Започнах от темите за юлските бебета, но чак тук виждсм коментари за секрети в носа на новородени (може да съм пропуснала в предните теми).
Искам да попитам има ли от вас дами раждали в болница Надежда, София през юли месец.
Бебето от ден първи е със запушен нос, като още в болницата го казах, на никой не ми обърна внимание. Чистим носа с аспиратор и излизат ужасно много сополи. Казах на педиатърката, която неглежира проблема и чак сега като дойде моментът за ваксините я убедих, че има проблем. Пуснахме секрет от носа - стафилококи. Убедена съм, че е заразен от болницата! Чакаме резултата на още едно бебе със същите проблеми, родено пак в Надежда през юли месец. Искаю да разбера дали и други родителите имат този проблем, защото да се дава антибиотик на бебе на 2м не е добре, дори и да е локално, отделно, че стафилококи не се чистят толковс лесно. Ако има още заразени бебета, е добре въпросът да се отнесе към ръководството на болницата (всеки сам преценява, разбира се).
Отделно го изписаха със страхотна жълтеница, нещо което пак им казах на място, никой не ме отрази. После тичахме по други болници, дай Боже всичко да е наред.
И също така при раждане така са го изтеглили (естествено раждане), че в момента се нуждае от рехабилитация, т. к. постоянно държи главата на дясно и вече е деформирана, но това не е единственият проблем, който настъпва поради това, че си държи главата на една страна само.
Не искам да казвам на мен какво ми причиниха и оттам какви неща се отключиха и всичко това, защото някой реши да отчете дейност и дс спука околоплодния мехур само на 4см разкритие.
Със същия успех можех да родя в първата държавна болница без избор на екип и със сигурност не за 2к+ лв.
Но нека се върнем на стафилококите. Интересно ми е дали и друг, раждал в Надежда, има подобен проблем.
То даже по-голямо удоволствие.
Сега го разнасям из вкъщи в мен
Не знам как ще е по-натам, но поне първият ни опит е успешен.