Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 154
  • 962
  •   3
Отговори
# 165
Прави ми впечатление, че в Турция третират малко различно въпроса с амх. В клиниката, в която съм аз не правят на естествен цикъл. Стимулират и с два антрални фоликула. Това, което ми казаха е,че при тези стойности на амх търсят качество, а не количество. Естествено комбинацията възраст + плюс нисък амх усложнява нещата, но на 32 г. ниското амх не ми изглежда притеснително. Аз забременях естествено с 0.3 амх,родих кърмих година и осем месеца, от която година и четири нямах цикъл (уж при липса на цикъл почиват яйчниците), после забременях три пъти с последвали аборти, като между втория и третия се готвихме за инвитро и пак проверих амх - 0.14. което значи, че съм забременявала със стойности между 0.14 и 0.3. При млад организъм стойностите 0.2 не са проблем и за инвитро и за естествено забременяване,ако е само амхто. За доста случай на забременели жени с ниско амх съм чела

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 07:41 от Amelin

# 166
Каква връзка има фонда с това, инвитрото със стимулация ли е или на ЕЦ?

Аз съм на 37 и смятам да правя 2ро инвитро този месец. Много се чудя дали изобщо да правим стимулация при тези стойности, защото от предната стимулация нищо не излезе. От 4 фоликула само 1 яйцеклетка. Ще говоря с док. но явно няма да мога да ползвам фонда след това.
[/quote][video][/video]

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 10:07 от art_session@

# 167
Ще бъде със стимулация, но ще искам да е по-лека. Мисълта ми е, че ако нямам успех няма да мога да кандидатствам за следващ опит с тези стойности на АМХ.

# 168
На мен ми казаха в Плевен, че АМХ трябва да бъде поне 0,5 за да кандидатстваш.
Моят АМХ миналата година август месец беше 0.63, а тази април месец 0,48.
Пия хранителни добавки, за да може да се вдигне качеството на яйцеклетката. Ние нямаме патология. Не се надявам на фонд, но все пак ще опитам. Моите изследвания, с изключение на АМХ, са добре. При мъжът ми също. Но не се получават нещата естествено вече 2 г. и половина. На 40 години съм.
Имаше една жена, тук, която сподели, че с моят АМХ и на моите години, забременява. Явно е късметлийка.

Ще бъде със стимулация, но ще искам да е по-лека. Мисълта ми е, че ако нямам успех няма да мога да кандидатствам за следващ опит с тези стойности на АМХ.
[/quote]

# 169
Привет момичета, преди месец бях търсила мнение за хранителна добавка - Репродукт фертил. Док. Я препоръча т.к при мен се установиха високо ниво на ФСХ - 15.19 mlU/ml ( реф 3,5-12,5) и ниско ниво на АМХ - 0,497 ng/ml, поради това не можахме да кандидатстваме по фонд ( имам премахната тръба от ектопична бременност и неуспехи за бебе от две години) След няма и един месец прием на добавката ( продължавам да я приемам), днес на 3ти ден от цикъла - фсх - 8.62 mlU/ml ( доста под горна граница) и това, което за мен беше най-изненадващо АМХ - 0,973 ng/ml 😳. Към добавката включих и вит. Д спрей, рибено масло, л-аргинин. Споделям т.к съм повече от приятно изненадана от резултатите само 20 дена прием, допълнително спрях консумация на газирани напитки, сладко и увеличих приема на плодове и зеленчуци. Мисля да изследвам АМХ и другия месец. Изследванията са правени в една и съща лаборатория - болница вита.

# 170
Виктория на колко си години и колко антрални фоликула имаш по принцип? Помня когато пита за тази добавка, аз проверих в нета, понеже за първи път я чух, но видях, че са билки, а аз съм малко предпазлива с тях. Резултата за фсх ти е доста добър, ако се дължи на тази добавка. Амх може би се е повишил от вит. Д. Реално щом искаш да ползваш стойността за фонд си струва да я пуснеш още веднъж, но едва ли ще има много по-голямо увеличение от това. Но и така вече ти върши работа

# 171
Привет момичета, преди месец бях търсила мнение за хранителна добавка - Репродукт фертил. Док. Я препоръча т.к при мен се установиха високо ниво на ФСХ - 15.19 mlU/ml ( реф 3,5-12,5) и ниско ниво на АМХ - 0,497 ng/ml, поради това не можахме да кандидатстваме по фонд ( имам премахната тръба от ектопична бременност и неуспехи за бебе от две години) След няма и един месец прием на добавката ( продължавам да я приемам), днес на 3ти ден от цикъла - фсх - 8.62 mlU/ml ( доста под горна граница) и това, което за мен беше най-изненадващо АМХ - 0,973 ng/ml 😳. Към добавката включих и вит. Д спрей, рибено масло, л-аргинин. Споделям т.к съм повече от приятно изненадана от резултатите само 20 дена прием, допълнително спрях консумация на газирани напитки, сладко и увеличих приема на плодове и зеленчуци. Мисля да изследвам АМХ и другия месец. Изследванията са правени в една и съща лаборатория - болница вита.
В една и съща лаборатория ли сте изследвали и два пъти хормоните? Имате ли промяна в цикъла?

# 172
Виктория на колко си години и колко антрални фоликула имаш по принцип? Помня когато пита за тази добавка, аз проверих в нета, понеже за първи път я чух, но видях, че са билки, а аз съм малко предпазлива с тях. Резултата за фсх ти е доста добър, ако се дължи на тази добавка. Амх може би се е повишил от вит. Д. Реално щом искаш да ползваш стойността за фонд си струва да я пуснеш още веднъж, но едва ли ще има много по-голямо увеличение от това. Но и така вече ти върши работа
На 37 години съм и до сега антрални фоликули не са ми броени, тепърва започваме подготовката и следеното. Предния месец, когато бях на първи преглед, бях 2 дни преди цикъл и тогава Док каза, че има по 4 фоликула в яйчник, но идея нямам това антрални ли са т.к знам, че на трети ден от цикъла се следят. Относно АМХ - първоначално изследван 11.22 год. - 0.67 - тогава беше в норма и нямах промяна в останалите хормони. Тази година го пуснах предния месец - 0,49 с повишено фсх и сега идва този резултат - 0,973 с вкарано в норма фсх. Допълнително пуснах и ЛХ също в норма, но то до сега не е било извън норма. Относно вит. Д - преди месец с нисък амх беше 31 ( при желателно над 30), сега се е покачил на 34 и вече значително по-високо амх. Това, което ми направи впечатление този месец е, че нямах никакво напрежение преди цикъл в гърдите, подуване и ми закъсня с три дни след датата, а по принцип съм редовна. Когато коментирахме с док. мнението й беше, че тази добавка ще е достатъчна да оправи хормона ..
Резултатите от миналия месец - с повишен фсх и понижен амх и тези от днес умишлено ги пуснах в една и съща лаборатория - болница вита база 2, за да мога да ги сравня. Разлика има само в деня, първите са на 4ти ден от МЦ, сегашните - на 3ти ден ОТ МЦ

# 173
Фсх се пуска само на 2 или 3 ден. Резултата от 4 ден не те касае какъв е бил, важното е че на 3 ден е добре. 8 и нещо пак е високо, но за 37 си е супер. Ако приемем, че имаш и по 4 антрални фоликула също ми изглежда съвсем ок за годините. Дано ти направят хубава стимулация и да не ги прецакат. Пожелавам ти успех с фонда и инвитрото 🍀

# 174
Един леко глупав въпрос, но явно има значение. Ден в който МЦ идва следобед - 15:00-16:00 часа брои ли се като първи или като нулев?
Благодаря @AlisonParker! ❤

# 175
Ако МЦ идва след 12:00 часа този ден се брои за нулев и следващият е първи. Така знам аз. Това има значение за пускането на хормони, да

# 176
В такъв случай и двете изследвания на фсх са релевантни- първото е на трети ден, а днешното е втори ден. Благодаря за разяснението! Док. само ми каза да ги пусна м/у 2ри и 5ти ден, а аз въобще не съобразих да я питам това.

# 177
Здравейте!
Искам да попитам при вас АМХ изведнъж ли падна или постепенно? Миналата година при мен беше около 1, февруари - 0.55 и този месец - 0.23.Чак не ми се вярва как така изведнъж толкова спадна. Има ли някоя от вас с успешно инвитро при тези стойности и мога ли изобщо да го вдигна по някакъв начин?

Това, което са ми казвали няколко репродуктивни специалиста е, че не се знае с каква скорост пада АМХ и няма един общ критерий. Може да се задържи в една стойност с години, може да падне и за месеци. При мен за 4 месеца беше паднал от 0.5 на 0.4 - та не може да разчиташ на това, че ще седи в определена стойност.

# 178
Здравейте, дами!
Някоя от вас пила ли е PROfertil female?
Може ли мнение?

# 179
На кой ден от месечния цикъл е най-добре да се изследва АМХ?
Вчера леко ми зацапа и се чудя, дали утре ще бъде рано за изследвания?
Има ли в София ( където съм в момента) лаборатория, която да работи в събота?

Общи условия

Активация на акаунт