Януарски бебета - тема 2

• 17 916
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Пръскам със Стеримар и дърпам със Canpol или Носко за прахосмукачка в зависимост от това колко е силна хремата.

# 91
Изправят ли се вашите бебета Simple Smile моята я пускам на земята ...хвърля неща,пълзи и се изправя на нощното шкафче и на вратата ....Чудо цял ден се гоним 😀
#бебетобеглец👣👣👣🆘
От вчера давам кус кус (2с.л)хареса й.🌈❤👍
Днес ще сложа 4с.л.👍

Снимка- 18 септември

# 92
Моите като ги гледам няма да започнат да се изправят скоро, даже седнали не са стабилни още. Педиатърката каза да не ги пришпорвам, че може да се забяват защото са тежички-по 9,600. И с пълзенето ги няма много-много, стигат си играчките ама по-скоро с приплъзване. Аз тепърва започнах глутена, много се замотах с това захранване. Чудя се следобяд какво да им давам, че тия каши не ги харесват. Ама като не съм им давала и кисело мляко, нямам май много избор. Редувам с кисели, май повече им допада.
Напоследък са много криви, особено сутрин е ад. Докато ги нахраня и излезем съм останала без уши и без нерви. Не знам като се застуди и не става сутрин за разходка как ще я карам.

# 93
  • София
Мими, ама госпожицата е страхотна !! Браво на нея!!! Направо момичета съм изумена от разликата в развитието на децата ни, нали са в един месец, не че ги сравнявам , ама както Hope споделя моя бебок дори седнал не е стабилен, не може да се изправи от легнало в седнало положение, за пълзене и изправяне няма да коментирам. Ама и той е повече кг, към 11и малко.
Също мрънка и понякога не разбирам защо, ама бебешка му работа.
Тъй като е повече килограми, а таткото пътува често по работа купих седнала ваничка, преродих се, много по лесно го къпя.
Утре поръчах кухня, в София имало меню от 8м да видим какво ще пристигне.😁
Какво правите в мрачни и мъгливи дни , като този ( в София )...

# 94
Мими,страхотна е малката 🥰😍🤗пу,пу!
Не може още и моята госпожица да се изправя,а много й се иска. Седи стабилно, изправя се ако се държи за нас,но сама не!
Браво на детенцето ти👏👏👏

# 95
Мими, браво на госпожицата! Супер е!
По спомен тя отдавна се опитваше и е доста подвижна от малка 🙂 поне в сравнение с моят господин, който е слабичък, но го мързи.
Седи, но не достатъчно стабилно, пълзи - ако има подходящ стимул, изправен стои ако го изправя и придържам.

# 96
Да да не спира ....тока ми спира на мен, днес се изтърси в коридора ..челото пак синьо ..юнак/чка без рана не може 😀😀😀никой не я кара самичка си действа 👍 наистина са един месец, а колко различни дечица ❤Да са здрави ! Всички ще проходят!

# 97
Аз забравих да питам нещо.. Колко едри правите пюретата или за тези, които купуват, за кой месец взимате? Много се старая вече да им оставям парченца, но много ме е страх да не се задават, особено при положение, че ги храня едновремвнно. Онзи ден им дадох от пюретата от Лидл, за 8-ми месец, нали уж сме на толкова 😄 Добре че баща им си беше в къщи, едната се задави 3 пъти, другата накрая чак по върна всичко. Знам колко е важно да се научат навреме на по едра храна, не само гладко пасирана..

# 98
Аз купувам за 8 месеца пюрета яде си ги няма проблем даже преди да направи 8 ...без да видя бях взела едно заешко с ориз ....ама се справи

# 99
И аз купувам пюрета за 8 месеца, а кашата умишлено я правя по- гъста.

# 100
Браво на малката госпожица, моето момче само не може да сяда и да се изправя, но иначе се върти, обръща, все още не пълзи добре, но се приплъзва. Също така обича да стои прав и постоянно пружинира (кляка, сяда и става), но го държим под мишниците, защото колкото и да обича не може сам.
Аз също започнах да давам от време на време пюрета за 8м и ги хапва, преди месец не ги искаше.

# 101
моите и двамата са много различни. Младежа сяда сам от легнало положение и го прави постоянно. Едвам му сменям памперса, то направо си е борба. За секунда не стои мирен. Един ден направо изтръпнах, слагам го легнал на повивалника, който е на масата и се наведох да взема памперс, като се обърнах, той беше седнал на ръба и си клатеше краката. И двамата като ги сложа на повивалника, на секундата се обръщат и се чудят какво да докопат и лапнат. Не пълзят, но успяват някакси да се придвижват с приплъзване и търкаляне. Девойката и тежи дупето (почти 12 кг), но пък винаги е на шпагат, постоянно мята крака, не мога да завия. И двамата вървят ако ги държа за ръце и само това искат да правя, вече без кръст останах. Не могат сами да се изправят и са доста нестабилни, когато са прави, някакси не могат да се държат с ръце. Слагам ги прави да се хванат за нещо, но веднага се пускат и немогат да се задържат. Девойката се научи да си бърка в носа, а няма сополи, незнам защо го прави. Момчето пък непрекъснато си чеше едното ухо, също не знам защо. Поне не виждам нищо проблемно в ухото. Незнам зъби ли е, какво....Започнаха да им никнат горните два зъба, че още сме само с двата долни. На всичкото отгоре, все по-трудно ги приспивам през деня и все по кратък им става съня. Съответно моя също....

# 102
😄 Същата работа.. Едвам ги обличам след баня, с памперсите е някаква мъка. Едната така рита докато я преобличам на повивалника, на няколко пъти ми изкара въздуха, право в корема ме пере. И тя се е е научила да си бърка в носа, както си седи вдига показалеца, все едно ще държи реч, кръстосва поглед в него и го насочва към носа 😄 Тази седмица имам чувството, че по цял ден само бебета приспивам. По 40 мин се мъча, за да дремнат един час. И заспиват с рев, личи си колко им се спи, просто не искат да си затворят очите. А ги слагам по кошарите по-рано, не чакам да им се приспи до последно.

# 103
Може би не са поспаливи, защото навлизат в следващия период на развитие- категорийте.
 34-37седмица. Ние точно излязохме и малката се кротна.
Успяхме да махнем повечето нощни кърмения, оставих само 1 към 4 сутринта, за да си поддържам количеството кърма. С много гушки, около 2 и половина седмици беше целия процес. Сега започна да не се буди изобщо 8часа след като заспи, а аз се преродих 😄

Пълзи много бързо, хваща се и се набира на шкафове, маси столове, кошарата, каквото хване. Малко е прекалено смела и не внимава хич как се хваща, на какво се набира, няколко пъти прави бум в някоя мебел 😵 Тя е мъничка 8.100кг на 9м, но е мнго активна, ще става май спортистка, не се свърта на едно място. Трябваше набърже да сложим закопчалки на всички шкафове и да скрием кабелите в кабелни кутии, защото отива веднага дърпа и яде. Вече се набира на масата за кафе в хола и нищо не можем да оставяме отгоре до ръба.

От както се върти я повиваме на земята само, едвам се оправяме. Даваме й играчка да я занимава 10 сек, защото иначе се врътва и изпълзява от повивалника по голо дупе 😅

# 104
+1 за спортистка 😀👣Нашия татко, дядо и чичо са волейболисти така че още една спортистка май ще има в рода 😀 и аз така едвам я сменям давам някое кремче или капачка от крем да я баламосам ...
Много гадно време цял ден вкъщи 😰

Общи условия

Активация на акаунт