Предстои ми инсеминация - Тема No 28

• 43 531
  • 784
  •   1
Отговори
# 765
Здравейте, момичета! Моля за съвет! Днес ми е 14 ден след инсе. Докторката ми е определила да отида до клиниката на 15.07 (16 ден) за кръвен тест и ми е предписано 2х1 Циклогест. От вчера обаче, късният следобед, се появи леко зацапване. Кога по-ярко, кога по-кафеникаво. Имам и един отрицателен домашен тест от днес. Да спирам ли циклогеста или да си изчакам до 15.07? Това май е начало на менструация... Също така при прием на подобен препарат не трябва ли цикъл да се появи след спирането му, а не по-време на приема? Благодаря ви много предварително!

# 766
  • до най-прекрасния мъж
Моят съвет е да пуснеш още днес един кръвен и да се обадиш на лекаря си. Ако е +, може да ти е нисък прогестерона. Ако е -, може да ти спре лекарствата. Но на своя глава нищо не прави. Кървене може да се появи въпреки прогестероновите препарати. При бременност, заради недостиг на прогестерон, при липса на бременност, заради настъпващ МЦ. Лично на мен ми е започвал МЦ след инсе, въпреки че пиех Дуфастон и слагах Утрогестан. Но моят тест беше кръгла нула.

# 767
Здравейте, дами!

Реших да оставя коментар, за да вдъхна кураж на всички, които вървят по този път. Ние с мъжа ми правим опити от лятото на 2019-та. От тогава досега извървяхме дълъг път. При него - астенезооспермия, прием на добавки и последна диагноза на СГ е тератозооспермия. При мен открит синдром на Хашимото, после установена ИР, цветна снимка (една нагъната тръба, която пропусна под високо налягане и една читава тръба)  наличие на полипи и последващата хистероскопия + 3 инсеминации и безброй съпътстващи изследвания, прегледи, прием на хормони, добавки и т.н. Също така и спазване на хранителен режим и резултат от -15кг.
Финалният резултат е успешна трета инсеминация! Не знам дали има значение, че беше направена на читавата тръба и то след хистероскопията за разлика от предишните 2, но ето че чудото се случи и то на естествен цикъл, без стимулации.
Това е нашата история. Желая от сърце на всички успех и кураж и не спирайте да се борите, защото когато човек иситнски преследва мечтите си, те рано или късно ще се превърнат в реалност! Flowers Four Leaf Clover

# 768
  • София
Моля пуснете нова тема.

# 769
Привет, момичета!
Бихте ли ме насочили към добър специалист, който и да е Човек на първо място? 😊
Все пак да ви споделя накратко 😁, поне малко да ми олекне 😀
Скоро тръгнахме по този път и не че се отчайвам, но нервите ми започват да кипват сериозно. Не знам на кой специалист да се доверим, имам усещането, че сме клиенти, а не пациенти. Кой специалист би ни помогнал наистина да преминем през всички изследвания и процедури, стъпка по стъпка и да изготви план по-който да действаме, без да ни увърта и бави колкото да направим по няколко пъти изследванията, които важат само 3 месеца?
В Щерев и Доверие(за момента не искам да споменавам специалистите) ни пращат директно на инвитро, без да поискат втора спермограма, след като тази която виждат е първата в живота на ММ и на около 6 месеца.
Никой не посъветва какви добавки, витамини, билки да пием, за да подобрим качеството. Директно искат да пускат документи. Никой не седна да ми обясни какво ме очаква, какви са стъпките, какво следва, има ли няма ли рискове,... няма човешко отношение. Поне аз не слупих на такова ☹️
Добре че сте вие тук ❤️ за да се образоваме малко и получихме все пак някаква подкрепа, разбиране и дадем надежда ❤️
Намерихме кой да направи опитза инсе, бях очарована в началото, но сега същата работа. Със тази Стара спермограма, без да поиска нова, без да вземе предвид повишения ми пролактин, от вчера за четвъртък назначава процедурата. Имам 2 дни да направя всички изследвания, а при нея съм от 2 месеца.. Предната седмица, сряда, цветната снимка показа че едничката ми тръба работи 🥰 от тогава до вчера имаше време мисля д ами каже какво изследвания иска, за да мина по касата каквото мога, парите не ги копая... а и за да имам време все пак, не в последния момент да се шашкаме.. Разплака ме, така грубо се държа, като й казах че очаквах да ми проследи овулацоята два.. Три месеца, да е сигурна какво се случва и кога.. Така си мисля че трябва да се случва поне... Да съ. Излезнало и да се разбера с ММ какво искаме... Ама ние много добре знаем какво искаме... Нямаме излишни пари и време за грешки
Проклатина повишен май пречи на задържане на плода? Предполагам има как да се коригира или поне още едно изследване да се потвърди?
Защо не ни изписа нещо да подобрим максимално качеството на ММ за да е максимално успешен опита?
Много ми е тъжничко, че ни третират така пренебрежително.. Поне тези с които аз се срещнах.. ☹️
Успех на всички ви, бъдещи мами! ❤️

# 770
Няма да коментирам споменатата болница, само ще ти кажа преди да правиш каквито и да е процедури да си намериш лекар, на който имаш пълно доверение. При който да отиваш и да си тръгваш с усещането, че прави необходимото за вашия случай. Ако трябва направи няколко консултации, докато не усетиш, че си намерила твоя лекар.

# 771
Мда, ще трябва да имам голямо търпение, за да попадна на човек. Надявах се някоя от вас да препоръча някой, дори в същите клиники, от човек до човек голяма разлика има

# 772
Всеки има различно мнение, аз мога да препоръчам лекар, от който някой друг изобщо не е останал доволен. От личния ми опит мога да кажа, че в Надежда, макар и да имах само 1 консултация, др. Чапанова ми допадна много.  Бих препоръчала Надежда 100 пъти пред Щерев.  А иначе моя фавори е др. Калчев - той е просто страхотен, но ако сте с мъжки фактор, няма с какво да ви помогне - не прави инсеминации или инвитро.

# 773
Ние с ММ ходим във Вита - там има доста добър уролог, който назначи някакви неща на половинката за бууст на тестостерона, но за аглутанацията няма безобидно лечение и ни пратиха направо на инсеминация. Д-р Мая Василева е моята гинеколожка, също има кабинет във Вита, но не я препоръчвам да нетърпеливи хора, тъй като има малко объркана представа за подреден график и чакане 2 часа при нея е класика Simple Smile Но тя си ме преглежда от няколко години и нямам оплаквания и инсе-то също ми го прави тя.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 15:08 от Inferiya

# 774
  • до най-прекрасния мъж
На първо място се въоръжи с много търпение. Казвам го като човек, който се лута 10 години, докато попадне на лекар и изгубил много време, пари и нерви. Навсякъде ще ви гледат като клиенти, но не навсякъде ще ви помогнат, въпреки парите.
Защо бутат към инвитро - защото контролират организма с лекарства и така е много по-лесно за някои лекари, а и успеваемостта е по-голяма. Зависи от проблема. В същото време инсето е малко стрелба в тъмното и поне за мен е вариант за леки проблеми и по-млади двойки. Видят ли сериозен проблем, няма смисъл от инсе. Само ще си изгубите парите и времето. Спермограмата може да се подобри малко с добавки и лечение, но ако сте граничен случай с леки отклонения. И пак зависи в кой показател са отклоненията.  Иначе, не може да разчитате на сериозни промени. Консултирайте се с андролог най-добре. Ако може да се помогне, ще се помогне.
Относно парите - имайте предвид, че дори финансирано по фонда инвитро, изисква доплащане от порядъка на 2000-5000 лв. Вече дали имате показания за финансиране, ще ви кажат от клиниката. Много от предварителните изследвания не се покриват от фонда, а са важни и си ги покривате вие. Не искам да те плаша, но пътят на стерилитета е трънлив, времеемък, изпълнен с много нерви и никак не е евтин. Аз самата тръгнах преди 10 години от завишен пролактин, преминахме през много лоша спермограма, други проблеми, две инсета, лапароскопия и почти запушени тръби (при уж перфектна цветна снимка) и стигнах до инвитро. Ако тогава знаех, че така ще стане, още на 6тия месец щях да съм в репродуктивна клиника и хич нямаше да се занимавам с инсеминации. Но съдба...такъв е бил пътят, който все още вървим.

# 775
  • София
Значи изобщо не съм съгласна с мнението за Щерев. Преди 5 дни минах през инсе там, всичко мина перфектно, знаех от предния месец че ще правим, имах ясни инструкции, на сайта е написано до последната запетая какви изследвания се искат и как протича процеса, има ценоразпис, има всичко. Напълно съм наясно и с успеваемостта, че е ниска.

Това че насочват към ин витро е правилния ход, щом имате показателите. Впрочем се прави пълна СГ по време на инсето и са наясно какво се случва.

# 776
Аз все си мисля, че е по адекватно да се направи разширена по Крюгер преди да се пристъпва към инсето, което ще излезе в пъти повече като парички, за да разберем може или не с този метод.. Ако няма д а има успевавмост при лоша морфология и други показатели, то по-добре да не губим време с инсета..
А и същите изследвания ще трябват за фонда.. Които обаче няма да са валидни за одобрение по фонда, ако ги направиме сега.. Поне така пресметна лекарката..
Относно Щерев, не коментирам всички специалисти, може да съм попаднала на лекар, не му е било ден или Попринцип си е леко темерут, хора и хора, а и те са хора все пак, всички имаме лоши дни😊

# 777
  • София
Ами направете, то не е драма, запазвате час на регистратура и я правите. След това запазвате час при андролога и я коментирате.

# 778
Никой не е казал, че е драма.. Темата на поста ми е, ако можеше някой да ми препоръча специалист, от личен опит, който да ни упъти правилно, да се държи човечно, не сами да се лутаме, да си правиме само лечения и едно и също изследване по 10 пъти.. И на Кацаров имам телефон.. Това е най - лесното да минем през различни лекари и мнения, изследвания, което и до сега се случва. И накрая пак да се върнем в начална точка без специалист, на когото да имаме доверие.
Ясно ми и че ако на някоя е помогнал, на нас може и да не помогне, събирам инфо и мнения.
Благодаря все пак..

# 779
  • София
Моето мнение е, че навсякъде всичко е до късмет. И при най-добрия лекар да си, невинаги нещата се получават. Аз направих първата си инсеменация в Надежда. За съжаление неуспешна. Може би причината беше в това, че докторката много набързо препусна по процедурите. От снимката, два дни по-късно "Хайде инсеменация". Не ми беше казала за кръвните изследвания, който се изискват. Да не говорим, че всеки преглед е по 5 минути макс с преглеждането.  А чакането е минимум час. Може би моята настройка беше друга, не бях подготвена да е толкова скоро. Не бяхме избрали донор. Всичко се случи много бързо.
За съжаление предвид нашата ситуация няма много възможности и си трябва търпение и време. InYan238, моят съвет се въоръжиш в търпение и да следваш инстинкта си. Ще усетиш дали дадения лекар подхожда отговорно или просто те мотае. Желая ти успех от сърце и много късмет в начинанието.

Общи условия

Активация на акаунт