ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 320
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
На Тасос е хубаво, но на фона  дългата ивица и многото плажове дооста са с камънаци, което пък е плюса на нашето море с хубавите пясъци. И това е не само за Тасос.  В Гърция често морето става плавно дълбоко и това го прави по-безопасно за децата. По този показател нашето море губи, но пък е по-малко солено.

Почивката в Гърция пък не е по-евтина. Доказателствата са опаковките от бг стоки по гръцките плажове.  Wink

# 151
Момичета, колко струва карта за градски транспорт за възрастен и за цялата градска мрежа? При ремонта съм затрила бележника и ЛК...

# 152

Почивката в Гърция пък не е по-евтина. Доказателствата са опаковките от бг стоки по гръцките плажове.  Wink
                   Това ми говори за възпитанието на плажуващите! Smiling Imp Не коментирам как се пълнят кутии и се изнасят тайно от ресторантите и това отново го прави нашего брата! Така,че опаковките на бг стоки не са показател за цените ,а за нещо друго!

Момичета, колко струва карта за градски транспорт за възрастен и за цялата градска мрежа? При ремонта съм затрила бележника и ЛК...
                     Не мога да кажа точно колко ,защото ползвам намалена,но преди беше около 86 лв.Ако е за набора вземи бележка от у-щето,че е записан там и му извади уч карта.
                      Ето какво намерих :
ЦГМ ЗАРЕЖДА КАРТИ ЗА СЕПТЕМВРИ И ОКТОМВРИ НА УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ. ЧЕТИРИ ОТ КАСИТЕ СА С УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ.
Публикувана на 03.09.2020 11:27
Всички ученици и студенти могат да заредят превозен документ за обществения транспорт, за месеците септември и октомври, без да показват документ за записана нова учебна година. Необходимо е само да предоставят лична карта или лична ученическа карта. По този начин ще се спестят опашките пред пунктовете за зареждане на превозни документи, в първите дни на учебната година.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 09:41 от Didia

# 153
  • София
Щерката онзи ден си се заредила картата и никой не й е искал лична карта или бележник.Вие нямате ли стара пластика?

# 154
Много е 86 лева...
Искали да на ММ УК или бележник, нямаме стара пластика. Добре ни тръгна седмицата. Нямал какво да облича, цяла седмица не са пускали пералня:joy: Май не трябваше да предприемам авантюри в края на лятото

# 155

Почивката в Гърция пък не е по-евтина. Доказателствата са опаковките от бг стоки по гръцките плажове.  Wink
                   Това ми говори за възпитанието на плажуващите! Smiling Imp Не коментирам как се пълнят кутии и се изнасят тайно от ресторантите и това отново го прави нашего брата! Така,че опаковките на бг стоки не са показател за цените ,а за нещо друго!

Не говорих за захвърлените опаковки, а че накъдето се обърнеш някой хрупа и пие нещо очевидно донесено от България,  което пък не се прави от любов към българското, а за това че цената на въпросното в Гърция е същата, но в евро.

# 156
  • София
Младежът замина да чисти училището. Имат някаква инициатива днес.
denyl, не ти отговорих за правилника - не знам доколко ще се спазва. В началото - със сигурност. Добре е, че са ги разделилил от два входа, а и училището позволява, но пък това как 1/3 от стаите ще ползват тоалетната в първите 5 минути от междучасието, другата във вторите 5 минути и последните в последната 5-минутка - хич не го виждам на практика. Времето ще покаже.
Цветя ще вземем - аз обичам за позарявам и да получавам. Та и младежът покрай мен - носи. Утре ще е с цветя за класната и за учителката по немски.
Happy, съжалявам за неприятните емоции. Дано някак успеете да си върнете велосипедите и нараняванията да са повърхностни и да мине всичко бързо!
За българското Черноморие - ние си го обичаме. Всяка година ходим на южното, но в различен град. Харесва си ми водата, пясъка. До сега не сме имали стомашно-чревни преживявания за толкова години.

# 157
Didia, права си, че е по-скоро до възпитанието Simple Smile На местата където ние ходим, храна не се предлага, така че като носим храна си е сготвена от нас Simple Smile и задължително си прибираме опаковките!
Храната в ресторантите е по-скъпа от тук, но е поносима.
Като цяло парите които бяхме предвидили за почивката в Гърция не ни стигнаха за почивка тук Simple Smile Там ходим в селца край морето, където няма много туристи. А ол инклузив пък изобщо не се предлага...но и не ни трябва- ние сме от сутрин до залез слънце в морето Simple Smile

п.п. в магазините цените излизат почти същите като тук. Е верно, че търсим промоциите, но все пак...Simple Smile

# 158
  • о`майна лунна нощ е
Много съжалявам за посегателството и кражбата на велосипедите.
Скоро даваха репортаж за мъж, който е направил приложение или сайт за издирване на крадени колелета. Ако имате време, потърсете го, съжалявам, че не запомних как се казва, за да дам линк.

# 159
  • София
50 лева е, Аманда.
Не е ли по-евтино да кара детето с талони няколко дни и като си вземе личната карта да направите ученическа карта за ГТ?

# 160
  • софия
60 лв. без снимка, 50 - персонализирана за всички линии - https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/tarifa-i-prevozni-dokumenti/702/tarifa
Родителски пакет (дете и родител) всички линии - 60 лв.
Винаги ходим след средата на юли в Гърция, а тази дори началото на август. Супер ми е, но съм решила да започнем да ходим началото на юли и началото на септември. Веднъж е малко. Има толкова много плажове, че няма шанс да ми е пренаселено. Вечер обичам да сме в цивилизация. Една година бяхме на южна Евия в една самотна къща над плажа далеч от населено място. Красота, млечен път, гледка. Откачих, не е за нас. Ходим надолу на юг или острови, на Халкидики не сме стъпвали от 7-8 години. Пелопонес ми е отдавнашна мечта, планирана за тази година и отложена за догодина. Гърция не е мястото за АИ и мисля, че малко хора ходят така там.

# 161
  • о`майна лунна нощ е
Момичета, може ли да ми припомните раниците, от които сте доволни.
Изпрахме тази на набора, като я проснах, лошо ми стана - отдолу нацепено дъно, прокъсвания на места .... Ама иначе нищо й нямало. Не искал нова. В действителност отгоре и външно изглежда добре, но като я натовари сега, силно се съмнявам да изкара и два месеца.

# 162
Ние ходим винаги по южното Черноморие. Ходили сме и в Гърция, харесва ни, но си е доста скъпо. Няма как да се сравни с нашите цени. Тази година спането ни беше 30 лв за тримата на ден. Това няма как да стане в Гърция. Също в магазините - цифрите еднакви, ама в евро...

# 163
  • Някъде в Европа...
Момичета, може ли да ми припомните раниците, от които сте доволни.
Изпрахме тази на набора, като я проснах, лошо ми стана - отдолу нацепено дъно, прокъсвания на места .... Ама иначе нищо й нямало. Не искал нова. В действителност отгоре и външно изглежда добре, но като я натовари сега, силно се съмнявам да изкара и два месеца.

Моичкият ги сменя почти всеки месец за разнообразие. Понеже във ВТ страдаме от липса на магазини, обикновено купува някаква от Уайкики за по 15-20 лв..Мин. година учебниците им стояха в училище и на практика носеше само по няколко тетрадки...В средата на лятото си беше купил пак от Уайкики една черна като промазана с кантове с бели надписи, намалена на 12 лв..предполагам, че с нея ще кара първия месец...

# 164
Yum
Didia, права си, че е по-скоро до възпитанието Simple Smile На местата където ние ходим, храна не се предлага, така че като носим храна си е сготвена от нас Simple Smile и задължително си прибираме опаковките!
Храната в ресторантите е по-скъпа от тук, но е поносима.
Като цяло парите които бяхме предвидили за почивката в Гърция не ни стигнаха за почивка тук Simple Smile Там ходим в селца край морето, където няма много туристи. А ол инклузив пък изобщо не се предлага...но и не ни трябва- ние сме от сутрин до залез слънце в морето Simple Smile

п.п. в магазините цените излизат почти същите като тук. Е верно, че търсим промоциите, но все пак...Simple Smile
                    Спорът - къде е по-скъпо в Гърция или Бг си го водихме перманентно с дъщерята до преди две години.Тогава ми звънна от Лефкада и ме прати в Лидл да сравня цените.Оказа се,че у нас са по-скъпи.За асортимента не коментирам.За да убедя невярващите донесох една рекламна брошура с цените на Лидл в Гърция и....единственото по-скъпо е хляба и хлебните изделия.Пример - хляб 1.90 лв в Бг,в Гърция беше 1.90 евро.Двойно.За това пък любимите ми плодове бяха в пъти с по-ниски цени.Любимите им сладоледи се оказаха точно двойно по-добра цена в Гърция и от тогава не водим спорове.Що касае расторантите - тя умножава по 4 защото са четирима ,а ние сме двама.Ако аз съм дала 50 евро тя щяла да даде 100. Yum Мисля,че не може да се води какъвто и да е спор в този случай.След като и донесох бележка от селото на баща ми за вода 500 мл за 2.50 спряхме да правим сметки.
                     Не ходя на нашето Черноморие не защото е по-скъпо или по-евтино,а защото обслужването и поведението на персонала в хотелите е отвратително.Нямам нерви да стоя с часове и да чакам сервиране или да ми донесат първо бирата и след това да я пия топла.Няма случай в Бг даже да съм видяла управител на хотел,а в Гърция ме намери на плажа за да се извини,че камиона с кърпите е закъснял и за това 30 минути не е имало кърпи в стаята.При това не съм се оплаквала,а просто разминавайки се във фоайето с ММ му казах от къде да вземе кърпи ,защото хотелските липсват.Чули са ме и веднага са уведомили.Извинението беше и бутилка узо.Не коментирам,че щом ме видеха сутрин момчетата от бара и тичаха с кафето и пепелника Smiling Imp Не съм мацка на двайсетина за да си мисля,че тичат по мен.Smiling Imp Просто обслужването е на висота.Не коментирам факта,че доста често този персонал беше от български момчета и момичета даже и от Варна.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 10:59 от Didia

Общи условия

Активация на акаунт