Ниски нива на АМХ и забременяване

• 77 521
  • 1 025
  •   1
Отговори
# 1 020
Не е назначил все още цветна снимка, а ми каза да отида на преглед пак след като МЦ мине. Ако действително се окаже хидросалпингс, съмнявам се все още идеята да остане 6 месеца опити вкъщи.. или поне аз няма да оставя нещата така.
За броенето на фоликули след овулация - не знам как става, честно казано. Това ми беше първо мерене в живота и знам, че стандартно се мерят на 2-3 ден. Генерално се чудя - репродуктивните АГ по-различна апаратура ли имат от стандартните, или по-различни знания, за да виждат антрални фоликули и щети по тръбите.. 🙄
Но разбрах идеята ви, момичета, благодаря. Питането ми беше, понеже в моята (и не само моята вероятно) ситуация сега - може да има овулация един месец, но в кой месец ще бъде следващата не е ясно.. и ако ми кажат "нямаш доминантен фоликул този месец" - какво се променя.. нищо. Та, от там идва чуденето ни дали има смисъл да държа на проследяването.

# 1 021
Предполага се, че имат по-хубави ехографи и разчитат в пъти по-добре видяното, понеже са минали повече обучения и са надградили базовите АГ умения.
Обаче ако е некадърен.. и брои антрални фоликули след овулация, ако ще и от извънземните да е тоя ехограф, все тая.
Единственият смисъл да не следите нищо в кабинет (ако няма хидросалпингс) е, за да спестите ежемесечен разход, който не е ясно колко ще продължи.

# 1 022
Здравейте, дами!
Някоя от вас забременяла ли е естествено (или да знае за такъв случай) с намален яйчников резерв, след следене на антраксните фоликул и замерване на доминантен такъв?
П. П. Четох днес в един чужд сайт, за жена от Великобритания, която има 3 естествени забременявания и четири живородени деца. От които последната бременност е с близнаци и 0.07 АМХ. Ходила е единствено на фоликуметрия и при доминантни фоликули са ѝ слагали една инжекция Гонал.

Че да си дойда на въпроса... Знаете ли добър доктор от Бургас, който е добър в това и би ми изписал подобни медикаменти?

Аз. Последната ми измерена стойност на АМХ беше 0,29. Антралните бяха същи много малко, проследено месеци наред. Няколко месеца по-късно забременях даже два пъти, през два месеца, на 32г бях тогава. Първата завърши със спонтанен аборт, но за него най-вероятно беше виновен мъжки фактор. Чудото се случи след излекуване на бактерия Уреаплазма, проверка на тръби с пяна и няколко месеца прием на добавки и от двамата. Следях овулацията сама с лентички.

Както zimk е обяснила, АМХ няма никакво отношение към шансовете за естествено забременяване.

Последна редакция: сб, 12 сеп 2026, 13:47 от GerKa99

# 1 023
GerKa имате ли планове за второ? Мерила ли си амх и антрални след раждането? Моят амх падна доста напоследък, от 3 години опитваме за второ и уж всичко си е същото като предишния път, но не става и това си е. Вече съм на 35 и амх ми е точно 0,29. С 0,69 забременях и родих...

# 1 024
Аз забременях спонтанно на 36г с амх 0.12.
Седмица, след като известен доктор ми каза, че няма как да стане.
Само, че беше извънматочна.

# 1 025
GerKa имате ли планове за второ? Мерила ли си амх и антрални след раждането? Моят амх падна доста напоследък, от 3 години опитваме за второ и уж всичко си е същото като предишния път, но не става и това си е. Вече съм на 35 и амх ми е точно 0,29. С 0,69 забременях и родих...
Не съм следила нито антрални, нито АМХ. Нямаме планове за второ, поне не и краткосрочно. А дългосрочно сигурно няма и да е възможно вече, заради възрастта. Благодарна съм, че така се развиха нещата. И да останем с едно, съм спокойна и щастлива, защото родителството се оказа доста предизвикателно 😈

Съжалявам, да прочета, че при вас няма развитие! Все пак още си млада, реалистично погледнато чак до 40г възраст имаш сравнително добри шансове.❤

Общи условия

Активация на акаунт