Любители на Котки - Тема 149

• 30 270
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Добре,че започнахте миризлива тема.Това беше и моята идея сега.Извинявам се предварително,ама са нещата от живота..
Имала съм котарак,знам-не очаквам да мирише на рози,обаче Зак е смръдлив.Не говоря за неприятна миризма,а за убийствена смрад.Над талетната му има озонатор и 2 ароматизатора,филтъра е нов,използвам чували за тоалетна  и не можеш да минеш в близост.От вчера започнах веднага да изг=хвърлям това,което е направил в нашата тоалетна-така в коридора се живее,но в тоалетната ни не.След това я дезинфикцрам и пускам мн пъти водата и пак мирише.Така-това ми е проблема
Сега решението.Какво да търся?В паспорта му пише,че има всички ваксини,платила съм за тях,въпреки,че предния му собственик движеше нещата,аз само плащах.От понеделник ще сменя храната му,въпреки,че имам неотворена 2 кг от тази,която най-много му хареса/сега яде нея/,паучовете ги спрях,защото са с риба.Снощи четох за миризливи изхождания-уж не видях проблем да има.Забелязах,че пие доста вода,но и яде само суха храна тия дни
Какво да търся и как да си реша проблема?

# 421
  • София
Зак е твърде малък, за да има миризма заради пола си. По-скоро е от храната. Киро ми е смрадливичък. Това му е единствения недостатък. Simple Smile Забелязах, че когато им оставям по-често суха храна, а той много я обича и минава само на нея, мирише повече. Ако е на паучове, почти се изчиства от миризмата. И мисля, че не става въпрос за мокра/суха храна, а по-скоро нещо в състава. Например в Petmall наскоро започнаха да си рекламират нова марка храни и ми направи впечатление, че има точно такава съставка, която премахва миризмите.

Намерих! Съставката, за която съм чела е Юка Шидигера - http://bg.gmp-factory.com/news/why-is-yucca-schidigera-in-pet-s- … ood-11205692.html

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 19:55 от Тaня67

# 422
И аз не очаквам да мирише,заради това,че  емъж.Той е само на 3 месеца.Обаче не знам какво да правя.Ще му сменя храната,но той тази си я хареса много-бях му взела 3 вида,за да си избере.С паучовете миришеше още повече.
Значи,казваш,че има вариант просто да си е миризлив и да си остане така?

# 423
  • София
Може и да е до индивид. Защото в крайна сметка ги храня еднакво, а само Киро ми намирисва. Но и с храната може да се регулира. Дъщеря ми твърди, че като е сменила храната, произведенията на Дейзи вече не миришат. В горния коментар допълних за Юка Шидигера (Yucca Schidigera), която се слага в някои храни точно с тази цел. Предполагам, че не е единствената.

# 424
Потвърждавам, при Топче никога не е миришело, но като взехме Ушатото първите месеци беше смърт, сега си мирише нормално, страшно определение направих. Joy

# 425
  • София
Имате ли прозорец в тоалетната? Съкровищата на Барни също имат "разплакващ аромат", но при изчистване веднага  (пускаме ги в тоалетната за хора) и напръскване на пода с почистващ спрей, плюс проветрение чрез отваряне на прозореца, до 5 мин се е изветрило.

Мъжката кастрация е много лесна като процедура и не представлява тежка операция с опасност от тромбози.

# 426
Имаме в тоалетната/тя е и баня/но не се отваря.Обаче тоалетната на Зак е в коридора/в бянята няма място и за нея/ и да те посрещне такава смрад не е най-доброто. Аз също от вчера започнах да изхвърлям тези неща в нашата тоалетна.После пръскам с препарат и пускам много пъти водата и пак мирише остро поне половин час.Другата"нормална"миризма ми е позната,ама това  е убийствено.Не ми се беше случвало да се изправям,за да дишам,докато чистя тоалетната на коте..
Ивекс,а какво промени,за да престане да смърди така?

# 427
  • София
При Пухчо също се случва бомбите да миришат, аз пък забелязах че е като яде консерви, особено такива с високо съдържание на месо.

# 428
Драко много миришеше отначало докато беше на бебешката Хилс. Сменихме я- пак миришеха бомбите. Давахме му пробиотик и спря да мирише така, но сега пааак сменихме храната с тая лидлската и миризмата е убийствена. Също чистим веднага , защото не се трае иначе 🤪 На Марсел не мирише, а ядат едно и също..

# 429
Ооо, болна тема.
Нашите като ги храних с храни със зърно миришеха ужасно. И изходния материал, че и те самите. След смяна на храната и съответно след като организма се изчисти от старата всичко се оправи.
Сега ако има някакъв аромат от тоалетната е само ако взема друг бентонит.

Приятелка и тя от това се оплакваше. Смени храната и тоалетната. Трябваше да пътува и беше оставила котето 4 дни само без да му се чисти и думите й бяха 'Все едно няма котка в апартамента' 😁

Трябва да се открие причината за миризмата. Най-често е непоносимост към зърнени или към друга съставка. Имам клиентка, която заради тези миризми не дава нищо рибно. Друга дава гранули рядко защото котето получавало газове от няколко вида, които са пробвали и са се отказали.

# 430
Котешки мами, сега май трябва да се оплача, че нещо не ми е до хвалба. По традиция почивните дни ги прекарваме на вилата и прайдът е с нас. Любофта на живота ми е донесла в спалнята ни живичка мишчица и после е изчезнала отново навън и сега ще спя с МИШКА!
А вие се оплаквате от миризливи екскременти - това щях по-лесно да го преживея!
п.п. ММ каза, че отива да спи с кучето и аз си оставам с мишлето.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2020, 23:34 от pepeblue

# 431
Котешки мами, сега май трябва да се оплача, че нещо не ми е до хвалба. По традиция почивните дни ги прекарваме на вилата и прайдът е с нас. Любофта на живота ми е донесла в спалнята ни живичка мишчица и после е изчезнала отново навън и сега ще спя с МИШКА!
А вие се оплаквате от миризливи екскременти - това щях по-лесно да го преживея!
Е, аз си спомням по-големи проблеми от това да спя с мишка на вилата - поредният съсел , влезнал вътре. Предишната котка Лъки беше голям ловджия, но никога не успя да докопа някоя от тези гадини. Спала съм, когато цяла нощ котката се опитваше да докопа съсела, но той скача на няколко метра. По-точно по някое време успях да заспя въпреки жестокото трополене в опит да докопа плячката.

# 432
Ооо, значи ще е интересно тази нощ!

# 433
  • София
Няколко месеца поддържах котешка трева, за да установя, че нашето коте просто не й обръща никакво внимание, така си и изсъхва и ме боли сърцето да я гледам...

# 434
  • Някъде там
Как мина нощта с мишката ?
Аз не бих издържала, изпитвам неописуем страх от мишки.
Тревата съм си я оставила на двора. Принца не я иска. Виж малцовата паста яде с кеф.
Нашия е от чистичките. Чистя на два дни вече тоалетната а е в стаята на децата.
Обаче щом казвате че от лидълската храна може да мирише, няма да му я давам. Тя неговата ще дойде утре.

Общи условия

Активация на акаунт