Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 859
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, не знаех за миенето на прозорци, честно. Обаче аз не съм съвсем като вас, нали не съм оперирана и нямам извадени лимфни възли. Предполагам затова положението с ръката не е чак толкова зле. Имах известно влошаване след ЛТ, но напоследък ръката доста се подобри заради упражненията, които правя. Явно добре й се отразява раздвижването, защото се посви  на обем и движенията ми станаха много по- свободни. Честно казано, не я пазя много, но пък и не я товаря много. При мен е засегната лявата ръка, но за мой късмет съм десничар и почти всичко правя с другата ръка, включително триенето на прозорците. Освен това съм си сложила лимит - по една стая на ден и не всеки ден. Та не съм се претоварила много.

# 121
  • София /Абсурдистан
Ели, 25 е стандартната бройка лъче, нищо, че е само мишница. При мен беше 2 по 25, та общо 50, ух....
Марита, килима занеси на автомивка, бе жена Simple Smile

# 122
Лейди, няма тука такива екстри. Не перат килими на автомивките за съжаление. Тъпня. Изгърбутих се.

# 123
Момичета, правите ли нещо покрай ХТ за да я изкарате по - леко и задължително ли е да падне косата, правите ли нещо специално и за нея.??? Извинете, ако е обсъждано... Вероятно и е...
И друго се чудя. На мама директно са и казали химио. А тази именотерапия и таргетна теряпия, те как се преценяват, защо например не са ги предложили

# 124
Елза, доколкото си спомням майка ти е с рак на гърдата. Нали така?
    От ХТ за рак на гърдата косата пада почти винаги. Много малко са изключенията от правилото. Тук нищо не може да се направи.
    Иначе действаме в зависимост от симптомите. Ако й става лошо- да пие Зофран или Деган, които облекчават гаденето. От природните лекове - вода с лимон или малко  джинджифил в сока.
      Ако се понижат кръвните показатели, се предписват инжекции с растежен фактор. Много полезен е сокът от ябълка, морков и червено цвекло. Важно е също да не спира да се храни, доколкото може, при това с всичко, вкл. месо. От лекарите знам, че белтъчините са важни за кръвните показатели. Антирак диетите, които изключнат месото, не са добра идея за времето на ХТ.
      Ако са влошени чернодробните показатели, има лекарства, които да ги вкарат в норма. От природната медицина - чай от бял трън, за него се подписвам с двете ръце, изпитала съм ефекта му върху себе си.
      Важно е да се пият много течности, особено вода. Иначе вследствие на ХТ може бързо да се вдигнат нивата на креатинина. И това от собствен опит.
      Таргетната терапия и имунотерапията се прилагат само при определени видове рак и при определени показатели. Например, при рака на гърдата се прилага таргетна терапия само ако е HER2 позитивен, което се установява
с хистологията.

# 125
Heart Благодаря
Аденокарцином на бял дроб, обаче 😭

# 126
Само добри резултати от изследванията. Лейди кога ги намериха пак тия активности,не беше ли всичко наред?

Аз да споделя нещо, което помогна на детето при пътуване да не повръща. Преди пътуване се ядат няколко вишни. Всеки път пробвахме с различно количество, минималния брой беше 3 вишни.
Дори не му прилоша. Не можах да повярвам опитвали сме доста неща.
 Тествахме на дълго разстояние 2 пъти.
Ако някой реши може да пробва дали пък няма да действат и при тези отрови.

# 127
  • София
Честит празник, девойки!
Честит имен ден на София, Вяра, Надежда и Любов!
Гледам хубавите снимки на Маритка и много и се радвам Heart Eyes
Та викам и аз да "покажа тяло" преди да зазимим басейна. 😂

Скрит текст:
(нищо, че е 62 годишно...) Joy

Защо го правя?! Защото харесвам и вече обичам тялото си.
Преди все му намирах кусури... малки ми циците, не ми е тънка талията, не съм висока, тънки ми краката и т.н.
След операцията много време не можех да се погледна в огледалото, да се съблека пред мм- абсурд...
В един момент си казах "Как ще те харесва някой, като ти не се харесваш?!"

Та така, мили момичета, ХАРЕСВАЙТЕ СЕ, ОБИЧАЙТЕ СЕ!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2020, 22:15 от AnyHr

# 128
Heart Благодаря
Аденокарцином на бял дроб, обаче 😭
Съжалявам, Елза, грешката е моя. Не се върнах назад да си припомня вашата история. Заблудила съм се с друга потребителка, която наскоро беше писала за майка си.
       Всъщност средствата за преборване на страничните ефекти от ХТ са същите. Същите показатели се следят - ПКК, чернодробни и креатинин. Вече зависи какви оплаквания ще има майка ти, много е индивидуално.
      Познавам две жени с рак на бял дроб - едната млада, а другата на възраст. Добре са вече, доколкото знам. Двете, по мои спомени, бяха на различна терапия, но не им бяха паднали косите. Едната пиеше някакви таблетки, а другата , по- възрастната ми позната, беше на вливки. С нея няколко пъти лежахме в една стая в Надежда. Какви точно са им били лекарствата и на какъв принцип са им били предписани обаче не знам.
      Успех ви желая и на двете, както и много вяра и кураж🤗

# 129
Благодаря.
Аз просто искам някак да комбинирам традиционната с нетрадиционна медицина. Тоест, не отказвам ХТ, но нещо още искам. Чета доста неща сега. Ще видим...

# 130
Ееее Ани, браво! Аз, ако доживея до 62 и изглеждам така ще се бия с пета у гъза както казваше милата ми баба🤗 Иначе последвах същата философия, която всъщност ме мотивира да се взема в ръце и да продължа да живея. Човек трябва да се "хване" за себе си.

# 131
  • София
Ани, изглеждаш прекрасно!

Маритка, абе ти апартамента ли ще представяш или себе си, какво е това чистене, внимавай там някой имплант да не се измести заради глупости! Wink

# 132
  • Варна
Благодаря Муцито❤️.

Искам да попитам има ли някой с невроендокринен 3но положителен рак на гърдата, че май е доста рядко явление😔

# 133
Момичета,
Напоследък си мисля, възможно ли е предоперативната химиотерапия да повлияе до такава степен, че да стопи образуванието напълно и по този начин да отпадне необходимостта от операция?
Има ли такива случаи тук измежду вас и чували ли сте изобщо за подобно нещо?

# 134
  • Варна

Муцито - в какъв смисъл са се родили - какво оплаквания са имали преди това? Аз около 3,5 години досега съм на Золадекс - не е чак такъв проблем боцкането, по-скоро е досадно да ходиш при медицинско лице всеки месец.

Оливче  не съм много сигурна , те се преместиха преди 20г в Италия , но се чуваме редовно. Нещо е имала явно злокачествени клетки защото са и махнали всичко, но преди това си е имала много оплаквания, болки, вълни и т.н .
След операцията се чувства просто чудесно ,
но тя е шейсет и нещо , аз съм на 43, така че сигурно има разлика махането на моите години......офффф незнам , и аз съм объркана какво да предприема след години .
Ще говоря с онколожката и ще я питам за рисковете от золодекса и какви са ми вариантите.

Марита , да дойдем при теб и да открием една фирма за пране на килими Sweat Smile  с мокри фанелки, ти с твоето красиво тяло  ще си модел, е тогава да видиш как ще си перат килимите всяка седмица , ха хаахаааа.

Общи условия

Активация на акаунт