Четвъртокласници 2020/2021

• 42 659
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Започват. Успех на децата със СОП най-вече, другите ще се справят.
Бях решила да не я пускам, побъркаха ги от тестове за НВО, целият втори срок това правя и по БЕЛ, и по Математика. 5 слаби оценки на тестове за НВО по математика,последната от 20.05. Говорих, молих учителката да спре да й ги дава, тя е на ресурсно по математика, е не и не. Била на количествени оценки и не можела да не й дава. Втълпи на детето още от първи клас, че е нечестно спрямо другите да получава помощ или отстъпки. Изтормози ми детето. Не е честно да има затруднения, ама ги има.  Помощта не е нечестно предимство, а шанс за изравняване на възможности. Не, че би ги изравнила, но поне малко скъсява дистанцията.

# 376
Абсолютно от учителите идва цялото напрежение. Особено в "топ" парелелките и училищата голям стрес причиняват на децата. Нашата за добро или лошо не е от тях Grinning , има деца в двата полюса.

Алисса, имаме резултатите, на този етап е вътре, сега остава да не се издъни нещо на НВО, че нещо е много отнесена напоследък. И на нея в повече ѝ дойде напрежението. Имам и някакво притеснение да не ни прецакат с удостоверението за завършване с тази удължена учебна година.
Имате ли представа след колко време излизат резултатите от НВО и какви обикновено са сроковете за подаване на документи в МГ? Предполагам, някаква заповед трябва да излезе.

# 377
Четох, че ще дават удостоверенията след 1.07. Сроковете за прием в МГ трябва да са съобразени с това.

# 378
Не знам до колко време излизат резултатите от НВО, но в нашата ПМГ срокът за подаване на документи е 15 юли, мисля, че и другаде ще е нещо от сорта.

# 379
Да, удостоверенията между 1 и 7 юли.

# 380
Голямата ми дъщеря в същото училище я бяха побъркали - обясняваха им, че ако имат по малко от 19 точки (тогава максимумът беше 20) ще повтарят годината. Наборката сега е в същото училище, но при друга учителка - доста тестове правиха, особено последния месец, сега за почивните дни също им беше дала като за последно за домашна робата десетина теста, но пък никакво напрежение не им е привнесла - обяснява им да не се притесняват, че от матурите не зависи нищо. Така че явно си е до подход.

# 381
Ееее, що за идиотщина да заплашват децата, че ще повтарят при 1 грешка?!?!!

# 382
Графикът за организация на дейностите по приема в пети клас на профилираните гимназии е утвърден отдавна. Не съм разглеждала специално, но го видях на доста от сайтовете на МГ и ПМГ. По отношение на удостоверенията за завършен начален етап има писмо от МОН, че директорите на училищата трябва да създадат организация учениците, които ще кандидатстват след завършване на 4. клас за места от държавния план-прием, да получат удостоверенията на 01. 07. Иначе срокът за издаване е наистина 1-7. юли.

# 383
  • София
Успех на децата, особено на тези, за които това НВО е важно за прием!
При нас никакво напрежение не е създавано на децата, направиха по 5-6 пробни на предмет.
Резултатите трябва да излязат на 7 юни, според графика на дейностите.

Ето го и теста, който са решавали децата днес https://www.mon.bg/bg/100148

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 14:42 от sanaka

# 384
Голяма простотия с този текст за мотовете, да ме извиняват модерните автори.

# 385
Привет на всички,
Вчера голяма тръпка и притеснение в моето момиче, което уж си знае всичко, но я стегна преди днешния ден.
Покрай танци и игри вкъщи няма желание да учи, каквото прави е в занималнята.
За математиката ще е интересно утре. Текстовите задачи, последните две все ги омазва.
Чакам я да проверим какво е писала, но сподели, че последната картинка била замазана и е писала друго.
Успех и утре на децата! После ще тръпна с голямата щерка , за 10 класната матура.

# 386
Класната днес им даде  за домашно пробно НВО по математика от 2018 г.- изключително лесни задачи.
Нейният съвет е първо да започнат с текстовите задачи. И да ви кажа, ние започнахме от задача 1, докато стигна до 25- а блокира и не можеше да сметне 255 делено на 5, примерно.

# 387
  • София
Ми, замазана е картинката. Аз трябваше да сложа очила, за да видя, че от ботуша пада рибка. Joy

# 388
  • Sofia
А аудиото или скрипт от диктовката излязоха ли някъде?

# 389
  • София
Обикновено публикуват и текста за диктовка, но този път не са. Синът ми каза, че била много лесна.

Общи условия

Активация на акаунт