Четвъртокласници 2020/2021

• 42 667
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
При нас питаха всяко дете дали ще посещава след 15ти. Доколкото разбрах само 2-3 деца със затруднения в материала ще учат до 30ти юни.

# 361
Вече искам да свършва тази ученбна година и следващата да е спокойна, хубава и нормална.
До 15-ти юни ли ще учат четвъртокласниците или всяко училище ще решава?
А някой от вас да има списъка с книги за четене за бъдешите 5-класници?
Четвъртокласниците са до 15.06. Тяхната учебна година е по-дълга, 34 учебни седмици.
1-3 клас учат 32 седмици, до 31.05
4-6 клас - 34 седмици до 15.06
7-11 клас - 36 седмици до 30.06
Професионалните гимназии 10 и 11 клас юли месец имат две седмици практика и са до 15.07.
12 клас - 31 седмици до средата на май.

# 362
До 15-ти са на училище....малката е на изпит същия ден. До 30-ти занимания по интереси....не са задължителни.

# 363
Има ли тема в която се обсъждат вариантите за училища след 4 клас, не намирам? Конкретно за Варна ме интересува

# 364
От 15.06 до 30.06 ще са занимания по интереси, които няма да бъдат задължителни.
За деца с дефицити ще има наваксване. Учебни занятия ще имат само училищата, които през зимата използваха 2 седмици за проектни дейности вместо за учене.
Свидетелствата обаче ще се дават след официалния край на втория срок - 30.06, в  рамките на 7 дни, т.е. до 7.07.

# 365
Само ще допълня, че за учениците, които кандидатстват след завършване на IV клас за места от държавния план-прием, директорите на училища трябва да осигурят организация за получаване на удостоверенията за завършен начален етап на 01. 07.

# 366
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не мога да разбера защо на учениците, които ще се занимават само с някакви допълнителни занимания и нямат изоставане с учебния материал, ще им се бави издаването на удостоверенията?! Така изработването им ще съвпадне с тези за завършен седми клас, които не може да се отлагат, заради кандидатстването за осми клас.

# 367
  • Sofia
Да пожелаем успех на децата днес и утре! Heartpulse Тренировка е това, а и те си се вълнуват.

# 368
Добро утро!

Успех на всички дечица днес и утре! Да са спокойни и концентрирани и да покажат най-доброто от себе си!

# 369
  • Пловдив
Успех на децата!

# 370
Успех и от мен на децата!
А оценките как и кога ще разберем, евентуално? Нали не влияят за крайния успех?

# 371
Добро утро!

Значи какво нещо е психиката... Дребен ходи на мат. състезания вече 4 години. Подготвяше се сериозно, но участваше като на шега, без надъхване и очаквания от наша страна. В резултат на това се представяше повече от чудесно, без да изпитва особено притеснение преди състезанията.
А сега, покрай тъпите, елементарни "матури" направо психяса от страх. Щял да се провали, можело да си драсне на листа без да иска и да му анулират работата и още един куп ненужни притеснения... вменени му от системата... Отвратена съм.

Желая на всички деца преди всичко устойчива психика, да преминат през двата изпита с лекота, спокойни и уверени в себе си! И после - едно весело, безгрижно и пъстроцветно лято, изпълнено с приключения!

Luthien, при вас не излязоха ли вече резултатите, да си отдъхнете най-после?

# 372
Алиса, точно. Имам познати деца в друго училище. Ами при тях направиха май месец някой и друг тест по формата на НВО и толкоз. Децата са спокойни. В нашето училище учителите са дрогирани на тема НВО. По над 100 теста направиха. И децата са в лек ужас. Отвратена съм от бележкарството на училището.

# 373
Успех на нашите четвъртокласници днес и утре!

Моята девойка вече е приета в досегашното си училище, което ѝ е първо желание. На ПМС и Математика за всеки  можеше да се справи по-добре, ама кой да чете внимателно условията. Но на общия фон резултатите са много добри.

В училище вече подготвят тържество за последния час по английски. Вчера ги снимаха за някакви албуми, които ще са изненада за нас родителите.
В средата на юни ще имат юбилеен концерт на училището и тя ще танцува народни танци в Зала 1 на НДК. От училище са им поръчали нови носии, купувахме скарпини, коланче, въобще вече е настроена на друга вълна.

И в нашето училище са до 30 юни, но не знам дали с по-олекотена и забавна програма.

# 374
Според мен са толкова "впрегнати" в това НВО учителите, понеже по-скоро оценките са за тях. Нещо като атестация за това как се справят, може пък и финансово да им влияят някак, и това ми мина през ума на мен, знам ли... При нашите поне беше голямо решаване, пробни матури и т.н. Важни са и за децата, които се целят в прием в други училища след 4-ти клас (ние сме от тях и се надявам да не се притесни моето момиче и да блокира). Иначе нищо сложно няма да има, трудността е такава, че да пасва на средното ниво и дори под него.
Успех на всичките ни дечица, дано всеки от тях покаже максимума си.

Общи условия

Активация на акаунт