Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 329
  • 962
  •   2
Отговори
# 810
Здравейте и от мен ! На 39 съм и от 36г  до сега съм с 2 мисед и 3 стимулации.. 1вата не се оплоди, 2рата до бластоцист стигна и след пид излезе с аномалия .. а 3 тия път ме изпържиха с голяма доза стимулация и не порастнаха .. всичко това в Турция. Сега съм с резерв  АМХ 0.10 .. и съм много отчаяна съсипа ме това амх.. Тсх 0.879 , FSh 8.58, estradiol 215. Има ли шанс според вас и има ли някой с такива стойности да е успял естествено .. този месец на 14 ден лигавицата ми беше 2.7 незнам дали ще ми дойде пия чай от бял равнец но незнам дали не го започнах късно. На вас помага ли ви за цикъла .. до преди последната стимулация си имах редовен цикъл на 28 дни и след това се случи нещо с мен и дръпнах назад. Ту се сривам ту се изправям и търся надежда 😔💔. Пия и доста добавки омега 3 , витамин Е( е 27 стойност дори над нормата ) , витамин Q10 , желязо, цинк от скоро, витамин Д ( като той е изследван и е 68 стойност) вече незнам какво да правя. Този месец няма фоликули няма и овулация.

# 811
Здравейте и от мен ! На 39 съм и от 36г  до сега съм с 2 мисед и 3 стимулации.. 1вата не се оплоди, 2рата до бластоцист стигна и след пид излезе с аномалия .. а 3 тия път ме изпържиха с голяма доза стимулация и не порастнаха .. всичко това в Турция. Сега съм с резерв  АМХ 0.10 .. и съм много отчаяна съсипа ме това амх.. Тсх 0.879 , FSh 8.58, estradiol 215. Има ли шанс според вас и има ли някой с такива стойности да е успял естествено .. този месец на 14 ден лигавицата ми беше 2.7 незнам дали ще ми дойде пия чай от бял равнец но незнам дали не го започнах късно. На вас помага ли ви за цикъла .. до преди последната стимулация си имах редовен цикъл на 28 дни и след това се случи нещо с мен и дръпнах назад. Ту се сривам ту се изправям и търся надежда 😔💔. Пия и доста добавки омега 3 , витамин Е( е 27 стойност дори над нормата ) , витамин Q10 , желязо, цинк от скоро, витамин Д ( като той е изследван и е 68 стойност) вече незнам какво да правя. Този месец няма фоликули няма и овулация.
Здрасти Рали,това,което аз научих по тръдния начин е, че жени с нисък АМХ, не трябва да им се правят стимулации, защото става по-зле. Е аз съм на 41, но ще ти кажа, че моето беше 0.16 пред октомври, правих стимулация февруари и нямах никакви яйцеклетки.След това на естествен цукъл имах 1 Я, но не беше здрава. Но един леакр ми каза, е при мен няма нужда от стимулации,щото ства по-зле. През март, правих PRP И СЕГА СЪМ МАЛКО ПОЧИВКА, ще проверявам статус през май. Гледай да не предозираш с витамини, над 100 витамин Д е токсичен и може да си вкараш проблем с бъбреците. Това го казвам потвърдено от няколко лекари.

# 812
Здрасти Рали,това,което аз научих по тръдния начин е, че жени с нисък АМХ, не трябва да им се правят стимулации, защото става по-зле. Е аз съм на 41, но ще ти кажа, че моето беше 0.16 пред октомври, правих стимулация февруари и нямах никакви яйцеклетки.След това на естествен цукъл имах 1 Я, но не беше здрава. Но един леакр ми каза, е при мен няма нужда от стимулации,щото ства по-зле. През март, правих PRP И СЕГА СЪМ МАЛКО ПОЧИВКА, ще проверявам статус през май. Гледай да не предозираш с витамини, над 100 витамин Д е токсичен и може да си вкараш проблем с бъбреците. Това го казвам потвърдено от няколко лекари.

Аз реших да си направя почивка от витамини тъй като доста време ги пия и вече е време да си почина .. изследвани са и са в достатъчно количество.. благодаря ти все пак. А с прп при изчерпан резерв какво става .. какъв е ефекта при теб на този етап?

# 813

Аз реших да си направя почивка от витамини тъй като доста време ги пия и вече е време да си почина .. изследвани са и са в достатъчно количество.. благодаря ти все пак. А с прп при изчерпан резерв какво става .. какъв е ефекта при теб на този етап?
Ами имам повече фоликилули след 1вия цикъл, но пък не знам дали имам овулация, подизирам, че не се пукат фоликулите.

# 814

Ами имам повече фоликилули след 1вия цикъл, но пък не знам дали имам овулация, подизирам, че не се пукат фоликулите.

А ПРП не е ли подходящ за инвитро и именно повече фоликули.. не ме попаднах на лекар който да ме посъветва това .. 😔

# 815
Гледай да не предозираш с витамини, над 100 витамин Д е токсичен и може да си вкараш проблем с бъбреците. Това го казвам потвърдено от няколко лекари.

100 какво? Микрограма?

# 816
Гледай да не предозираш с витамини, над 100 витамин Д е токсичен и може да си вкараш проблем с бъбреците. Това го казвам потвърдено от няколко лекари.

100 какво? Микрограма?

Това в старо сега 66 нотук показва че е токсично. Да знам иначе че не трябва да се прекалява . Но аз го следя

# 817
И аз да кажа за Амх при мен, беше 2.6 на 42, сега съм на 44 и след едно инвитро е 0.22.

Според мен АМХ е ориентир за яйчников резерв, но колежка набор 89 забременя след АМХ 0.5 преди 2 години, а аз още се влача...

Днес съм след пункция в Гърция, имах 4 антрални, след стимулация бяха добри размери.

Е..и 4те яйцеклетки не са узрели. Преди 3 месеца в България първото инвитро имах свеж трансфер...

Това е руска рулетка особено след 40. В Гърция лекаря каза трябват около 30 яйцеклети, да се намери една читава. Ако  броим добрия вариант и са 2 на стимулация, това са 15 стимулации.

Аз не бих могла и май съм до тук.
Иначе гледайте в YouTube много хубави клипчета за качеството на яйцеклетки. С две думи не се подобрява, защото те вече съществуват, при спермата се произвежда всеки ден и може да повлияеш на нещо, което тепърва ще се сформира.

Ето и доказателство, при две стимулации съвсем различни резултати...бластоцист и 4 недоузрели яйца втория път. Абсолютна лотария, въпросът е кой колко може да издържи, физически, психически и финансово.
Реагирам и мн зле на лекарствата с брутална мигрена с дни...и май май ще съм отказала се.

Успех на всички!

# 818
Дано прозвуча окуражаващо, на 41 съм, имам над 20 пункции, 4 неуспешни трансфера...Резервът ми при старта беше 2,7. След това падна до 0,39. Спрях за около 6 месеца всякакви лекарства и почивам от пункции. Успях да стигна резерва до 1,5. Другата седмица в Турция. Докато имам яйцеклетки, няма да се откажа. Ако не успея, ще ида на вариант донорска в Кипър.
И все пак, всеки има различен праг. И на мен ми идва в повече...но няма да се откажа Wink
Успех:heart:

# 819
И аз да кажа за Амх при мен, беше 2.6 на 42, сега съм на 44 и след едно инвитро е 0.22.

Според мен АМХ е ориентир за яйчников резерв, но колежка набор 89 забременя след АМХ 0.5 преди 2 години, а аз още се влача...

Днес съм след пункция в Гърция, имах 4 антрални, след стимулация бяха добри размери.

Е..и 4те яйцеклетки не са узрели. Преди 3 месеца в България първото инвитро имах свеж трансфер...

Това е руска рулетка особено след 40. В Гърция лекаря каза трябват около 30 яйцеклети, да се намери една читава. Ако  броим добрия вариант и са 2 на стимулация, това са 15 стимулации.

Иначе гледайте в YouTube много хубави клипчета за качеството на яйцеклетки. С две думи не се подобрява, защото те вече съществуват, при спермата се произвежда всеки ден и може да повлияеш на нещо, което тепърва ще се сформира.

Ето и доказателство, при две стимулации съвсем различни резултати...бластоцист и 4 недоузрели яйца втория път. Абсолютна лотария, въпросът е кой колко може да издържи, физически, психически и финансово.
Реагирам и мн зле на лекарствата с брутална мигрена с дни...и май май ще съм отказала се.

Успех на всички!
Petya D, Според мен 1во не сте попаднали на доктор и 2ро, докторите на които попадате ви създават излишен стрес. Как точно ще изкарате 30 яйцеклетки с АМХ 0.22? При такива ниски нива пробвайте естествен цикъл или слаба стимулация. Силната стимулация скапва не само половата система, а й психиката. Казвам го, защото имах доктор, който само ме стресираше (аз съм АМХ 0.16), назначи ми добавки 3 дена преди пункцията, а тези добавки се пият с месеци. Накрая не се извади яйцеклетка. При друг лекар, на естествен цикъл след 1 месец извадих незряла, след PRP , пак на естествен с лека стимулация - зряла яйцеклетка. А бях отписана, по всички докторски закони, че аз нямам яйцеклетки. Само дето последните 2 пункции са с нулев стес, и в България, не в чужбина. Така, че моят съвет е да си намерите доктор, а не такива дето Ви говорят глупости.

Успех!

# 820
Подкрепям горното мнение. Когато започнахме инвитрото докторът каза “ами не е особено добър резерва, затова няма защо да се напъваме да вадим повече от 1-2”. След първата стимулация (3 дни хапчета и общо 2 инжекции) имаме чудесен резултат, повече от колкото сме се надявали - два бластоциста, един балансиран, другият е без резултат от ПИД, но също има потенциал. Втората стимулация обаче исках да набримчим малко по-сериозно химията - 3 яйцеклетки, 1 бластоцист - небалансиран.
Та от един момент нататък колкото по-близо се движат нещата до това, което тялото прави, толкова по-добре.

# 821

Това е руска рулетка особено след 40. В Гърция лекаря каза трябват около 30 яйцеклети, да се намери една читава. Ако  броим добрия вариант и са 2 на стимулация, това са 15 стимулации.

Успех на всички!
Petya D, Според мен 1во не сте попаднали на доктор и 2ро, докторите на които попадате ви създават излишен стрес. Как точно ще изкарате 30 яйцеклетки с АМХ 0.22? При такива ниски нива пробвайте естествен цикъл или слаба стимулация. Силната стимулация скапва не само половата система, а й психиката. Казвам го, защото имах доктор, който само ме стресираше (аз съм АМХ 0.16), назначи ми добавки 3 дена преди пункцията, а тези добавки се пият с месеци. Накрая не се извади яйцеклетка. При друг лекар, на естествен цикъл след 1 месец извадих незряла, след PRP , пак на естествен с лека стимулация - зряла яйцеклетка. А бях отписана, по всички докторски закони, че аз нямам яйцеклетки. Само дето последните 2 пункции са с нулев стес, и в България, не в чужбина. Така, че моят съвет е да си намерите доктор, а не такива дето Ви говорят глупости.

Успех!

Здравей,

Може да не съм се изразила правилно, лекарят не е казал, че иска 30 яйцеклетки от една стимулация Simple Smile, а че са нужни около 30 събрани такива, за да има шанс да има читава.

Стимулацията ми беше лека към средна, точно защото АМХ е 0.22 - 150 UI Meriofert, но явно не ми повлия добре. Слагах и Оргалутран последните няколко дена, а накрая си наших и още три инжекции - Овитреле, което е ясно и две Декапептил.

Не знам те ли объркаха или не е имало потенциал в тази партида яйца, преди седмица навърших 45, няма как да знаем и естествено винаги ще кажат, че е възрастта, то и самите те не са много на ясно на клетъчно ниво какво и защо се случва. Според мен истината е някъде по средата, поискала съм Епикриза от ембриолозите, за да видя какво точно се е случило, защото един час след упойката и с тия лоши новини и хормони в небесата не мисля, че бях много адекватна.

Въпреки, че втория тур ако искам такъв пада на 900 ЕУР, не бих се върнала там. Не ги обвинявам, но това лошо представяне не искам да повярвам, че е само от мен Simple Smile)).

hardcandy - къде правите инвитрото ако не е тайна. Аз съм била и в Неовитро и ако реша да продължа, може би пак ще е там

Благодаря Simple Smile

# 822
Подкрепям всички мнения, че силните стимулации само скапват яйцеклетките, а при ниско АМХ направо си е престъпно. Но ми отне 5 години, за да го разбера.

# 823
Подкрепям всички мнения, че силните стимулации само скапват яйцеклетките, а при ниско АМХ направо си е престъпно. Но ми отне 5 години, за да го разбера.

На мен ми е второ инвитро и за двете твърдят, че са ниски към средни дози, така казват и Интернет източниците.
При две стимулации и тъпи резултати (първата с Гонал Ф и Летрозол, втората Мериоферт) не виждам логика да продължавам да се тъпча. Да има някакъв мижав шанс, при трета стимулация тялото ми да "даде" повече, но някак си не вярвам.

Само преди година имах по 5-8 фоликула, обаче нямах идея колко бързо се скапват нещата, и малко ми е тъпо, защото обикновено се информирам за всичко лесно и бързо, но тази информация докато я събереш и осъзнаеш какво що, наистина могат да минат месеци/години. Просто на никой не му дреме..Разбирам ги и тях, какво ги интересува дали някой ще има дете или не, те си карат по протоколите и каквото си баба знае...

Мисля си за нов подход, в който има мн минимална стимулация, следене на ОВУ и секс след това. Моя случай е малко забит, защото не излизам с мъже и реално нямам никакви опити естествени, направо 2 инсеминации и 2 инвитро..Явно проблем има с Я, но хормоните не помагат особено също.

Не знам вие как сте, но аз на 1500 естроген все едно не съм себе си, мозъка ми ставаше на пихтия и ми се пръскаше главата. Обикновено на 2-3 ден цикъл е 105-150, което ми се струва ниско и после този скок ми разказва играта. Да не говорим колко ревах, колкото не бях за една година...Grinning.

От всичко изчетено ще се насоча към по-естествени процеси и ще намаля още стреса, аз съм от тия кукувици дето на всичко реагират, но не могат да го изразят и то това телО страда ли страда, психиката също.

Трябва си направим една среща на жените с ниско АМХ и да се напием от мъка..(шегичка).

Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 15:12 от Petya D

# 824
  • Sofia
Уж сякаш моето AMH не е толкова ниско, преди 2 месеца като пускахме документи за фонда беше 1.86 ng/ml, но до сега правихме стимулация за инвитро и тръгнахме с около 9-10 антрални фоликула, като поради някаква причина повечето дори не се активираха и от тези фоликули останаха само 5-6 като реално само 3 са годни с достатъчно добри размери (около 17-18мм ден преди да ми кажат да поставя тригъра), останалите са около 10-12мм.
Не знам стимулацията ли не беше добра или какво се случи, понеже това ми е първо инвитро. Стимулираха ме с по-големи дози отколкото трябваше според мен (Елонва 150 мкг, Пурегон 250, Пурегон 300, Мериоферт 300, Мериоферт 375), като аз съм доста дребна 45 кг 33 години.
Относно естрадиола ден преди да поставя таймиращата беше към 1600 но не усещам нещо по-необичайно при мен, да не кажа, че почти нямам странични ефекти на тоя етап. 2 дена преди това беше 588pg/ml, така че доста рязко скочи от петък до понеделник. Утре е пункцията и да си кажа честно нямам много надежди, че ще се изкара нещо читаво, но ще видим.
Петя съгласна съм, че това да си направим среща и да си пийнем не е лоша идея Grinning

Общи условия

Активация на акаунт