Януарски бебета - тема 2

• 17 898
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Да минават бързо сополите на малчуганите! Аз още не съм давала паста и нямам идея как да й дам. Трябва ли да пасирам или я давате както си е? Затова пък днес взех от бисквитките на хип и смятам утре да ги пробваме.
Рей ,при нас пък обратното се получи.  Когато се прибрахме от болницата аз останах в стаята на бебето. Сега обаче,спим всички в нашата спалня,преместихме й леглото при нас,че таткото се чувстваше самотен ,а нейната стая я ползваме само за игра!

# 76
Мамчета а как се справяте с разтройството при никнене на зъби? Педито я прегледа и каза, че е от зъбките и ще мине, но вече 4 ден. На ден 3-4 пъти се изхожда. Пробвах със запичащи храни - ориз, картофи, шипка, не минава.

# 77
Изхождане 3-4 пъти не е притеснително ,по притеснително е 7-8 изхождания.
Ентерол давам, Био Гая и нишесте смесено с вода. 1 супена лъжица смесено с толкова вода и със спринцовката на панадол в устата. Ако не подейства още веднъж правя.

# 78
Напоследък доста мрънка ...навсякъде и навън с количката...разстройство не я хващало за сега от зъбите ...имаме 4 зъба 2 долу,2 горе кой по-голям, кой по-малък ама се виждат и един пробил още горе дупчица ..😀изпреварихме другарчето ноемврййче то е с два ..докато нямахме та сега близо 5 😂😂(ама по колко пъти сме ставали нощем само аз си знам)

# 79
  • София
RFM тези специално са от HM.

# 80
Здравейте мамчета. И Екатерина днес навърши 8 месеца. На консултацията във вторник е 8,100кг, за дължината не знам, педиатъра започна да ме разпитва за захранването и се отплеснах 😅. Носи дрехи 80см, маалко са й дълги, но на широчина са екстра 😁Мамина пухкавелка 😁
Тя спи с боди с дълъг ръкав и долнище по - свободно. За зимата съм решила да взема чувалче за сън с крачета
Захранването върви бавно, но славно. Въвела съм 3 вида месо - пуешко, заешко и конско. Зеленчуци всички за тази възраст. Но имаме друг проблем откакто започнах с кашите - запек. Има 2 заместени хранения, на кърма е, пие вода (по-малко от препоръчителните 10мл на кг), започнах да слагам 1/2 бебешка лъжичка зехтин на зеленчукови пюрета и каши. Взех и пробиотик в сряда пък да видим. Яде сини сливи, круши, правя пюрета на пара и гледам да преобладават разхлабващи з-ци, или ако присъстват запичащи да са в малко количество. Откакто се случи това спрях кашите елда, след това с оризовата също. Сега само овесена, но никаква промяна. Дано пробиотика промени нещо 🙏и ще я каня повече вода да пие.
Имаме и 2 зъбчета 👶открихме ги съвсем случайно, ММ ми вика :Нещо Малката ме ухапа, при което аз: Ай стига рева, няма да те изяде с тия венци. И той :Не бе одра ме с нещо 😂и така не ги показваше ама в крайна сметка ги видяхме 😁

Вие подготвяте ли се вече за коледни фотосесии? Аз издирвам вече облекло за домочадието, а мъжкото съсловие е хем капризно, хем е "еее каквото ти решиш е добре" 🤨

# 81
Още не съм мислила за облекло за фотосесия дайте идеи нещо в червено...
Сложете пюре сливи в кашата не ви ли оправя така...
Като беше по-малка имахме този проблем изписаха й сироп Лактулоза *златен 😀😀😀

# 82
Добро утро !
Кажете някое спрейче за запушен нос от коричкини, струпеи ...не сме спали снощи едно свире  на нослето.......  Sad към 9 ще зв на док.

# 83
Аз още ползвам Тонимар след баня. Постоянно имат по нещо в носовете. Като бяха хремави пробвах да издърпвам с обикновен аспиратор, освен рев друго не се получаваше. Поръчах си и един електрически, все още не съм го пробвала.

# 84
Ние за нослето все още Стеримар, сребърна вода и изчистване с аспиратор.

Слагам сливи, круши никакъв ефект 😞

# 85
На мен ми каза да купя на Тонимер, но не физиологичния, а хипертоничен (хипертоник)само че гледам че е на дозички и спрей незнам дали са еднакви

# 86
Аз използвам спрей HUMER- ЮМЕР Спрей за нос за деца, 100% морска вода, 150 мл. Размеква добре сополите и после дърпам с аспиратор на Канпол, но е устен - нещо ме е шубе да дърпам с тези за прахосмукачка.

# 87
Да с какви аспиратори сте Simple Smile ще видя тези дни как ще е и може да й купя аспиратор ...

# 88
  • София
Аспиратор имам от племенника ми - за уста , за прахосмукачка и ръчен. Този за прахосмукачка е доста агресивен според мен, този ръчния нищо не дърпа, а този за уста горе - долу е ок, но педиатърката сподели че и аз мога да се разболея от него.
Когато се разболя купих инхалатор - 2в1 с аспиратор, за сега него ползвам.
Според моята педиатърка аспирации и инхалации се правят 2 , макс 3 пъти на ден. Като инхалации са при възпаления на горните дихателни органи, ларингити, иначе са противопоказни.
Мими, моя е омрон дуобейби. Виж ги на блек Фрайдей ще има сигурно отстъпки. Така миналата година взех термометър на Браун на половин цена, но знаех колко реално струва и не беше със завишена продажна цена.

# 89
Ох,Рей и аз използвам такъв за уста, и не съм се замисляла изобщо,че мога и аз да се разболея! Благодаря,че сподели. Ще взема май за прахосмукачка. Дано само не се налага. Да са здрави децата.
До сега сме използвали само физиологичен разтвор и въпросния аспиратор.

Общи условия

Активация на акаунт