Любители на Котки - Тема 149

• 30 251
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • Велико Търново
Duceto, пропуснах и това да кажа- и нашата идва хаймана. Като отвориш вратата и редовно се втурва и я гоним по етажите. За наспиването- Пиги като ни дойде в повече със сукането и дрането покрай него, я оставяме да спи навън ( в смисъл извън спалнята, не на терасата😁) и най- хубавото е, че си ляга в нейната си кошница и просто заспива без драми, мяукане и драскане по вратата. Така всички сме наспани. Сутрин ставам след ММ, той държи спалнята затворена, аз като се събудя, отварям вратата и Пиги фиууу веднага пристига да се нагушкаме преди работа 😊
Нонстоп си играе с каквито топчета намери, има си топчета играчки, отделно от това топче от касова бележка да и направя, с дни го разнася из къщата. Тича, подбутва го, накрая го хване и го носи както куче носи топка🙄 Ако и хвърлиш топче ти го носи. Изобщо шашава котка- куче😁

# 511
Бубалеса, просто е нормално и здраво енергично бебе.По някое време ще се кротне.

# 512
Не мога вече! Dizzy Face
От половин час търчи като кон, вади си камъчета от тоалетната и ги гони, а купа с играчки си стои.....
Не мога да гледам Кости от него. Joy

# 513
Нормално е за тази възраст.След година ще си спомняш с носталгия за това.

# 514
Дучето, какъв изрод си ти! Как така скри мръвките?
(шеговито казано)

МилаМира, снимката с яденето и лапата ти ми напълни душата. Тук се вижда кой е истински коткар.
Имам приходящи роднини които... Добре че са приходящи! Гнус ги е от котката и космите й. Не ядат обща храна защото има косми. Космите са навсякъде. Дрехите си ги крият в недостъпни за нея места заради космите. Ами ...

Понякога на шега докато я галя й казвам че ще я изхвърля - не само заради космите, ами и парите, храната, счупените или обърнати неща и всички подобни неща. Домашните казват че мен ще изхвърлят вместо нея. И са прави!

Относно нея и кучето гост ...
Изчетох всички мнения по много пъти.  Обмислях да спра да пиша, но защо?
Темата не е човешка, не е кой е по - по - най. Тя е за взаимопомощ. Важни в нея са котките, не хората. Не кой е с повече пари и възможности, я кой е по - адекватен. Виждала съм снимки на луксозно обзавеждане което не мога да си позволя. Кожения диван покрит с родопско одеялце - ноктите трябва да се точат. И в тая тема, и в живота е все едно - кое е по - важно? Човешкото его или любовта към котките?

Абсурд, Таня67 и други са усетили човешкия фактор. Той не е по - важен от обичта към господарите ни. Ние защо пишем тук? Да си начешем егото колко велики човеци сме или да помогнем на другите?
Затова и не искам да навлизам в подробности за мен като човешки фактор.

Имаше още една среща на моята принцеса и на гостенката. Пак беше нова и необичайна.  
Котката си е харесала стаята в която прекарва най - много време а аз спя там. Кучето го е страх само в тази да влиза. В уж нейната - влиза но усеща кога тя е там.

Майка ми отваря, гостите влизат. Моята принцеса е под холната маса. Майка ми гушка котката та кучето да влезе. Хера ме събуди .

Тоя път котката нито веднъж не излезе да нападне кучето. Тя се променя, то също. Тя само я гледа. И вече ляга без да лае и се гледат очи в очи.

Интересно беше преди да си тръгнат. Феликс вече позволява да я гушнем въпреки стреса от неканената гостенка. Дава и на господаря на кучето да я гушне  - единствения извън семейството, бивш коткар.
Беше много странно! Той гушнал Феликс и й говори мило. А Хера го гледа и с очи го пита: Ти предаде ли ме? Защо ме смени?
Гушнах я, той клекна и при близкия контакт чи в очи без звуци котката фъсна, плесна кучето по носа и избяга.

# 515
Зуки Су, това с лапата е за пред снимката Yum После последва тупване по главата, за да разбере, че няма да яде сурово месо Smiling Imp При теб котката явно започва да свиква, че това куче ще идва често. Не очаквай все пак да станат първи приятели, но поне ще има взаимна търпимост, така де котката ще обяви временно примирие с кучето. Хубаво е, че кучето не проявява агресия, а просто търпи да бъде шамарено от котка Yum Yum И ние имаме две кучета на село, на които много бързо им стана ясно, че к-о-т-к-и-т-е не се пипат, не се гонят, дори не се и гледат Yum Yum

# 516
За добро утро и аз да се включа в темата с бебетата диваци. Точно тази нощ на всеки един час се събуждаше, за да търчи като кон из апартамента Grinning После скачаше по нас, по одеалото, по зарядните... Ние нямаме опция да я затворим извън спалнята, просто защото се опитва да прокопае тунел под вратата.
Сега след цяла нощ търчане.. Продължаваме да търчим, вече един час откакто сме будни Grinning Чак и завиждам за енергията.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 09:03 от MrsPenguinButt

# 517
  • на брега на морето
Бубе, Нала е такава приказлива, ходи и мър, мър, ама едно късо и особено мър. И е страхотно черното котенце, такива очи прекрасни отворила Heart

ТАНЧЕ,

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 09:38 от Котьо

# 518
  • София
.Супер много суче, съответно пуска нокти, което не е много приятно. Цялата съм изподрана, защото играе, закача се, меси върху нас, скача отдолу от пода и се хвърля на теб- всички екстри.
Много познато звучи. Ето го и нашият котарак. Като намери подобно по-меко одеало и веднага почва да "тепа" и да суче и става мокро. А вече е дълъг и голям котарак поне така изглежда, но иначе си е бебе. Интересно ми е докога ще продължи - https://photos.app.goo.gl/jcuqYgbYfEQT6p8BA
Бебето коте, което гледах за кратко и дадох на познат, живее с три кучета, двете са женски и го обгрижват от ден 1 в който пристигна там -
Скрит текст:

# 519
Диваци ли? Кой? Аз ли?

# 520
  • София
Ах, какъв сладък мъник.
Том и той много мяука, без нищо, направо ми е надул главата.
Голям котарак стана а още си меси и суче в легълцето. Има ли отказване от този навик?
И той е голям дивак, преоткри пердетата, катери се по секцията, скача, напада ме. Играе си със сухата храна, навсякъде е мазало.
Нямам скорошна снимка, ще добавя по-късно.

# 521
  • Страната на чудесата
Не помня, показвала ли съм ви Демон какъв малък грозник беше като бебе?

# 522
Олеее хич не е грозник! Много е сладък ❤

# 523
Бясна съм ... Ще помрънкам в скрит текст за насилие, за доброволци и за едни пари, които в моя град явно са по-важни от каузата ...
Скрит текст:
В града ни тровят котета. Приятел опитва да спаси три. Първото има подобрение, второто умря, третото е критично. Някои сигурно са видели споделен от мен пост за събиране на средства в една от групите за котета. И не стига, че най-вероятно почти никой няма да помогне реално (защото винаги по 15-20 човека пишат, че ще пратят, но реално пращат 5-6), а вета снощи звъннал на същия приятел за да му каже, че в клиниката е оставено блъснато коте за евтаназия. Потрошено, но има шанс за живот ако се намерят пусти пари. Естествено ни едно НПО в града не иска да го поеме, защото лечението е скъпо и няма да да на плюс на финала ...
БЯСНА съм как може да съществуват такива 'доброволци, котколюби'. Бясна съм, защото същите си прибират в джобовете една не малка сума пари за всяко осиновено в чужбина животно ама като стане дума да помагат реално - тц, търсете си дарители, молете за да се спаси един живот ... В случая три. За сега.

И за да не съм съвсем негативна ще ви покажа едно квартално коте. Живея на първи етаж. Това е една джанка, растяща зад блока. Всяка сутрин си 'кацва' на един клон и дебне кога ще се появим да ги храним. Като се наяде пак си кацва на клона и спи там цял следобед докато е топличко Grinning За справка, катери се на височина около 3м и дори като духа не се притеснява от люлеенето Grinning

# 524
  • на брега на морето
Не помня, показвала ли съм ви Демон какъв малък грозник беше като бебе?
Искрено казано Демон е най-красивият от всички, които съм виждала от неговата  порода.

Общи условия

Активация на акаунт