Любители на Котки - Тема 149

• 30 248
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
  • Някъде там
Аз се родих с Шаги. До сега всички котки бяха диви. Този можеш да си го правиш каквото си искаш. Мяучи когато иска нещо или когато аз му говоря.
Лудува но бели не прави.

Демон е разкошен и като малък.

# 526
  • София
Демон е прелест и като малък, и като голям! 😍

# 527
Мишле! Много е сладък.
Значи,обобщавам-казвате,да очаквам Зак да си понамирисва убийствено,да с екатери по завесите и да търси да суче и след 1вата си година?
Има ли вероятност колкото по-голям става,толкова по да му изсветлява козината или си внушавам.Мисля,че повече му прозира бялото в определен ъгъл и изглежда по сив,отколкото тъмно кафяв.
А вчера щях да го изгубя,защото чистихме градината и вратите бяха отворени навсякъде,зада вадим чувалите по-лесно.Открих,че той:Може да си изгризе каишката и да с епусне свободен/добре,че ми се обади,когато го извиках по име/,да си отвори ципа на транспортната чанта и да излезе и да си отвори вратат на стаята,в която след това го затворих.Успях да го задържа единствено в транспортната кутия ан Фин,ама може би защото вече беше в края и седя там около 30 мин.Когато си тръгнаха помагачите и го пуснах откачи от радост.Другото,което забелязах е,че не е социален.За разлика от Фин,той много се притесни от чуждите хора и се опитваше да избяга.

# 528
  • Страната на чудесата
Много сте мили, момичета! Аз наистина като го видях за първи път ( подарък ми е от МП), се трогнах как е възможно да е толкова малък, кльощав и грозен и веднага го приютих в сърцето си, защото кой друг ще обича такова грозниче😂
А сега, когато Демон падна, МП ми казва, че съм прекалила в грижите( защото не смеех да спя първите нощи, слагах го до ухото си и го слушах дали диша и как диша)

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 11:37 от Lucky Plam

# 529
Баш като за дете, толкова сме привързани към тях......
Разбирам те, аз съм ставала да го видя къде е, когато беше тихо за по-дълго време. Топче почина пред очите ни, в ръцете ми, не искам и да мисля, ако го бяхме намерили, поне бяхме там... Мъжът ми си е навил на пръста, че след време ще обърне света, но ще намери същото коте като него, аз не съм сигурна дали искам отново у дома да има персиец..

# 530
Няма да е същото,Това казах и на детето.Иначе не е честно нито за старото,нито за новото коте да го играе заместник.Сигурно и за твоа не взех пак британец,а имах възможност-пробутваха един дебелак на 4 месеца Heart
Зак е абсолютно различен от Фин,но също толкова обичан

# 531
  • на брега на морето
...но не искам да ползвам услугите на общинското предприятие,заради рязането на ушичките
Добре е да има някакъв знак, че са кастрирани, особено ако са външни котки. И на мен не ми харесва рязането на ушичките. Когато кастрирахме Рафаела дъщеря ми забеляза съсирена кръв на едното ушенце, когато я отстранихме видяхме едно почти незабележимо клъцване. Нала е кастрирана в друга  клиника, но няма белези по ушетата.

# 532
След закуската и сутрешния тоалет е време пак за сън😆

И Ая много "говори. Чак става досадна с това мяу, мяу - особено като иска нещо или не и обръщаме внимание, застава пред входната врата и започва да се оплаква на съседите😉

# 533
  • София
На Елза клъцнато слабо личи. И ми се струва, че като порасна личи още по-слабо.
Също като порасна стана по-приказлива. Върви ми по петите и мячи нещо. Или идва до мен и почва да обяснява някакви неща. В първата една година след като я взехме не й чувахме гласа.

# 534
Бубалеса, просто е нормално и здраво енергично бебе.По някое време ще се кротне.
Blush Или ще се кротне или вие ще посвикнете. Моят Нико стана на 4 год. - да, по-кротък е, но остана много разговорлив, мяука, докато не дойде някой да си играе с него. Трябва да се натърчи, за да кротне. За спането през нощта, аз опитах всичко. Единственото, което даде резултат е 7-10 дена да не му обръщам никакво внимение, каквото и да прави. Не викам не, не го гоня, не го затварям, нищо.... пълен игнор.
Много, много красиви мацета.
red soul,  според мене понамирисва зааради проблеми с коремчето. Най-вероятно не може да смила добре храната. Никос беше така като малък, но се оправи. Давайте му нещо като пробиотик или го хранете с пилешко месце, виж някакви добавки за храносмилателната система

# 535
  • София, Лагера
Ей, не мога да стигна до форума тези дни! А вчера влазох, писах, писах и накрая компа се рестартира... Което ме подсети да се оплача Simple Smile Бутона за "старт" на компютъра ми е отгоре, не отстрани, а Мюсли редовно се разхожда там и ми изключва компа, настъпвайки копчето.

Онзи ден търчах до Пловдив. Имах малко свободно време, та се разходих по главната. И каква красавица срещнах пред една закусвалня!!!! Направо ми идеше да я открадна!

Таня, много се радвам на многокотието ти! И аз спя на чомпек, хем моите са само 2. А Мюсли е много смешна. По някое време се наспива и започва да обикаля върху нас (малкия ми син често спи при мен). Идва и започва да ни целува. Предимно по носа и по устата. Онази нощ изблиза старателно цялото ухо на Тервел, после го поглед, погледа и го захапа (лекичко) Simple Smile Много сладка и нежна малка мацичка се случи!

Ноеми, и на мен ми беше много приятно да прочета. Интересен ми е произходът на името ти, което много ми хареса. Hug
Ами името ми е библейско и не толкова рядко срещано. Въ варианта си Ноеми се среща в Испания, Франция, Италия, Чехия, Унгария. Моето конкретно идва от Унгария, защото съм родена и израснала там. Баща ми беше дипломат в посолството дълги години.
Иначе името Наоми е същото. Просто в друг превод на библията е транскрибирано така.  

Пандичке, никакви насекоми не помня да съм срещала! Не че няма, ама не са по-впечатляващи от тези тук. По местата, където предимно съм обикаляла е сухо - пустини, полупустини и савани. Там не виреят много такива гадинки. Те са по по-влажните места (rain forest), където вече няма и туризъм Simple Smile Е, има, ама малко и много много много скъп!
Пак малко спам, виждам, че носите Simple Smile

Скрит текст:
Това е в Руанда. Не съм ходила, но бх на една презентация в Дома на пътешественика и много ме впечатли! Страната много се е развила след гражданската война! Правителството полага много усилия да балансира етническите отношения. И тъй като държавата няма много ресурси, залагат на туризма във високия сегмент. Ето дъхоспиращи снимки :
https://www.lonelyplanet.com/articles/bisate-lodge-rwanda-volcanoes-national-park

Пак трябва да изчезвам. После ще допиша и ще кача снимки!!

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 12:23 от Ноеми

# 536
  • София
Котьо, 

Супер игрива е, Рижко беше много по- спокоен ( може би заради болестта, не знам). Това е чудооо, не се спира. Най- интересното е, че много мяука, мяу, мяу без повод- не е гладна или нещо, просто си говори. Вашите говорят ли? Ама твърде много мяу😏 Другото- типично за малките шошита без мама- меси с лапички и суче, ляга някъде и почва... Супер много суче, съответно пуска нокти, което не е много приятно. Цялата съм изподрана, защото играе, закача се, меси върху нас, скача отдолу от пода и се хвърля на теб- всички екстри. Катери се навсякъде, маси, кухненския плот... Абе мисля, че сега чак разбираме какво е да имаш бебе коте( тя е на няколко месеца вече, но си е малка). Рижко беше спокоен, гушлив, скачаше по топчета, играеше с играчки, но не е бил толкова див. Тя е фурия, но пък е гушлива 😁 Като бяхме на морето идваха приятели да я гледат, и с тях е била много гальовна, единият се изрази Чудеше се да ме меси ли, да суче ли, да мърка ли, да драска ли😁
Та така си живеем с принцесата- мърка, меси, гушка се, бяга много, заиграва се с всичко, влиза навсякъде.
Скрит текст:

Ето я преди малко 😊
Все едно си писала за Преслава. Само едно е различно - не суче. Но за сметката на това, докато меси с лапички, ѝ текат лиги. Joy  Гледам да не оставам без салфетки около мен. Joy  Мацо и Мъро също ги взехме малки, но не помня да са били такива фурии. Мъро от бебе беше спокоен и кротък. Малката ми дъщеря го местеше като кукла по направените от нея легълца и къщички.

Снощи правех нещо в кухнята и чувам, че госпожицата мяука. Дълго се чудех откъде идва, а тя успяла да се шмугне в тоалетната, докато мъжът ми е излизал от там без да я види. Хубаво, че не е успял да я затисне с вратата. И в секундата, в която я освободих, започна с щуротиите си. Чак съжалих, че я пуснах. Можех още малко да си върша работата на спокойствие. Joy

И Преслава много "чурулика". Simple Smile Точно чуруликане е! С едно тънко гласче и пее, пее ... Simple Smile

Не се надявайте да спре сученето и месенето. Дейзи е на 6 години и продължава да суче одеялото си. Лошото е, че дъщеря ми не смее да си купи нищо пухкаво като дреха или завивка, защото веднага идва да суче.

Прекрасни бебчовци и по-големи сладури! Heart

# 537
  • на брега на морето
Не се надявайте да спре сученето и месенето.
Абсолютно вярно. Сученете е най-омразното ми у котките.

# 538
  • София
Танче, да не си рожденичка днес?

# 539
  • София
Танче, да не си рожденичка днес?
И не само аз. Wink

Общи условия

Активация на акаунт