ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 291
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Математиката в АК не е приоритет, отдава й се такова значение, каквото и на останалите предмети. И понеже домашните са доста и сякаш пропорционални на броя часове по даден предмет, не се постига по-високо от нормално училищно ниво. Има деца, които и с него трудно се справят, както и такива, които поддържат висока, надхвърляща училищните изисквания подготовка. Първата група деца е доста по-голяма от втората. За двете години, от които имам впечатления, учителите преподават много добре, но часовете в периода 8-10 клас са малко, а също така има деца, които, знаейки, че ще изберат езиков или хуманитарен профил в периода 11-12 клас, се стараят досега им с математиката да не е голям.

# 91
Да не чувам повече хвалби за 18—то,че ще се изям. Беше ни вариант за японски, но не посмях. Нашата родителска в Бастилията мина, 107 лв са три уч. и 3 тетрадки по испански. Все още имам резерви към учителките по испански. Дано да си остана само с тях. Маски само в общите помещения.

# 92
  • София
За първи път чувам за теорема на Чева. Намерих я - много е симпатична. 😁
Обаче не се сещам за безкрайно много нейни приложения.

# 93
  • София
Вие за сборници говорите,аз се притеснявам че не взеха целия материал миналата година,а и тоя дето уж го учиха,е със съмнителна успеваемост...

По този повод съм натиснала щерката да прочете невзетите уроци и да реши задачите поне в учебника. Ентусиазмът клони към отрицателни стойности Angry

# 94
  • София
Математичката в старото училище може да има много недостатъци, но си предаде целия материал, че даже и две контролни правиха.
Обаче имам сериозни притеснения за невзети литературни произведния. Май няма да е лошо да го накарам да попрочете нещо...

# 95
  • София
Вие за сборници говорите,аз се притеснявам че не взеха целия материал миналата година,а и тоя дето уж го учиха,е със съмнителна успеваемост...

По този повод съм натиснала щерката да прочете невзетите уроци и да реши задачите поне в учебника. Ентусиазмът клони към отрицателни стойности Angry
Същото е положението и при Митко. Не взеха успоредниците и аз исках да ги прегледа и да реши поне задачите от учебника.  Познайте дали стана. От сега ми е ясно, че входното по математика ще е пълно фиаско.

# 96
  • софия
Математичката в старото училище може да има много недостатъци, но си предаде целия материал, че даже и две контролни правиха.
Обаче имам сериозни притеснения за невзети литературни произведния. Май няма да е лошо да го накарам да попрочете нещо...
За какво? Не тормози детето. Това не е математика та да трябва надграждане.

# 97
  • sofia
Да не чувам повече хвалби за 18—то,че ще се изям. Беше ни вариант за японски, но не посмях.
Е, защо така? Желанията трябва да се преследват докрай.  Аз като малка исках да съм детска учителка и още го искам😊 На път съм да запиша начална педагогика задочно. Иначе 18 СУ са имали места за всички езици до преди ден-два, без японския обаче. Явно много се харесват тези паралелки.
https://18sou.net/2020/09/10/информация-за-свободни-места-за-прием/
Моят син има някакво залитане към японския, но учи сам по интернет лаишки. Обича да ме стреля с разни фрази като му се карам, застава като исполин пред мен, нали съм му до гърдите, и с пубертетския си дебел глас казва "Yare, yare daze". Нямам идея какво е, дано да не е нещо обидно😄😁 Това съм запомнила, има и други бръщолевщини.
  Служебно съм се срещала с една жена от японското посолство и преводачката, която беше млада, крехка българка. Много ме очароваха, момичето направо " пееше" на японски, видях какво значи да говориш делово, без емоцията да личи на лицето ти и да излъчваш пълна неутралност.

Последна редакция: нд, 13 сеп 2020, 16:27 от googlish

# 98
  • София
В Плесио сме и се проклинам.

# 99
В коя гимназия учителите няма да пипат домашните работи? Още не мога да асимилирам тази информация...
Мисля, че ще й се вдигне рейтингът сред бъдещите кандидат-гимназисти.

# 100
  • о`майна лунна нощ е
И иди разправяй после, че кучето не прилича на стопанина си

# 101
  • Пловдив
В коя гимназия учителите няма да пипат домашните работи? Още не мога да асимилирам тази информация...
Мисля, че ще й се вдигне рейтингът сред бъдещите кандидат-гимназисти.
JoyJoyJoy
Оф, извинявай, не можах да се сдържа, залягам от смях.
Аз, както винаги, съм оставила за последно тетрадки и помагала, мразя да купувам, да подвързвам, мразя. И за късмет са ми се паднали 3 броя деца, които не пипат абсолютно нищо. Ега ти и иронията. Съответно, само слагам по една найлонова опаковка на учебниците, която пада 300 пъти, децата ми и не пазят, учителките ми правят забележка, но хич не ми дреме. От едно време, още от 2 клас се налагаше аз да си ги подвързвам, с хартия, сгъваш, правиш, ужасно ми е, не искам никога повече... И не съм сръчна хич, правя го грозно така и така... Та, ще купя по един найлон пак и това е. Но не се сетих, че ще има много хора. Вие на набора какви тетрадки купувате? Голям формат? Чудя се колко да му взема, голям е, би трябвало по 1 на предмет да му стигне. Иначе, за домашната, в старото училище имаха дежурен домашни, който ги проверяваше и докладваше на госпожите. Не помня някой някога да им е събирал домашните за проверка след 4 клас. Освен може би изненадващо нещо...
Туиг, много хубаво приложение 🤣. На синчето баща му подари за рождения ден гирички 3 кг и постелка. В нас си имаме обаче гири 1,3,5,7 ,и по- хубави постелки, та беше излишно,ама...а,и пудовка 4 кг. Нея не я е пипнал. Да ме беше питал, да му подари 10 кг, та да я ползвам аз. Също и гири 10 кг. имам нужда, ама А де. Сега съм му пуснала боксова програма, с 300 зора се наканва да я прави и то със скандали, аз все се надявам да се запали, но не би. Много ви завиждам на спортните деца, много. Моите и тримата са... мишки. Ние с мъжа ми колкото ходим по планини, катерим се, движим се, тренираме вкъщи, толкова децата ги мързи. Дано се осъзнаят.
Днес слушах министъра по радиото, хареса ми. И право си каза нещата, особено за малцинствата и таблети те и че не им е проблема липсата на нет и устройство, а желанието,няма да ги учат на сила. Слава богу.

# 102
Туиг, пробвай и другите от семейството, ама щом на втори му се доспива от това четиво, детето е невинно. Joy

# 103
На родителската среща ни казаха да се регистрираме в Школо, но аз стигам да му въведа имената и ми дава, че няма такъв ученик. Защо така? Не са ги въвели или друг е проблемът?

# 104
  • София
Да, и при нас е така положението. Не видяхме учителката по математика на РС, така че ще изчакам да каже кой и дали да купуваме сборник. Учебникът е на Архимед.

Бети, Стойкова ли ще ви е по математика? Ако е тя, не е дошла при вас, защото е класна на нашия клас и стоя през цялото време с нас. Сборник не поиска задължителен, но поиска 2те учебни тетрадки към учебника на Архимед, по които ще работят само в часа по математика иуч.

Общи условия

Активация на акаунт