ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 326
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Много неприятно за наводнението и кражбата. Не че има хубав момент за такива неща, но баш преди началото на учебната година е съвсем излишна емоция... Прегръдки!
Нашите колела (колелета? ужас, но се замислих кое е правилното) ги държим в мазето през зимата или на балкона през лятото. Тази година големият по едно време много караше, после спря. Мен ме е страх най-вече от шофьорите. На рождения му ден бяха ходили до Западния парк и като запраска една гръмотевична буря, какви ли не мисли ми минаха през главата и щях да се самоизям, че го пуснах. Като се прибра мокър и ухилен си отдъхнах.
Нашето море просто го обичам. Има разкошни моменти - бистро, с прозрачни равни и спокойни като езеро води, има моменти с водорасли и медузи, с много пяна и вълни. Но някак го усещам свое, нищо че съм далече от него. Липсва ми като не го видя и се радвам, че тази година успях два пъти, след като не бяхме ходили тук от 2г. Сигурна има и по-хубави плажове, но за мен има сантиментална стойност.
Забравих за раниците - както нямаше да купуваме, така взехме и на двамата нови. Все пак почват нов етап, а се оказа че на старите я цип не работи добре, я личи че са употребявани. В Спортдепо си харесаха някакви, дето не ги знаех - Dakine. После четох добри отзиви и се надявам да не сме сбъркали.

# 166
  • София
Момичета, може ли да ми припомните раниците, от които сте доволни.
Изпрахме тази на набора, като я проснах, лошо ми стана - отдолу нацепено дъно, прокъсвания на места .... Ама иначе нищо й нямало. Не искал нова. В действителност отгоре и външно изглежда добре, но като я натовари сега, силно се съмнявам да изкара и два месеца.

Наборът е с Cool pack от пети клас, нищо и няма, а не като да не е търкаляна и влачена. С нея ще си кара и тази година. Отделно, че в гимназиален етап учебниците са по-малко и ако са на блокове съвсем олеква раницата.
Хепи, ужасно е това с кражбата, а пребиването преди това, съвсем. Големия преди време точно преди първият учебен ден, така зверски падна с колелото, че още има белег на корема и устата и брадата беше сцепил, ужас. За снимките за бележник го снимах аз и с фотошоп си играх да махам рани.

Добре, че ме подсетихте за цветя. Заръчах на мъж ми да вземе някаква саксийка цъфтящи, че да може и за стаята да остане, ако не си я иска госпожата.

# 167
  • Някъде в Европа...
Аз също не харесвам нашето море заради отношението..Фен съм на ОИ и нашата дестинация е една - Турция, в частност Анталия..тази година пропуснахме по обясними причини...
Иначе за Гърция - най ми е харесвало на Родос, може би защото там е много интересно и за обиколка(не че съм била кой знае къде - на Тасос и в нач. на втори ръкав на Халкидики).В Гърция определено не е моят тип почивка...
Цветя - не съм мислила..сигурно саксийно, може би орхидея...

# 168
Дааа и ние си носим брошури за да сравняваме цените. Точно това сме установили и ние. На връщане задължително пълним 3-4 торби от Масутис (или както се изговаря на бг Simple Smile)
За обслужването в БГ не мога да коментирам защото винаги ни е било странно да отидем на хотел по морето тук, при условие, че живеем във Варна Simple Smile Затова ходим на планина!

# 169
  • София
Чувството след като те оберат е гнус и страх. Аз се улавям, че единственото място, в което спя спокойно е в апартамента /апартамента ни е в Красна поляна, разбирайте цигани бол!/, защото сме на 9ти етаж. След това, което се случи това лято (влезна крадец вкъщи, докато спим), винаги го мисля преди да заспя.  Хепи и на нас преди години ни откраднаха тротинетките и колелата на децата (слагахме ги в общото помещение м блока). Мъжа ми много се ядосва, аз по-не…. Здрави да сте и това да е повод и възможност за ново колело! Люба, не си наивна, естествено е нормалните хора да мислят, като теб. Но за съжаление моите наблюдения за точно в друга посока, кризата (в световен мащаб) вече ясно се вижда, а позовавайки се на „историческата“ фактология това предразполага към престъпления.

# 170
Тази година по стечение на обстоятелствата 2 пъти бях на родното море. Вярно, края на юли и началото на август. Пълен отврат е най-малкото, което мога да кажа. Случай 1 - сядаме в приятно изглеждащ ресторант тип гръцки. Както си вечеряме, компанията от съседната маса/10-15 мъже/, се оказва че има активна колона, която обичали като седнат да вечерят някъде да пускат. Със съгласието на собственика, защото правели 1000 лв.оборот. Какво сръбско, българско и какво ли не чухме, не е истина. Излишно е да казвам, че не си чухме и приказката.
2 случай - друг ресторант, в друг курорт. Дават ни вмирисана риба. Връщаме я. Продължаваме да си хапваме, изведнъж към масата виждаме заплашително да се насочва една кака по шорти и потник. Не била развале рибата, просто ние не сме разбирали. Рибата нямало как да е развалена, защото баща и я е ловил.
Имаше и още случаи, но да си плащам за да се държи някой така с мен, не ми е ОК. Да не говорим за обслужване, цени, отношение. Догодина живот и здраве, ако е свършила тая истерия с Ковида, българските ресторантьори и хотелиери ще си спомнят с носталгия за сполетелият ги тазгодишен късмет.

# 171
О на нас са ни крали и други неща пре годините, ама сега просто ми се събра
Май и аз ще играя с фотошопа, че нямаме снимка

# 172
  • о`майна лунна нощ е
.....Наборът е с Cool pack ....
...обикновено купува някаква от Уайкики за по 15-20 лв.....

Благодаря за идеите. Ще погледна и ще го натисна да си вземе нещо.
Не искам да ходи с найлоновите торби. От една страна се радвам, че е много над нещата, но от друга - на моменти размива границата "не съм суетен" и "клошар модата".

# 173
  • София
Аз говоря за самото море. Обслужване и отношение е ясно, че сме далече. Тук-таме има по някой светъл лъч.

# 174
  • гр.София
Някой не се е абонирал за темата и се чуди защо не пишете-).
Ние качихме Черни връх в събота и вече спокойно можем да започнем уч година.
Много познати имам ,на които им откраднаха велосипедите. Само като ги слушам и ме хваща бяс, бих рязала ръце,честно. А  нашето си го държим целогодишно в хола,но е едно,за повече,не виждам как ще стане.

# 175
  • София

2 случай - друг ресторант, в друг курорт. Дават ни вмирисана риба. Връщаме я. Продължаваме да си хапваме, изведнъж към масата виждаме заплашително да се насочва една кака по шорти и потник. Не била развале рибата, просто ние не сме разбирали. Рибата нямало как да е развалена, защото баща и я е ловил.
Ако това се случи в Гърция, Бай Грък веднага ще дойде да се извини, да обсъдите проблемът с рибата, след което ще донесе нова.
Наборката отиде да се снима, но не се харесвала на снимката….Голям проблем….

# 176
  • софия
Мисля, че няма две мнения с какво Гърция е за предпочитане пред бг море - ниво на обслужване и отношение, качество на храната и чистота. Тук единствено планинският туризъм е относително приемлив по тези показатели. Една почивка имам и докато имаме възможност няма да си причиня България.

# 177
  • София
Мене малко ме озадачават тезите, че в Гърция е скъпо.
Тук колко да е евтино - какъвто и хотел да проверя напоследък, все ни искат около 300 лв. на вечер за тримата, при това HB, а не AI. Та общо взето вместо 5 дни във Велинград, 3-4 дни екскурзия в чужбина беше положението преди Ковид.
Това извън гръцките морета, които в най-лошия случай излизат колкото в БГ. С ранни резервации според мене накрая е по-бюджетно.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 13:13 от Red

# 178
Не мога да разбера защо във Велинград е толкова скъпо! 2008-ма сме ходили последно, мъжът ми не иска и да чуе за там повече.
На нас в Гърция ни излиза по-скъпо, отколкото в България, но ние сме с две момчета, обичащи октопод, калмари и не сядаме без по две порции от тях на ядене Flushed
Готови сме за утре. На мен ми е по-гадно от на младежите....

# 179
Пристигнаха учебниците. Много съм доволна от учебника по БЕ: мъничък и лек. Ура!
Изхвърлих всички изрешени книжки по бел и тетрадките по математика от смг. Плочата е много доволна как се разтовари. Чак се чудя защо до днес ги държах. Явно подсъзнателно ме е било страх да няма НВО тур 2.

Общи условия

Активация на акаунт