Борбата с рака - Духовното оцеляване, физическото преодоляване - 67

• 49 880
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
А те така те искам Лейди! Ще перем килимите ми здраво! 😂 Ще включиме пароструйките😂

# 151
Темата веднага да се преименува на"Борбата с мръсния килим-Духовното извисяване и физическото привличане"
Simple Smile
Simple Smile
Simple Smile

# 152
  • Варна
Sparkling Heart  ехаааа,  супер сте всички,
 Ето  организацията е сериозна и на ниво.....класни мадами .
Маритаааа, пароструйките добре , но и балончета си трябва ,
а за тез дето ти свирят под балкона моля те тоя от ляво го забави ......идвааааам , другия го задръж , вече не ми е интересен .....ха ха хааааа, Ама Лео си ми е толкова любим , обожавам го този мъж.

Момичета може ли малко помощ за Золодекса че и аз се обърках много, от здравната каса ми казаха за следващият път да не отивам по рано а точно на датата или следващият ден освен ако не се пада събота-неделя , само че незнам колко време отнема да се преиздаде , и какво се случва ако точно в този ден е инжекцията , а те казаха че не може по рано.
Също ми казаха  от Окръжна-Варна че следващият път като ходя при онколожката за протокол трябва да си запиша час 3 месеца по рано .
На всичко отгоре в аптеката вчера ми казаха че трудно се намира и трябва да отида да си оставя документите , те го поръчват и ми се обаждат да го взема.
Как съчетавате всичко , успявате ли точно на деня , и какво се случва  с нас ако се забави доставката и се пропусне деня , или пък ако се падне Събота- Неделя , Празник ???
Кой ще я поставя почивните  дни ?
Мерси Предварително  и прекрасна събота на всички   HeartpulseSparkling HeartFlowers Hibiscus

# 153
Муци, аз взимам и золадекса и тамоксифен на 28мия ден от аптеката. Дават ми и двете лекарства. Първо си поръчвах лекарствата ден-два по-рано за да съм сигурна, че ги имат. Избери си един делничен ден, в който да започнеш с лекарствата - примерно понеделник и така датата за следващото поставяне на инжекцията ще е след 4 седмици пак в понеделник. Да не е събота или неделя ми е мисълта. То все някога ще се случи да е официален празник де. Също така може да си купиш лекарствата този понеделник примерно, а да ги започнеш след една седмица, за да имаш някакъв гратисен период, ако нещо се обърка. Но така трябва да следиш двойно датите и на купуване и на поставяне. Аз така направих. И се уча да си правя инжекцията сама, да не съм зависима от обстоятелствата. За следващия протокол още не ми е ясно кога трябва да отида, на мен този ми е първият.

# 154
  • София
Чака се за първи протокол само.Следващите заверяват веднага - отивате,слагат печат и дата и сте готови да ходите при ЛЛ за рецепта.Аз винаги съм ходила поне 10 дни преди да изтече протокола,не са ми казвали такива неща,може да е нещо ново.
 ЛЛ ми я слага и като се падне почивен ден,просто я слагам на следващия,нищо че стават повече от 28 дни.Сега съм в такава серия,че 3 поверени месеца ще трябва да я бия на 29-ти ден,защото се пада неделя и няма как.Вече обмислям да се пробвам сама.
 Като си взех първата инжекция , не я бих веднага,а след 2 седмици и така имам сега аванс и не се притеснявам.
 В големите аптеки обикновено поддържат винаги налични и не е нужно да се чака поръчка,освен ако няма проблем с доставките.Ние поддържаме по над 5 опаковки постоянно,но сега имаше проблем нещо и казаха от склада чак на 24.09 ,че ще има.

# 155
При мен всъщност се получава, че я правя на 29тия ден. Дали е проблем това? Малко объркващо става тълкуването какво точно значи 28ден. В листовката пише, че се прилага на всеки 28 дни, не на всеки двайсет и осми ден. А някъде в чуждоезичните инструкции четох, че депото е предвидено да се усвои от организма за 28дни. Би трябвало ако е така поставянето на 29тия ден да не е проблем. Не съм питала лекар как е правилната схема, аз така започнах, понеже и в аптеката ми ги дават на 28мия ден, може би защото взимам и двете лекарства. Така е много по-удобно, защото ти се пада винаги в един и същи ден от седмицата, но пък ако е важно ще трябва да се коригирам.

# 156
  • В царството на игрите:)
Форест, доколкото знам, КИШ е задължително изследване, за да може да се назначи таргетната терапия за HER2 позитивните тумори. Поне на мен така ми казаха в Надежда. От лекар в Александровска обаче знам, че да да се направи КИШ, трябва препаратите от биопсията да са обработени много прецизно, по учебник буквално, защото иначе може изследването да не стане. Не знам какъв е твоя случай и дали за това става въпрос. Най- добре се обади на онколога ти, за да решите как да действате от тук нататък.
ХЕР 2 изследването и Ki87 нямат нищо общо. Независимо какъв е  Ki87 при ХЕР 2 позитивни тумори таргетна терапия се прави. Да не говорим, че аз дори не знам какъв ми е  Ki87, защото по мое време това изследване не се правеше. Правили са ми Херцептин, защото бях с 3 + . След години, когато вече пускаха това изследване, за да определят нуждата от химиотерапия /а не от таргетна терапия!!!/  попитах един онколог дали е нужно да си правя  Ki87 и той ми отговори, че е напълно безсмислено, защото туморът ми като хер положителен така или иначе е агресивен и така или иначе съм минала през пълна програма. Така си останах в неизвестност и се надявам никога да не ми се налага да правя подобно изследване.

# 157
  • София
ХЕР 2 изследването и Ki87 нямат нищо общо. Независимо какъв е  Ki87 при ХЕР 2 .......
Милмич малко ги бъркаш нещата, Кi67 е показател който се изследва, както иХер2. А КИШ И СИШ са вид изследвания на ХЕР2   , друг метод за изследване който е по точен но и по скъп и затова се прави за ревизия.

# 158
  • Русе
За да мога да се включа в прането на килими, имам нужда от съвет за косата Joy
Минах оня ден последната химия и сега какво да правя с косата? Моята не опада цялата. Оредя доста но поне половината си стои. И си расте. Да изчакам двете седмици и да я обръсна още веднъж за да тръгне равномерно цялата? Хем и да махна и тези косми, напити с химия? Или да я подкарвам с маските и да я оставям да вирее на воля?

Благодаря и за коментарите за Золадекс-а. Чакам си протокола другата седмица и началото на октомври му се отдавам. Та, сте ми полезни със коментарите Hug

# 159
Ели, аз моята я отрязах точно заради идеята да махна отровената от ХТ коса. Старата коса, която ми беше останала, растеше права и остра, а новата тръгна жизнена и къдрава. Освен това като започне да ти расте косата там, където е била опадала, ще стане едно нагоре - едно надолу. В един момент ще имаш основен фон от къса коса със стърчащи от нея антенки😊 затова моят съвет е да я махнеш след две седмици и да тръгва да расте наново жизнена и здрава коса. Може да проучиш козметика за коса, която да ускорява растежа, но за това не мога да съм полезна, защото аз не съм ползвала.

# 160
Да ви попитам като ви изпада косата сърбеше ли ви и дали ви излизаха пъпки и червени петна?

# 161
Да ви попитам като ви изпада косата сърбеше ли ви и дали ви излизаха пъпки и червени петна?

Теди,
Сърбеше ме, после чувствах скалпа си като изгорена от слънцето кожа. Така започна падането на косата.
Пъпки и червени петна ми избиваха двайсетия ден след всяка вливка. За щастие бързо завяхваха.

# 162
Това като изгореното беше ужасно. Имах чувството, че мръдне ли ми се косъм и боли яко. И на мен след чувството на изгореното почнаха да ми се появяват тези пъпки и червени петна и затова се учудих дали е нормално. Иначе на мен не ми зарастват толкова бързо. Но при мен явно пъпки бавно зарастват, като бях тийн и имах пъпки и пак зарастваха бавно.

# 163
Тедито, при мен не само по окосмените преди това области, излизаха пъпки. Бях като тийн и аз( и аз като теб, през оня период имах много проблемна кожа), но като приключих с терапиите, да чукна на дърво, кожата ми е  чиста и  опъната( направо не мога да ѝ се нарадвам). Докато имах пъпки, ги третирах с розова и мицеларна вода, за почистване и с крем Здраве.

# 164
И мен ме болеше кожата на главата като падаше косата. Ох още имам травма от това нещо. Не мога да го преживея а хем е в минслото. Пъпки се опитаха една, две да ми се появят, но зс щастие без особен успех.

Аз пък имам два пробни дена, защото кандидатствах за практика. Ракът ме върна в 1 А клас. Тъкмо се бях заучила като ме набара и сега се опитвам да продължа, но....имам Золадркс два дена преди пробните и мисля да питам дали не може да го преместим за след това, че и сега ми е непоносимо с маска от вълните, а като ми сложат инжекцията стават страшни първия месец. Няма да издържа два дена с маска на работа с пресен Золадекс😑

Общи условия

Активация на акаунт