Августовски бебета 2020 !

• 20 179
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Как така кенгуруто било полезно, ако наистина е така, никакви ергономични глупости, които струват майка си и баща си, няма да купувам. То не че нещо, ама колко деца са ги носили в кенгуру, пък нямаме цяло поколение недъгави деца, ама знам ли, нещо ме е страх
Позицията на краката в кенгуруто не е правилна, вредна е за развитието на тазобедрените стави. Въпреки това с произвеждат, продават ги и се ползват. Това може да доведе до слаби тазобедрени връзки, лесни луксации и подобни. Няма визуален дефект, но има дълготраен ефект. Много хора още казват на всякакъв вид раници и слингове- кенгуру ( както памперси и ксерокс), просто е останало като нарицателно, може за това така да е казал.

# 646
Ergobaby omni 360 може да се ползва буквално от деня на раждането. Има и ранички, които са за след 3 / 6 месеца.
Това е моята - много ни е удобна и на двамата:

https://roshavo.com/ergobaby-omni-360-pearl-grey-cool-air-mesh

А ето и полезна информация относно ергономичните ранички от производителя:

https://ergobaby.com/blog/2018/10/5-things-to-know-before-you-st … g-a-baby-carrier/

# 647
Алетея, това ми го каза д-р Янакиев, който е най- добрия детски ортопед в Пловдив. Каза бебето трябва да е в поза жабче,никакви повивания, никакви пристигания . Даже каза знаеш ли защо сега майка ти и бащата ти ги болят краката- защото са повивани. Питах го тогава и за проходилките, също не ги препоръча,но ако сме решили да ползваме да е поне след седмия месец. За бънджитата каза и че прекалено натоварват краката като прожинират и че са прекалено слаби да издържат такова натоварване.
Harista, консултацията ми беше преди почти 5 години, тогава мисля не са били още актуални тук слингове и раници.
 Не искам да подвеждам никой, само споделям това което ми е казано. Все пак всеки си решава. Simple Smile

# 648
Ergobaby omni 360 може да се ползва буквално от деня на раждането. Има и ранички, които са за след 3 / 6 месеца.
Това е моята - много ни е удобна и на двамата:

https://roshavo.com/ergobaby-omni-360-pearl-grey-cool-air-mesh

А ето и полезна информация относно ергономичните ранички от производителя:

https://ergobaby.com/blog/2018/10/5-things-to-know-before-you-st … g-a-baby-carrier/
Миналата седмица я купих от амазон и в върнах на следващия ден.
Гледам по улиците как другите хора ги носят и са им удобни, а на мен нещо не ми пасна и трябваше да пристяга всичко до края, че да ми стане. Отделно че моя не пожела да седи в нея повече от 30 сек и много ме е яд.

# 649
Zezeto, това за повиването е така, отдавна го доказаха, че е вредно изпъването на краката при новородените, но още се прави....преди са имали други съображения и с го смятали за правишно и нужно.
И аз съм против проходилки , бънджи гащи, буталки, колани за прохождане и т.н. Като ме видеха с баткото все ме питаха защо се мъча ( че съм много висока и имам и проблеми с кръста след травма), а като решавах да споделя , обикновено го приеха лично, все едно ги обвинявам, че имаме различни виждания....
То има "спорове " против и за даването на вода ( с или без захар),яденето на люто , морска храна и цитруси по време на бременност и кърмене, за ваксините и т.н., че за едно тазобедрени стави и правилно позиции на краката ли няма да има. Хахах след 30 години сигурно ще отрекат и това сега ,което се смята за полезно Simple Smile

# 650
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Отдавна виждам, че използвате раници и слингове, а аз все си мисля, че на 2 месеца още е рано 😃 Препоръчайте ми нещо - кой какво ползва. Знам, че е коментирано, но в онзи момент съм подминала полезното инфо.
Аз ползвам това Grinning https://mamazone.bg/index.php?_route_=slingove/mei-tai/love-tai-boho
Много, много съм доволна, преди да родя изобщо не съм се интересувала от слингове и подобни , защото ми се струваше много сложно за поставяне. Но този тип Мей-тай е нещо хибридно между слинг и раница , а и в клипчето вътре в описанието е показано много добре как се поставя. Взех си го първо под наем напълно безплатно за една седмица. И взе, че ми хареса, а и на бебчо най-вече Grinning Много съм щастлива, че успях да оцеля от първия опит, а и цената е доста по-ниска от останалите видове , които разглеждах.

# 651
И аз отдавна гледам раничките. Следя промоциите по сайтовете. Дори ни подариха консултация в една слинготека, но чакам да станем поне на 3 месеца. Сега нося в Caboo слинг - хибриден слинг със слингов плат и рингове. Четох, че за ваксините се препоръчва слагането на куул пач на убождането и се запасих, че съвсем скоро и ние ще слагаме 2 ваксини в крачетата Sad

# 652
И аз се подготвих с Куул пач, но ЛЛ ме разубеди, защото имали парабени. И за сега се въздържам да ги използвам 😁

# 653
Lususita, дори не предполагах. То вече човек не знае, какво да прави...

# 654
Нас днес ни боцнаха крачетата.... Милата много плака, чак пищеше.. И аз с нея 😭😭😭 Сложих и Куул пач, успокоява я обаче след като мине ефекта е ужас. Не мога да сваря да ги сменя. Дадох и Панадол. А най-гадното е, че няма апетит 😭 Дано скоро си го върне... Много ми е гадно, тая нощ ще си я взема на спалнята при нас да си я наглеждам 😶

# 655
Ох, Нели, дано да мине бързо Hug

# 656
А не може ли да не се слагат и двете ваксини в един ден? Чувала съм, че някои педиатри ги слагат в различни дни.
Направо не ми се мисли какво ще е, честно...

# 657
Ние днес сложихме едната ваксина в едното краче (не знам коя от двете) и ротавирусната през устата, другата седмица ще бием другата по преценка на педиатърката. Не съм слагала куул пач, лекарката каза само ако има зачервяване или оток. 2 часа след ваксините дадох Панадол, не сме имали проблем до сега, пу-пу. Северинозавърът е наддала 1.600 за един месец 😬 Тя е 🐷

# 658
Аз купих Ergobaby Embrace, това е модел ергономична раница, която я дават 0+, но аз започнах от първия месец. Много е мекичка и удобна за слагане.
Днес Алексче стана на 40 дни. Сутринта бяхме на църква, а след това бях запазила маса и поръчах сладки неща в една сладкарница навън. Със свеки, майка и няколко приятелки с бебета пихме кафенце и се почерпихме. Без кой знае какво спазване на традиции и официалности Simple Smile

# 659
Мале, горките дечица. Аз никога не съм слагала 2 ваксини в един ден. А три- абсурд. Но педиатърът така е преценил.

Общи условия

Активация на акаунт