Ниски нива на АМХ и забременяване

• 69 215
  • 962
  •   1
Отговори
# 870
Аз ви препоръчвам в Неовитро, Сенкова - работи с жени, над 40 и няма да търгне да ви убеждава, за донорска. Ще даде шанс да се случи каквото има. Две мои близки са при нея, над 41 години, аз също обмислям да се преместя, тъй като съм в Пловдвив.
НО за нея също се чака, имайте предвид!
Цветков имам противоречива информация, беше пренебрегнал важни показатели на моя близка и изобщо не и назначи изследвания, мисля че не подхожда добре с по-вързастни дами (като нас), за разлика от Сенкова, която е деликатна и адекватна.

# 871
Здравейте.На 42 год.съм и за съжаление без партньор в момента.От началото на тази година цикъла ми варира -ту на 32-35 дни ; ту на 21-22 дни.Като винаги досега ми е бил като по часовник на 27-29 дни.С ендометриоза съм ,с полипи неколкократно махани(в момента нямам) и голяма миома премахната преди 4 години.(в момента имам две малки по 2 см).Тази седмица на 3-я ден си пуснах изследвания:
1.ЛХ-8 (2.4-12,6)
2.ФСХ -20,5 (3,5-12,5)
3.Естрадиол-36,8 (114-332)
4.АМХ -0,244 (0,027-5,47)
5.Пролактин-170(102-496)
Едната гинеколожка веднага ме отразя ,че съм в климакс и никакви шансове въобще за забременяване по какъвто и да е начин.Другата ми даде лека надежда,че е достатъчен един качествен фоликул да се случат нещата.Виждам ,че не са ми розови нещата ,а и още повече че съм и сама съм тотално разбита,че мечтата ми да съм майка отива по дяволите.
Цикълът ми иначе като дължина не се е скъсил.
Другият път като ми дойде ще ходя при втората лекарка за броене на АФ и обмисляне на евентуален план на действие.
За съжаление така ми се стече животът,че досега не съм правила опити за забременяване.Също така имам и тромбофилия и високо кръвно и близък роднина починал от рак на гърдата и ме е страх много как ще ми се отразят бъдещите стимулации...Чудя се според Вас има ли шанс въобще да пробвам ин витро на ЕЦ с донорски материал или ще е загуба на пари и време....
Здрасти, има смисъл да пробваш, защото никога не се знае. Аз съм ти набор, и също нямах партньор доста години, на 40 почнах инвитро опити, но за съжаление с диагноза ендометриоза, лекарите се оказаха прави, че нямам качествени яйцеклетки. 3 опита и вече се насочвам към донорска, защото иначе парите отиват на вятъра.

# 872
Здравейте.На 42 год.съм и за съжаление без партньор в момента.От началото на тази година цикъла ми варира -ту на 32-35 дни ; ту на 21-22 дни.Като винаги досега ми е бил като по часовник на 27-29 дни.С ендометриоза съм ,с полипи неколкократно махани(в момента нямам) и голяма миома премахната преди 4 години.(в момента имам две малки по 2 см).Тази седмица на 3-я ден си пуснах изследвания:
1.ЛХ-8 (2.4-12,6)
2.ФСХ -20,5 (3,5-12,5)
5.Пролактин-170(102-496)
Едната гинеколожка веднага ме отразя ,че съм в климакс и никакви шансове въобще за забременяване по какъвто и да е начин.Другата ми даде лека надежда,че е достатъчен един качествен фоликул да се случат нещата.Виждам ,че не са ми розови нещата ,а и още повече че съм и сама съм тотално разбита,че мечтата ми да съм майка отива по дяволите.
Другият път като ми дойде ще ходя при втората лекарка за броене на АФ и обмисляне на евентуален план на действие.
За съжаление така ми се стече животът,че досега не съм правила опити за забременяване.Също така имам и тромбофилия и високо кръвно и близък роднина починал от рак на гърдата и ме е страх много как ще ми се отразят бъдещите стимулации...Чудя се според Вас има ли шанс въобще да пробвам ин витро на ЕЦ с донорски материал или ще е загуба на пари и време....
Според мен трябва да пробвате. Даже поне един път със собствена яйцеклетка на ЕЦ. На вашите години, същите хормони, даже много по-нисък АМХ, също не бях пробвала никога забременяване (естествено или инвитро). Пратиха ме за донорска. Но казах че първо искам да опитаме с моя и успях след 2 г. борба при д-р Цветков. На тази възраст рядко става лесно и бързо. При мен стана с много ресурс. Дори на ЕЦ пак сумарно са много процедурите (всеки месец бях на прегледи, процедури, имах и лекарства, упойки), промяна на начина на живот, добавки и т.н. Скъпо е и риск винаги има за здравето, аз също имам човек в семейството с онко заболяване. Засега при мен Слава Богу няма нещо установено след това чудо през което минах. Така че вие ще прецените как, докога и какво ще вложите, но при условие че не сте пробвала действате бързо и малко по-смело Simple Smile Особено ако решите директно с донорски материал, шанса би трябвало да се увеличи многократно. Има вече и възможност за донорски ембриони, което още повече увеличава шанса за успех и е алтернатива ако ще ползвате донорски материал и мъжки и женски.

# 873
1.ЛХ-8 (2.4-12,6)
2.ФСХ -20,5 (3,5-12,5)
5.Пролактин-170(102-496)
Според мен трябва да пробвате. Даже поне един път със собствена яйцеклетка на ЕЦ. На вашите години, същите хормони, даже много по-нисък АМХ, също не бях пробвала никога забременяване (естествено или инвитро). Пратиха ме за донорска. Но казах че първо искам да опитаме с моя и успях след 2 г. борба при д-р Цветков. На тази възраст рядко става лесно и бързо. При мен стана с много ресурс. Дори на ЕЦ пак сумарно са много процедурите (всеки месец бях на прегледи, процедури, имах и лекарства, упойки), промяна на начина на живот, добавки и т.н. Скъпо е и риск винаги има за здравето, аз също имам човек в семейството с онко заболяване. Засега при мен Слава Богу няма нещо установено след това чудо през което минах. Така че вие ще прецените как, докога и какво ще вложите, но при условие че не сте пробвала действате бързо и малко по-смело Simple Smile Особено ако решите директно с донорски материал, шанса би трябвало да се увеличи многократно. Има вече и възможност за донорски ембриони, което още повече увеличава шанса за успех и е алтернатива ако ще ползвате донорски материал и мъжки и женски.

Koй е този д-р Цветков ако не е тайна?

# 874
  • Be realistic - plan for a miracle.
Буквално първият резултат в Google като се потърси "д-р Цветков" Simple Smile

# 875
Усещам как ще трябва да добавят още столове в коридора пред кабинета му от септември Grinning

# 876
Цитат на: HRISOLINA link=topic=1250767.msg50030408#msg50030408 date=1753885554.
[/quote
Koй е този д-р Цветков ако не е тайна?
Димитър Цветков от Вита, преди беше в Надежда.

# 877
1.ЛХ-8 (2.4-12,6)
2.ФСХ -20,5 (3,5-12,5)
5.Пролактин-170(102-496)
Благодаря.Ще пробвам .Мисля да е на ЕЦ ….пък вече ако е рекъл Бог и имам късмет ще стане…Страх ме е от силните стимулации заради последващите странични ефекти…

# 878
И аз вчера най-накрая се наканих да пусна кръвни изследвания, след неуспешни опити от Април месец при все че имам 2 деца, все още овулация (аь си в чувствам всеки месец). На 38г съм, за съжаление като гледам АМХ и коментарите на лекарите, за случаите тук с подобно АМХ,май по-добре да се отказвам:( Предполагах че стойностите ще са бав надолу на този АМХ ,но изобщо не предполагах че ще са толкова ниски. Иначе сперматограмата на мъжът ми е отлична. Ако бихте ме посъветвали нещо ,ще се радвам. Бих пробвала осеменяване, но до колкото чета ин витро дори няма да ме приемат, а и не съм сигурна че искам да се подлагам на това на тази възраст. Прикачих резултатите в коментара.

# 879
Абсолютно нормални стойности за годините, дори фсх е чудесно. Ако всичко друго ти е наред би трябвало да се случи естествено забременяване
Виж си целия пакет за щитовидната жлеза. След 2 раждания, ако са били секцио, може да имаш сраствания и/или истмоцеле , които също пречат

# 880
Абсолютно нормални стойности за годините, дори фсх е чудесно. Ако всичко друго ти е наред би трябвало да се случи естествено забременяване
Виж си целия пакет за щитовидната жлеза. След 2 раждания, ако са били секцио, може да имаш сраствания и/или истмоцеле , които също пречат
Наистина ли? Аз реших че с това АМХ 0.3 съм за отписване за естествено забременяване. Благодаря за съвета със срастванията, 2 секцио имам да, но съм спортист и още от 3-ти месец след раждането спортувам,и още след първото секцио,при втората операция ми казаха че не може човек да познае че съм разждала секцио. Предполагам и се надявам това да е така и след второто. Много ме окуражихте,наистина. Аз смятах дори да не припарвам при лекар, за да не тряжва да чуя “присъдата” на живо. Просто с мъжът ми нямаме общо дете и затова и това огромно желание при наличие на 2 мои и 2 негови,от там и огромного разочарование от резултатите

# 881
  • Be realistic - plan for a miracle.
Имаш перфектни хормони за възрастта си (даже по-добри от на жени по-малки от теб) и всички шансове да заченеш, ако се гледат само хормоните.✌
Ако някой лекар на фона само на тези резултати те “отпише”… лъже те 😁
Наблегни на проверка на средата (матката), проследяване на овулация при репродуктивен и щитовидни, както е казала Алисън.

# 882
Всичко каквото Алисън е казала е така. АМХ варира спрямо активността на яйчниците месец за месец. Сега може да е 0,3, след 2 месеца 1.00, после 0,6 и така. Този хормон се взима под внимание, когато предстоят стимулации, за естествени опити не играе кой знае каква роля. Няма да имате “присъда” от нормален, читав лекар със сигурност. FSH-то ви е муци.

# 883
Направо ме окуражихте страхотно. Просто от прочетеното досега се бях отчаяла. Взех добавки които се препоръчват,вит Д, Омега 3, cOq10, Мио инозитол,спрях да пуша вече 3 седмици, аз по принцип не пия много, поне нещата които зависят от мен. Преди 2 месеца бях при моят генеколог,която потвърди че овулацията е минала точно и точно на яйчника който ме болеше. Каза че всичко е наред,тя по принцип е специалист фетална морфология и има око,самата тя е забременяла с 3-тото си дете на 41г след 1,6 г . опити,тогава бая ме окуражи, но тя не е репродуктивен специалист. Нямаше как да брои фоликули защото беше минала овулацията. Не подозирах за това АМХ че е всеки месец различно. Благодаря ви много, ще отида на лекар пък да видим какво ще кажат

# 884
Спорта няма значение, те срастванията стават непосредствено след операцията. И при мен не може да се познае, че съм раждала като се гледа матката на ехограф, обаче тръбите не са ми перфектни като преди секциото. И въпреки че пропускат, имат някои нагъвания. (Това е само пример, нали) Направи си цветна снимка задължително ако са минали 6 месеца опити

Общи условия

Активация на акаунт