Студенти в Нидерландия - 8

• 60 410
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Обещах да пиша. Дъщеря ми е кацнала в Айндховен и вече пътува към Германия. Чух се с нея по телефона набързо и ми разказа следното: както се очакваше, още на нашето летище са гледали съвестно PCR-овете. На въпроса ми дали са се вманиачавали и на тема час на пробата, не можа да ми отговори със сигурност. Обясни ми, че адски много хора просто не са се качили на борда, но по-скоро заради липсващ изобщо тест, а не заради отсъстващ час.  И тук лично аз виждам вина И на  Райън. Да, човек трябва несъмнено и сам да си следи нещата, но не може днес да лети, а едва вчера да получи от авиолинията информация (както се случи с дъщеря ми), че се изисква  негативен PCR,  правен в едикакъв си срок преди полета. В резултат на което е била сама на цял ред и не е имала съответно възможността да попита друг пътник какво е съдържала  бланката му от лабораторията като информация.  Беше чела тя, че за граждани на ЕС не се иска декларацията. Но все пак си я беше попълнила. Не разбрах къде точно я показвала, но определно са искали да я видят. Който е нямал такава, са му раздали бланка, та  това точно не е голям проблем. Ако довечера науча нещо повече, ще допълня.

# 466
Всъщност, споделих поста за Токуда защото имаше инфо за 24/7 работа. Наясно съм че не се допускат с бързо тестове към Нидерландия. Мисля, че питахте за работещи в неделя лаборатории. Предполагам, че Токуда правят ПСР. При опция да се вземе пробата в почивни дни,отпада притеснението за 72 та часа.

# 467
  • София
Допълвам, че на  всеки пасажер за  Айндховен  с проверен PCR са давали някаква подпечатана малка бележчица. После на гейта е трябвало да я покажат същата тази бележчица редом с билета и паспорта/личната карта.. В самолета за Айндховен не са искали вече нищо. На слизане нидерландците  са поискали веднага да им се представи  негативният резултат, независимо че  пътниците вече са били проверявани в София по този параграф.

# 468
прочетох го в друг форум и може да е полезно за някой
------
Бърз PCR тест за 2 два часа в София

Бърз PCR тест може да направите тук -  Медико-Дентален Център Кристал  на адрес гр.София ул.Осогово 55 ет.1    http://mdckristal.eu/

Центърът е упоменат под номер 75  в списъка на лаборатории за PCR на държавния сайт - https://coronavirus.bg/bg/227

Цената е 90 лв., издават международен сертификат за пътуване , имате резултат до  два часа от пробовземането.

Не работят с направления, не приемат плащане  с карта, само в брой, като издават касова бележка.

Хубаво е да се обадите по телефона предварително (тел: 02/42 00 220 ; 02/42 00 221 Работно Време: 08:00 - 19:30) , защото имат само един човек провеждащ изследването, който ходи и на друго място.

Затова обадете се, уговорете час и до 2 часа след изследването ще имате резултат и сертификат на английски.

# 469
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА  на всички! Дано тази година бъде по-добра от предишната!

Може би малко късно, но най-накрая открих публикуван списък на работещите лаборатории по празниците в цялата страна ТУК .

# 470
Добър вечер! Бих желала да попитам ако някой е на ясно какви документи са необходними за подаване на ДУО помощ? От сайта става ясно,че е необходим трудовия договор и документи за дохди на двама родители.Има ли още нещо или това е достатъчно?
БЛАГОДАРЯ И ПОЗДРАВИ!

# 471
Добър вечер! Бих желала да попитам ако някой е на ясно какви документи са необходними за подаване на ДУО помощ? От сайта става ясно,че е необходим трудовия договор и документи за дохди на двама родители.Има ли още нещо или това е достатъчно?
БЛАГОДАРЯ И ПОЗДРАВИ!

Нека се свърже с ДУО. Да започнат с документите които е подготвил. По принцип това е , но ако има още нещо, те ще му пишат и той ще добави.

# 472
За нас плановете се промениха, за съжаление, в последната минута. Абсолютно изненадващо пср-ът се оказа положителен, съответно всичко се промени. Билетът изгоря (купуван е с Еразъм отстъпка). Беше доста шокова ситуация точно на 31.12. Никой нямаше и желание за празнуване. Сега си седим кротко карантина и чакаме да минат двете седмици. Вече има нов билет и ще стискам палци този път всичко да е наред.

# 473
Билета е най-малката грижа в тази ситуация, дано премине без проблеми карантината ви!

# 474
За много години, момичета! Да са здрави децата и ние покрай тях! Да споделя и нашия опит. Синът ми се прибра в Нидерландия с полет през Букурещ - румънците го скъсали от проверки на чекинга, при качването в самолета за PCR теста дали е редовен. В Амстердам при слизането никой не е проверявал нищо, не са му искали и декларацията. Дано след 19 януари отхлабят мерките там, че онлайн обучението не е като на живо.

# 475
За много години, момичета! Да са здрави децата и ние покрай тях! Да споделя и нашия опит. Синът ми се прибра в Нидерландия с полет през Букурещ - румънците го скъсали от проверки на чекинга, при качването в самолета за PCR теста дали е редовен. В Амстердам при слизането никой не е проверявал нищо, не са му искали и декларацията. Дано след 19 януари отхлабят мерките там, че онлайн обучението не е като на живо.

разкажете повече за полетите през Букурещ. Търся алтернатива за дъщеря ми за Енсхеде. Тя сега лети през Айднховен, казва, че през Амстердам било по-добре, ама от Варна няма полети.
През София ще се налага приспиване заради ранния час.

# 476
Ние сме от Русе и ни е по-удобно през Букурещ. Има полети на Таром, КЛМ, нискотарифната Блу Ер, но тя май мяна всеки ден. Общо няколко полета на ден, което е по-удобно от София. Ето ви сайта на летището, да се ориентирате. https://www.bucharestairports.ro/en#plecari

# 477
За много години от мен!
Живи и здрави тази година!

Благодаря на предоставилите бърза и адекватна информация за опции за ПСР тестовете за пътуване до Нидерландия. Информацията е много полезна.

Какво проучих до тук и аз за необходимите ПСР тестове за пътуването към момента:
1. Медико-дентален център Кристал - отива се на място, без записване е, резултатите стават готови същия ден - София, ул. "Осогово" 55, ет. 1;
2. Лаборатория "Синево" - не можах да се свържа по телефон до момента с тях, постоянно дава заето на единствения посочен телефон, нямат възможност за онлайн записване на дата и час за вземане на проба. Подадох писмено запитване, но до момента никой не ми се е обадил. За сега ги отписвам като вариант, т.к. не са ми сигурни, поради неосъществената връзка с тях;
3. Пирогов - вземат проби всеки ден, вкл. събота и неделя, и те стават готови на следващия ден. Също няма предварително записване за часове.
4. Опитах да се обадя и в Рамус, но и там никой не вдига телефони и не ми се е обадил по направеното писмено запитване, затова и тях изключвам на този етап.
До тук - в неделя синът ще опита в Пирогов или в Кристал, за да може най-късно в понеделник да си получи резултата и вторник да е готов за път, ако е чист.
Ако се установи зараза - както вече писах, ние имаме застраховка, вкл. за отлагане/отказ от пътуването поради Ковид-19, и трябва да ни се възстанови сумата за билета. Кофти ще е, но каквото - такова. Това са ни опциите.
Почват началото на февруари, така че и в края на януари да пътува - пак ще успее да се върне в Грьонинген.
Надява се на съчетана форма с включени присъствени часове. Но и там - нищо не зависи от нас.

разкажете повече за полетите през Букурещ. Търся алтернатива за дъщеря ми за Енсхеде. Тя сега лети през Айднховен, казва, че през Амстердам било по-добре, ама от Варна няма полети.
През София ще се налага приспиване заради ранния час.
До сега за трите учебни години синът ми се връща само за Коледа. Два пъти през летище София и веднъж - през Букурещ. Не знам каква информация ви е нужна за Букурещ. Нищо особено няма. Няма нищо по-различно от летище София.
Въпросът е избраният полет да е удобен. За нас опциите София, Букурещ и Варна са еднакви. Интересува ни цената и евентуално - да няма смяна на самолети по летищата, защото е по-неудобно и бавно.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 11:00 от Judy

# 478
  • No Line On The Horizon
На дъщеря ми два от предметите ги дават хибрид по програма, но хич не им вярвам. Първия семестър го изкараха дистанционно, само по един предмет имаха няколко присъствени семинара и един изпит беше на живо. Обмислям да я оставя тук до средата на февруари, защото ще трябва да се ходи по лекари, за съжаление от стрес си докара проблеми със стомаха и има дефицит на В12, както и на витамин Д.

# 479
Липсата на витамин Д май е масова при децата, учещи в тези географски ширини.  И моя син като се прибра по негово настояване пусна ПКК и витамини. В12 е ок ,  но  вит, Д е мноооого нисък.  Пие всеки ден таблетки, днес му пуснах от нидерланския амазон капки, като се прибере ще започне с тях. Според личната лекарка поне три месеца му трябват за да възстанови нивата на витамина. Утре и малкия ми син ще пусне кръвни изследвания, подозирам и при него ниски нива на вит, Д.
В Писанец направи ПСР синът ми, днес следобед резултатът ще е готов. Сряда рано сутринта е полетът им. Не очаквам изненади от резултата, при него тест за антитела показа категорично  среща с вируса, пък макар и безсимптомно.  За него беше логичен резултат, с оглед на работата му в един от най -  заразените градове на Европа.

Общи условия

Активация на акаунт