ОСМИ клас 2020/2021 - В началото на осми клас, стараем се да влезем бързо в час :)

• 30 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Бисе, да, наясно съм, нали съм жив пример Simple Smile
То може и да не се наложи да се притеснявам, че май няма да се получи с тая компания. Нещо днес пак драматизъм има, но няма да ви занимавам със семейни проблеми (братовчедката се оказва голяма гад, така не ми се искаше отново да са в един клас, ама съдба...). Ще се приспособи, така се расте.
Днес имат три часа математика - два редовни и един ЗИП, или както там се казва, все не мога да запомя как точно го прекръстиха този час, и четири часа английски - по два при две различни учителки. Едното се води странознание, интересно ми е да видя какво ще учат там. Вчера много й беше харесало по философия, интересно било, интересен бил и господинът.
Тест по езика имаха вчера, за определяне на нивото. Имаха и първото домашно, няколко упражнения само.

# 646
Раницата засега му е съвсем лека, но още го няма учебника по английски. Там сега усърдно преговаряли времената и в понеделник явно ще е първото голямо препитване.
По математика са имали само един час досега, ФУЧ, и няма впечатления за учителката. Засега нищо не им е казала за сборници и учебни тетрадки. Майка му обаче е зла и днес ми пристига поръчката от Озон, където има и два сборника. 😀
Вчера са имали и първи час по информатика, но общо взето са се разделяли на групи, малко общи приказки. Той е доволен, че се е паднал в групата на учителката, която му преподаваше ИТ през последните години. Харесва я и добре се бяха сработили с нея.
По БЕЛ е класната ни. Тя каза, че си е поръчала всички налични материали за осми клас и когато ги разгледа подробно, ще им каже дали и какво да си купят. И миналата година, в седми клас, беше направила така и наистина им подбра най-полезните за НВО неща.
Учителката по философия според него била много странна. Не може да реши дали я харесва. Тя обаче ги предупредила, че отърсване от нея няма, защото е единственият учител по философия в училището.

# 647
И още едно изказване на Симидчиев, пулмолог - "Няма да имаме тежко боледуващи ученици". С такова заглавие е публикувано от медии, считани в бг мама за рекламен спам.
А вижте централните мейнстрийм медии как публикуват същото интервю: https://www.24chasa.bg/novini/article/9029448
"Училищата ще станат разпространител на заразата".
И после да ми кажат пак, че не е тенденциозно всичко и няма стремеж към излишна истерия.
А човекът всъщност казва нещо позитивно във връзка с епидемията.

# 648

И после да ми кажат пак, че не е тенденциозно всичко и няма стремеж към излишна истерия.
А човекът всъщност казва нещо позитивно във връзка с епидемията.
                    На същото мнение съм! 3 месеца работя с деца / средно 18 / и при направените на произволен принцип тестове на персонала няма нито един вирусоносител.Допълнително колеги,които ходиха на почивка в чужбина си правиха тестове и резултата - същия отрицателен.Проверки от РЗОК има почти всяка седмица и.....как може да имате толкова много деца.Не разбрах радва ли ги това,че децата са здрави ,спокойни и играещи на чист въздух в големия ни двор или ги е яд,че не се потвърждава плануваната картина на масово заразяване.
Няма установени нарушения на профилактичните мерки - дезинфекция и т.н.
                   Сега съм бясна на "мерките" въведени от 32-ро у-ще,където е големия внук.Блок часове по 90 мин - добре,но забраната да се излиза и вече 2 дни стоят затворени.Вчера е успял да се измъкне за да си купи водата,защото му е свършила.Оказва се ,че почти 9 часа стоят затворени.Мислите ли,че има някаква полза от това?

# 649
Бети, удари под кръстта от роднини май станаха нещо модерно. Отвратително е чувството. Много горчи. Или е от Короната😃
Нали затова пишем тук, да споделяме, ако имаме нужда.

Врабчо, работата е ясна, тенденцията също. Критичното мислене ни идва на помощ.

# 650
  • София
В нашата фирма от май месец ни тестват всяка седмица - досега сме установили само 2 случая (единият абсолютно безсимптомен, а другата дама с леки симптоми и то след установяване). И в двата случая нямаше други заразени. Тестваме всяка седмица между 85 и 90 служители.
С това в никакъв случай не искам да кажа, че няма вирус. Имам позната, която го преболедува доста тежко в Англия, но вече и специалистите говорят, че т.нар. вирулентност на вируса отслабва.
Редовното миене на ръцете и дезинфекция според мен са напълно достатъчни. Разбира се, който се почувства болен (без значение грип, настинка, covid) трябва да си седи удома, а не да ходи на градина, училище или работа.

# 651
Мен едно ме е яд, че не мога да оставя някое от децата вкъщи при неразположение без бележка от лекар. Досега си ходеха на училище с лека хрема, сега вече не може. И така вече при всяко подсмърчане трябва да правим навалица пред лекарския кабинет, с риск да си лепнем нещо по-сериозно и като губим и своето и на лекаря време, но няма как, в името на заветната бележка...

# 652
  • София
Такаааа. Момичета оцелях след близо три часова родителска среща вчера(при положение, че се водеше стегнато и нямаше залитания от страна на родители с въпроси). Доволна съм много и на първо четене колектива от преподаватели ми хареса, както и предвиденият начин на преподаване. Сега съм още по-щастлива от избора за училище на девойката. Simple Smile

# 653
Такаааа. Момичета оцелях след близо три часова родителска среща вчера(при положение, че се водеше стегнато и нямаше залитания от страна на родители с въпроси). Доволна съм много и на първо четене колектива от преподаватели ми хареса, както и предвиденият начин на преподаване. Сега съм още по-щастлива от избора за училище на девойката. Simple Smile

Напълно споделям!
За първи път срещам такъв преподавателски екип. Дебело подчертавам екип.
Впечатлена съм от преподавателите като личности от намерението, което имат да работят с децата и да провокират у тях желание да учат с интерес.

Много доволна се прибрах вкъщи, въпреки късния час и дългата родителска среща. Човек с кеф да ходи на училище с такива учители!

Силно се надявам тези първи впечатления да си останат все така положителни до края на 12-ти клас Simple Smile

# 654
  • sofia
Inna_78  възхитата е за ТУЕС, нали?
  Има няколко училища, които много харесвам, без да са с истеричен бал, и това е едно от тях, но не съвпада с интересите на детето ми. Успех и много щастливи дни в ТУЕС!
    Снощи мислех да предупредя младежа за глухонемите с парите, но забравих. И днес са го нагазили....добре, че съм малко черногледа та сме говорили много по такива теми. Отказал е всичко, но сподели с огорчение, че в списъка, който са му давали да разпише, имало много подписи...

# 655
Мен едно ме е яд, че не мога да оставя някое от децата вкъщи при неразположение без бележка от лекар. Досега си ходеха на училище с лека хрема, сега вече не може. И така вече при всяко подсмърчане трябва да правим навалица пред лекарския кабинет, с риск да си лепнем нещо по-сериозно и като губим и своето и на лекаря време, но няма как, в името на заветната бележка...
То не за губенето на време, ами като част от мерките трябваше да измислят нещо по този въпрос. То не че преди не е било проблем, че може за едната бележка да се пипне нещо, ама в това положение си е задължително да се избягват излишни посещения при лекар.
Може това по принцип да е по усмотрение на учителя. Детето не се чувства добре, родител се обажда. Учителите са много наясно къде има незаинтересовани от образованието родители и там могат да си искат бележки. Ако неразположението на детето не е минало, то ще си стигне до лекар и дните ще станат повече и ще има бележка така или иначе.

# 656
  • Някъде в Европа...
Нашата раница не е тежка..Разбират се с най-добрия си приятел, с който са на един чин, и всеки носел различен учебник, така и двамата носят наполовина...

# 657
  • София
Inna_78  възхитата е за ТУЕС, нали?
  Има няколко училища, които много харесвам, без да са с истеричен бал, и това е едно от тях, но не съвпада с интересите на детето ми. Успех и много щастливи дни в ТУЕС!
    Снощи мислех да предупредя младежа за глухонемите с парите, но забравих. И днес са го нагазили....добре, че съм малко черногледа та сме говорили много по такива теми. Отказал е всичко, но сподели с огорчение, че в списъка, който са му давали да разпише, имало много подписи...
Да за ТУЕС става дума. Blue Heart

# 658
  • София

а защо мислиш, че не може да останат в къщи без бележка от лекар?
аз четох точно обратната информация - че заради карантините и епиденията, при наличие на някакви здравословни оплаквания, ученикът трябва да остане в къщи, а родителят да информира класния ръководител и че отпадат задължителните бележки от лекар, свързани с преглед.

уточни го това с класния и джипито.

# 659
  • София
Не знам как е за училище, но за дъщеря ми, която е в III задължителна група, вчера точно на РС ни натъртиха 5 пъти, че отсъствия ще се извиняват само с медицинска бележка и до 10 дни по домашни причини. Не вярвам в училище да е различно.
Пропуснах си малко покрай ушите говоренето за евентуално ДО, защото е във възрастова група, в която образованието е задължително. Щели да ми пращат задачки на мейла...

Общи условия

Активация на акаунт