са го правили. Така че нашият бебок ще мине без орисници 😃 Олекна ми, като го решихме с мъжа, че ми беше много тъпо, за мен идеята е да си събереш приятелките и да си побъбрите 😃 А не да събереш бабички, дето само да ти дават акъл...

Общи условия

Активация на акаунт