Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 217
  • 962
  •   1
Отговори
# 855
  • Пловдив
Момичета, при само 1 фоликул от само единия яйчник, и след никакъв ефект (пак 1 фоликул) от един цикъл с летрозол,  евентуална по-силна стимулация очаква ли се да има смисъл? Някоя с такъв опит?

# 856
Момичета, при само 1 фоликул от само единия яйчник, и след никакъв ефект (пак 1 фоликул) от един цикъл с летрозол,  евентуална по-силна стимулация очаква ли се да има смисъл? Някоя с такъв опит?

Здрасти, според мен - НЕ.

# 857
Ако има само 1 антрален този месец, каквото и да го правят няма как да станат повече. Понякога тръгват по-късно някакви дребни допълнителни, но често нямат смисъл, защото не узрява нищо в тях.

# 858
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз не бих правила стимулация при това положение... не "по-силна", а никаква, дори Летрозол. Бих следила овулацията напълно естествено и вече ако искаме и преценим, бих пунктирала, за да пробваме оплождане.

# 859
Понякога след по-силна стимулация яйчниците се "събуждат". Някои лекари казват, че има нужда да се "побутнат".
Лекарят трябва да прецени.

# 860
  • Be realistic - plan for a miracle.
Да, винаги може да се експериментира. Няма как да се знае предварително обаче какво ще стане и как ще реагират яйчниците Simple Smile В този ред на мисли, не можем да говорим за истинска "преценка" на лекаря, а по-скоро да й обясни какво може да стане и какво може да не стане и знаейки рисковете и потенциалите, тя да си прецени сама.

# 861
След стимулация с летрозол, при мен започнаха задържани фоликули и доста месеци не мога да се възстановя. Изобщо не го намирам да добро решение, особено при мен. И аз правя по 1-2 фоликула само.

# 862
Здравейте.На 42 год.съм и за съжаление без партньор в момента.От началото на тази година цикъла ми варира -ту на 32-35 дни ; ту на 21-22 дни.Като винаги досега ми е бил като по часовник на 27-29 дни.С ендометриоза съм ,с полипи неколкократно махани(в момента нямам) и голяма миома премахната преди 4 години.(в момента имам две малки по 2 см).Тази седмица на 3-я ден си пуснах изследвания:
1.ЛХ-8 (2.4-12,6)
2.ФСХ -20,5 (3,5-12,5)
3.Естрадиол-36,8 (114-332)
4.АМХ -0,244 (0,027-5,47)
5.Пролактин-170(102-496)
Едната гинеколожка веднага ме отразя ,че съм в климакс и никакви шансове въобще за забременяване по какъвто и да е начин.Другата ми даде лека надежда,че е достатъчен един качествен фоликул да се случат нещата.Виждам ,че не са ми розови нещата ,а и още повече че съм и сама съм тотално разбита,че мечтата ми да съм майка отива по дяволите.
Цикълът ми иначе като дължина не се е скъсил.
Другият път като ми дойде ще ходя при втората лекарка за броене на АФ и обмисляне на евентуален план на действие.
За съжаление така ми се стече животът,че досега не съм правила опити за забременяване.Също така имам и тромбофилия и високо кръвно и близък роднина починал от рак на гърдата и ме е страх много как ще ми се отразят бъдещите стимулации...Чудя се според Вас има ли шанс въобще да пробвам ин витро на ЕЦ с донорски материал или ще е загуба на пари и време....

# 863
Има смисъл да пробвате винаги. Хормоните ви са адекватни с възрастта. Аз съм на 39, на първата ми стимулация бях с подобни стойности, имаме 2 бластоциста от нея, с много лека стимулация. Не се отказвайте преди да сте започнала! Спрете се на лекар, който има опит с такъв тип пациенти и намерете заедно най-добрия подход за вас.
Обсъдете всички плюсове и минуси за инвитрото на ЕЦ и необходимостта от ПИД на ембрионите, заради възрастта.

# 864
Има смисъл да пробвате винаги. Хормоните ви са адекватни с възрастта. Аз съм на 39, на първата ми стимулация бях с подобни стойности, имаме 2 бластоциста от нея, с много лека стимулация. Не се отказвайте преди да сте започнала! Спрете се на лекар, който има опит с такъв тип пациенти и намерете заедно най-добрия подход за вас.
Обсъдете всички плюсове и минуси за инвитрото на ЕЦ и необходимостта от ПИД на ембрионите, заради възрастта.
Благодаря Ви.Бихте ли препоръчали лекар ,защото имам чувството че тук в България ни гледат само като касички...Преди година ходих в Надежда и ме записаха при Тихомирова,2 минутен преглед ,нито се по интересува пробвала ли съм някога да забременявам ,дали сум имала предишни бременостти ,нито тогава бях пускала и изледвания....и направо "О вие сте за ин витро с донорска..."И  това беше и накрая 160 лв за 2 мин преглед....Та незнам на кого да се доверя...

# 865
Аз бих ви препоръчала др Цветков във Вита. От както е там е изключително достъпен и определено отделя достатъчно време. Също го хвалят, че обръща внимание и има успехи със жени 40+

# 866
Аз не бих Цветков. Той изпълнява каквото са му наредили, за да вървят сумите за процедури.
Никого не бих препоръчала в БГ. Имам впечатления от Надежда- там са еднакви и всичките биха свършили едно и също по един и същ начин.

# 867
Кой му нарежда на Цветков  Grinning

# 868
Аз не бих Цветков. Той изпълнява каквото са му наредили, за да вървят сумите за процедури.
Никого не бих препоръчала в БГ. Имам впечатления от Надежда- там са еднакви и всичките биха свършили едно и също по един и същ начин.
За съжаление в чужбина незнам къде и кого да избера.Турция не опция за мен,защото донорство е забранено,а аз нямам партньор в момента.

# 869
Една мацка без партньор беше споделила нещо за Гърция. Мисля , че тук в тази тема някъде по- назад беше. Потърсете и може с нея да обмените информация.
Иначе и в Кипър предлагат ин витро с донорски материал и има много доволни от там.

Общи условия

Активация на акаунт