ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 310
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Добър вечер!
Доста сте изписали....аз днес финално накупих последни неща...и май сме готови за 15-ти. За протокола, аз не съм готова. Мързи ме....лятно ми е още:)))
Утре баща му ще го води да го снима за ученическата карта, че трябва да е с униформата.
И не че не иска да ходи сам...но не живеем в града и си трябва каране до там.
За първият учебен ден аз ще съм с набора, а баща им с малкия.

# 106
  • София

Е, защо така? Желанията трябва да се преследват докрай.  Аз като малка исках да съм детска учителка и още го искам😊 На път съм да запиша начална педагогика задочно.

Никога не е късно човек да последва мечтите си. Братовчедка ми, след като почти 30 години работи като юрист, на 53 години реши да става учителка и сега завършва задочно начална училищна педагогика Simple Smile

# 107
  • София, Дружба 2
На родителската среща ни казаха да се регистрираме в Школо, но аз стигам да му въведа имената и ми дава, че няма такъв ученик. Защо така? Не са ги въвели или друг е проблемът?
И при нас е така и не знам защо. В 7-ми клас бяхме с onebook и сега там не съществува  потребител. В школо също не съществува. Сигурно още не са ги въвели от новото училище в школо, а на родителската казаха да създадем потребител в школо.

# 108
  • София
Мина днес прословутото вело състезание в Ловеч. Най-много състезатели имаше в нашата възрастова група. Наборът си беше поставил цел да вземе трасето под 1.40 минути и успя. Много е доволен от себе си, а аз съм най-доволна че завърши без падания и травми. Днес почти пред мен 3 деца паднаха, а за 1 от тях се наложи да викат и линейка. Докато виках "Давай" сърцето ми само си мислеше "Дано не падне"

# 109
  • у дома...
Школо при нас е активно, но още не са заредили програмата.

# 110
За протокола, аз не съм готова. Мързи ме....лятно ми е още:)))

Мога да кажа, че споделям същата съдба. Въобще не съм настроена да влизам в ритъма на ежедневието, включващо и контрол на учебния процес и съпътстващите го организационни въпроси. Rolling Eyes

# 111
Привет! Завърнахме се тази вечер. Хубаво изпратихме лятото с малкия - с топло море, видяхме и делфини, а лебед плува около нас близо час. Отидохме и едната вечер до Созопол - всичко беше пълно с живот - тълпи от хора, музиканти, ресторантчета с цветя, дървета с нар. По нищо не личеше, че идва учебната година.
От години не бях ходила на хотелска почивка. Нямаме добри навици в тази посока. Бяхме си платили храна, а ядохме риба по капанчета и ресторанти...
За утре предиобед съм запланувала вадене на карти, снимки и т.н

# 112
  • София
Интересно, как точно ще се получат нещата с ел.дневник, в случая- Школо? Отварям, но информацията е още от старото училище. Освен, да започнат да наливат данни след 15ти 🤔
Аманда, колко хубаво!
И ние направихме вчера един плаж, но на другото море. И на мен още ми е лятно.
Днес в Плесио не бе останало почти нищо, но аз триумфирах, защото изпълних капризът на наборката, въпреки увещанията ми да отидем да пазаруваме другаде и тя се убеди, че съм била права. Утре съм на работа, а вторник съм в отпуск, но fully booked- първи учебен ден с малката, манту, пазар за нея и подвързване на тетрадки и учебници.
Стигне ли се до ДО ще се наложи да купувам лаптоп. Вкъщи имаме един компютър, реално миналата учебна година спасявах положението, защото бях хоум офис и малката  ползваше моят служебен лаптоп(четвърта група в детската градина в непрестижен квартал имаха доста сериозно он лайн обучение), сега...Голямата си направи устата, че било по-добре да й вземем iPhone 11 😁 Мечти...

# 113
  • sofia
Amanda.D , имахме подобно преживяване - на плажа, буквално до шамандурите, ни посетиха цяло стадо делфини, а деца плуваха сред пасажи от малки рибки, имаше и медузи, неголеми и се появиха веднъж. Водата беше много чиста, кристална, когато нямаше вълни, събрахме цяла торба с рапани.Не бях ходила от 7 години на българското море, но тази година то ми доказа, че може да вдъхновява безкрайно🐬🐟

# 114
  • София
Gina L. попитайте във вашата гимназия дали нямат планове да осигуряват устройства за ДО. В 31во ще правят списъци на всички, които са затруднени да осигурят таблет или лаптоп и ще се погрижат.
Ние приключихме подготовката, остана картата за ГТ.
Поканиха ни на 15.09 и тъй като малката ще започне училище в Сряда, ще се натресем семейно на гимназистката.
Голямата ще носи книга за училищната  библиотека, малката също, но взехме и много симпатични текстилни лалета за госпожата:

# 115
  • София
ZedTeeEm, благодаря ти. В 19то няма такава инициатива, но това наистина е похвално за 31во. Предполагам, че желаещите трябва да отговарят на определени условия. Ние можем да си позволим да купим устройство, но има момент, в който се налага да се купят много неща наведнъж и ти идва нанагорно. И все пак, аз вярвам и се надявам да не стигаме до ДО.

# 116
Чудя се книга или букет, днес до 17ч трябва да съм го решила. Официално няма съобщение от училището, че се включват в инициативата с книгите. Вашите училища обявили ли са официално, че участват?

# 117
Не, взела съм мини орхидея

# 118
Няма нищо обявено при нас за книга, букет ще е , и сама ще си го избере и купи🙂

# 119
  • Някъде в Европа...
Мина днес прословутото вело състезание в Ловеч. Най-много състезатели имаше в нашата възрастова група. Наборът си беше поставил цел да вземе трасето под 1.40 минути и успя. Много е доволен от себе си, а аз съм най-доволна че завърши без падания и травми. Днес почти пред мен 3 деца паднаха, а за 1 от тях се наложи да викат и линейка. Докато виках "Давай" сърцето ми само си мислеше "Дано не падне"
Ей и ние бяхме там!В същата възрастова група. Поздравления за резултата! Много добър!
И аз съм много доволна от представянето му като за пръв път и то само с "махленско" каране и поддържане на колелото от него- сам самичък. Че и през нощта срещу неделя бе с разстройство, а по време на самите спускания - на 3 лопедиума, без обичайната закуска и после обяд, а само на печени филийки...😣Видях обаче каква е разликата в колелата и за какво трябват скъпи части и поддръжка - мрънкала съм абсолютно излишно за парите, давани по колелото - признавам си.....
Финишира за 1.43 (на квалификациите - 1.45) - със сигурност сте ни видяли - състезателят, който падна след като успешно се приземи след скока на финала, буквално 2 стъпки преди него и "събра" огражденията...Много нелепо падане и слава богу - без последствия нито за него, нито за колелото ..(след като се приземява, колелото му поднесло настрани, той разбира и го пуска и пада по дупе, просто беше атрактивно, защото събра обезопасителните ленти и те повлякоха финалните ограждения..и това пък се случва след финалното отчитане на практика...толкова много гледахме и анализирахме клипът, който му направих на спускането.....) Излишно е да казвам, че беше бесен и през целия път към ВТ му успокоявахме нервите..че и плака от яд... но по-добре така, отколкото да лекувахме рани сега или недай боже, нещо съвсем лошо...Само е ожулен и натъртен по дупето...на колелото също нищо му няма...Сега говори за Петрич 🙄
Иначе прекарахме два прекрасни дни в Ловеч, нали и панаир имаше....
Разбрах какво е да си майка на състезател - колоездач и колко важна е логистиката за този спорт, изразяваща се в "железа"...

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 07:26 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт