Четвъртокласници 2020/2021

• 42 658
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
  • София
.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 18:19 от sali

# 391
  • Варна
Явно не е била много ясна картинката, дъщеря ми каза, че вместо ботуш е видяла консервена кутия, а е с очила Simple Smile

# 392
  • Варна
Задачите с ограждане без грешка. Дано и да са пренесени правилно.
Вместо ботуш на последната картинка е помислил, че е кофа и писал така. А приятелчето му каза, че не се е виждала рибата изобщо,  той е писал, че излива "пясък"...
Успех на децата утре!

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 19:02 от mar4ela5

# 393
  • София
Моят е видял и ботуша, и рибката, която пада от него, когато кучето го обръща, но е писал "бутуш". Joy

# 394
Задачите с ограждане без грешка. Дано и да са пренесени правилно.
Вместо ботуш на последната картинка е помислил, че е кофа и писал така.

и моята е видяла кофа. Отличничката на класа е видяла морков, така че малко по-близко сме като тематика.

# 395
  • Sofia
Обикновено публикуват и текста за диктовка, но този път не са. Синът ми каза, че била много лесна.

За една запетая се чуди моята мома и исках да я видя.

# 396
  • София
Запетаите не се оценяват.
"Чрез диктовката се проверяват умения за прилагане на изучени правописни, но не и
пунктуационни правила."

# 397
Къде трябва да има запетаи? Не съм капацитет, ама май никъде?..

# 398
И моето не е видяло рибката. Вижда вода.
Обаче друго ми е интересно. Отпечатах текста преди малко. Но е много дребен шрифта. Такъв ли е бил и на децата днес?

# 399
  • София
Диктовката за мен е елементарна. Не разбирам защо са накъсвали така изреченията при диктуване. С изключение на третото изречение, останалите са съвсем кратки и многото паузи само могат да объркат децата. Това е листа с диктовката и указанията за четене, ще изтрия предишния си пост.

# 400
  • София
Ха, като гледам критериите за оценяване на задачата с картинките, май ще му се размине "бУтуша" на моя юнак. В тази задача не се оценява правопис. Flushed

# 401
  • Sofia
sali, благодаря за текста! Сложила е запетая в последното изречение след "След тежък труд" Confounded И двете ми деца обичат да слагат запетаи Laughing Засега друга грешка не откриваме.
Утре ще е по-интересно - много се притеснява дали ще ѝ стигне времето. В момента разговаря с най-добрия си приятел - една година по-голям топ СМГ-еец - акъл ѝ дава Laughing

# 402
  • София
Синът ми отказа да гледа теста. Първо, вече не си спомнял какво е писал и второ, нямало начин да го решава втори път. Laughing Отговори ми на няколко въпроса /например, че на последната картинка е видял, че кучето изсипва рибка от ботуша/ и отиде да гейми. За математиката нямал никакви притеснения.

# 403
  • София
Ха, като гледам критериите за оценяване на задачата с картинките, май ще му се размине "бУтуша" на моя юнак. В тази задача не се оценява правопис. Flushed
Да, но се оценява "оригинално представено лично отношение/мнение"Laughing

# 404
  • София
Аз си признавам,  че изобщо този път нито сме се готвили, нито съм гледала Примерни тестове. Confused това не е типично за мен, ама така се получи, имах си 10 други проблема . Ще разпитам тази вечер детето, засега по телефона каза, Уф, че то не беше трудно, Г-жата какво толкоз се беше стегнала. Stuck Out Tongue Winking Eye  Явно само тя се вълнува.

Общи условия

Активация на акаунт