Четвъртокласници 2020/2021

• 42 148
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Не съм писала от както бяха трети клас май.
sanaka, мартеа успокоихте ме Simple Smile не сме сами- 140 см 26 кг 36 номер обувки.
 Баткото е бил по- дребен на тази възраст, в дрехите, които е носил в 6 клас (тръгна на 6) дребния вече не може да облече.
Голям мързел го е налегнал, ама примера от големия е виновен, днес се принудих да спра интернет и да прибера телефони за да прочетат два реда.
Моята е около 138-139см и 23кг, 34 номер обувки.
При нас профилът (чужд език ) се избира в първи клас и така си вървят до 7 клас.
Моята от април тръгна на уроци по английски, защото ще й влезе като втори език в пети клас. Интересно й, работи с желание, сякаш се и справя. Работи с едно момиче от десети клас, езиково училище сме, на този етап й е достатъчно. Не е прочела нито една книга до сега, но пък поиска да я запиша на пиано и солфеж и е много прилежна и там.

# 721
И моето момиченце порасна! Вече е 134 см и 23 кг, 33 номер обувки. Прочете всички книги от списъка, без "Похитителят на мълнии". Не е усвоила добре деление с двуцифрено число, но и не иска.

# 722
laurentin не знам ползвали ли сте работните листи, ето един по математика по време на дистанционно обучение редовно имаха такива.
https://www.liveworksheets.com/oq108779vj

# 723
  • София
Отдавна не съм писала, но да се включа с размерите - девойката е 149 см, 41 кг, 38-ми номер. Младежът е 147 см, 31 кг, 37.5-ти номер. И в нашето квартално училище има профилиране след 4.клас/за първа година ще е/, и двамата искаха и попаднаха в природо-математическата паралелка.

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 08:03 от beb4o_fb

# 724
Моята девойка е 159 см, 39 кг, носи номер 36. Хапва по 5-6-7 пъти на ден и се чудя къде го побира. В училище нямат профилирани паралелки, но затова пък мисля да я запиша на забавна математика към някоя школа, тъй като има интерес.

# 725
Аз все обяснявам на нашата да не тъпче сладко, че ще страда после ако стане пухче, но като гледам тя си е съвсем в нормата 149см., 35кг.

Да попитам, вие от 5 клас ли ще записвате децата на уроци по БЕЛ и Мат. за НВО след 7 клас?

# 726
  • София
Е, стига де, чак от 5-ти клас! Дори за МУ - София не се ходи на уроци 3 години. Joy

# 727
sanaka, учителката, с която говорих каза, че предпочита да ги взима от 5 клас. Жената ми обясни, че като идат в 6 или в 7 вече са изпуснали нишката на нещата и трябва да наваксват вместо да се шлифоват...

Последна редакция: чт, 29 юли 2021, 11:37 от Жоржи

# 728
  • Пловдив
Преди 4 години, когато голямата щерка започна 5 клас изведнъж изпита големи затруднения с материала и не се справяше. Математиката не й е сила и трябва да полага повечко усилия. Тогава открих учителка, която води мини курсове по МАТ (малки групички, по 3-4 деца), не е скъпо, много близо до училището и най-важното - в която щерката се влюби. Упражняваха материала в училище, надграждаха систематично и проблемите по предмета в училище изчезнаха - оттогава имаше само шестици. Ходеше при нея и трите години, като естествено в 7 клас си беше вече целенасочена подготовка за матурите.
С малката сега ще процедирам по същия начин - приемам го не толкова като уроци, а като един вид занималня и допълнителни упражнения.

# 729
Аз няма да записвам на уроци, но и ние се целим в професионална гимназия и не сме в София, та бал около 280-300 й дава добри шансове за прилично класиране, поне на този етап.
За елитните училища в София според мен зависи от възможностите на детето и финансите на семейството.

# 730
Ру, нашата щерка няма капацитет за квалифицирани у-ща, аз като змейковица го виждам  горе-долу.

# 731
Аз се чудя на какъв спорт да я записвам тази година. Миналата година край това затваряне-отваряне, пък и заради подотовката по математика за кандидатстването, пропуснахме и спорт, и английски. Сега обаче ми се струва, че натоварването им ще е по-голямо - ще имат допълнителни часове по информатика и математика и ще трябва много добре да преценим допълнителните занимания.
А пък тя толкова неща е пробвала, още не е открила нейното си нещо, на което да ходи с истинско желание. Балет, плуване, народни танци... В началото всичко много ѝ харесва, после почва да я отегчава. Мисля евентуално за някакви танци, модерни, кей-поп Thinking И с английския ми се ще да продължи, след паузата миналата година.
Иначе не мисля да почваме с подоготовката за кандидатстване отсега. Смятам, че в училище достатъчно ще натоварват, пък по-нататък ще преценим дали има нужда.

# 732
  • София
Ру, нашата щерка няма капацитет за квалифицирани у-ща, аз като змейковица го виждам  горе-долу.
Какво означава "квалифицирани" училища?

# 733
Никъде няма да го записваме, засега.
Няма изявени желания, каквото дойде към седми клас, има време.
Последно, искаше в гимназия по туризъм след седми, за готвач. Ама щото не се учело математика, според него.Joy

# 734
  • гр. София
Какво означава "квалифицирани" училища?
СМГ, НПМГ, АЕГ, ИГ, НЕГ Simple Smile

До колкото знам, материалът по математика в 5-ти клас е с много нови понятия, естествено - без време за упражнения. Дете, което не е с изявени способности по математика, ще закъса задължително, ако не ходи на уроци. Повечето ми познат / приятели са записали децата си на уроци. Е, може да не са ги кръстили "подготовка за НВО", но е точно това.

Общи условия

Активация на акаунт