Четвъртокласници 2020/2021

• 42 656
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Моята девойка е видяла рибката да пада от ботуша. Питам я и златна ли се оказала рибката. Отговори ми - не, кучето я сготвило, защото нямало повече картинки Simple Smile

По математика много се надявам да си чете внимателно условията и да смята вярно.

# 406
  • София
Ха, като гледам критериите за оценяване на задачата с картинките, май ще му се размине "бУтуша" на моя юнак. В тази задача не се оценява правопис. Flushed
Да, но се оценява "оригинално представено лично отношение/мнение"Laughing

Да, и аз тъкмо се чудех къде точно и за какво можеш да изразиш лично отношение/мнение, че и да го представиш оригинално. Laughing

# 407
Незнам какви рибки сте имали при картинките с ботуша, но моят син е видял, че агънце излиза от него Grinning Може би има нужда от очила.

Ех, голямо забавление ще бъде за проверяващите с тази творческа задача

# 408
Пф, ние уж се готвихме, но по това, което изчислявам в нас са 37,5т Sad което за мен е слабо. На последните две малко се е омазала, тя по принцип не е много по обясненията... всичко се казва с една дума...

# 409
Оххх... то е ясно, чакаме резултатите, ние май се вълнуваме повече от децата, но... аз имам следния въпрос - ако балът ви е достатъчен за прием в МГ Варна (и не само във Варна), какъв би бил доводът ви да не го запишете там?
Чувам толкова разнополюсни мнения, че окончателно се обърках!
“Не го записвай в МГ, там ги побъркват от учене... Там нямат време за нищо друго, освен за решаване на задачи! Ще му откраднеш детството!”
И естествено на другия полюс с мнението: “Ти добре ли си? Това е най-доброто училище! Да има възможност и да не го запишеш там си е безумие и престъпление...!”
И аз съвсем полудях в тази дилема... Както би било предполагам за всяка майка - не иска нито да “открадва” детството на детето си и да го побърквам от учене, нито да го лишава от някакъв шанс с избора си...
Моля, пишете мнението си

# 410
Мисля, само вие Karlsson може за вземете точното решение за детето си.Всеки друг ще каже собствено мнение,но то няма да е съобразено с желанието на детето и вашето.Отговорноста за избора е на родителя.

# 411
Личното ми мнение и желание е за МГ след 4 клас. Надявам се детето също да желае и да успее да се класира.

Там се събират най-амбициозните деца, учи се по-усилено, атмосферата е друга. В пъти намалява вероятността от хулигански прояви, каквито има в не едно и две училища. Темпото е различно обаче и детето трябва да е наистина мотивирано.
5 клас си е стрес със сигурност, преминават от 1 госпожа, която ги дундурка за почти всичко, към много учители, всеки с различен стил и изисквания.... и също така всички са отличници до 4 клас, после не е съвсем така.

Леко притеснение ми е дали на всички предмети се набляга в МГ и да не би да изостане някой друг предмет....

# 412
Личното ми мнение и желание е за МГ след 4 клас. Надявам се детето също да желае и да успее да се класира.
Там се събират най-амбициозните деца, учи се по-усилено, атмосферата е друга. В пъти намалява вероятността от хулигански прояви, каквито има в не едно и две училища. Темпото е различно обаче и детето трябва да е наистина мотивирано.
Зависи за коя МГ става дума. Мога да дам колоритен пример с ПМГ в малък областен град, от която избягахме през глава в шести клас, защото нищо от описаното по-горе не беше вярно за нея. Имам впечатления, че и в момента нещата там не са по-различни.
И помнете, че нищо не е окончателно. Ако МГ не е неговото училище ( на детето), винаги можете да го преместите.

# 413
  • София
Дидева е абсолютно права. Зависи за коя МГ се борите. Ако е СМГ София,  важно е единствено желанието, мотивацията и възможностите на детето, влизането там, за да задоволи родителска амбиция, според мен може да има много негативни последици. И все пак винаги можете да преместите детето от МГ в друго училище.
Дъщеря ми е помислила ботуша от последната картинка за сешоар Grinning

# 414
  • София
И на мен първо ми заприлича на сешоар. Laughing

# 415
Аз лично не съм давала зор за МГ съвсем умишлено. Точно за да не прегори детето твърде рано. А и “елитността” не винаги е най-важното. Предпочитам детето ми да е спокойно и нестресирано възможно най-дълго. Амбиции имах за голямото дете, сега съм на другия полюс, излекувана от това.

Моя е познал рибата и ботуша, но какво е писал, не можа много да си спомни.

# 416
Оххх... то е ясно, чакаме резултатите, ние май се вълнуваме повече от децата, но... аз имам следния въпрос - ако балът ви е достатъчен за прием в МГ Варна (и не само във Варна), какъв би бил доводът ви да не го запишете там?
Чувам толкова разнополюсни мнения, че окончателно се обърках!
“Не го записвай в МГ, там ги побъркват от учене... Там нямат време за нищо друго, освен за решаване на задачи! Ще му откраднеш детството!”
И естествено на другия полюс с мнението: “Ти добре ли си? Това е най-доброто училище! Да има възможност и да не го запишеш там си е безумие и престъпление...!”
И аз съвсем полудях в тази дилема... Както би било предполагам за всяка майка - не иска нито да “открадва” детството на детето си и да го побърквам от учене, нито да го лишава от някакъв шанс с избора си...
Моля, пишете мнението си.

Съжалявам, не мога да помогна с мнение. Мога само да благодаря, че озвучихте личните ми терзания. Grin
Мислех, че съм единствената луда с подобни "проблеми". Никога не сме имали амбиции конкретно към това учебно заведение. На младежа също му е все тая. Питах го след състезанието как му се е сторило училището, а той: "Ми... нещо средно между музей и Народното събрание." Satisfied
И мен силно ме притеснява именно частта с "побъркването от учене". Иначе, като плюс за СМГ мога да спомена допълнителните школи, които доста добре се припокриват с интересите на моето дете. Та, ще го мислим.

# 417
  • Пловдив
Дреб имаше амбиции за ОМГ Пловдив, но си поговорихме с него още есента и реши, че ще остане в сегашното си училище до 7 клас, когато "щял да бъде по-ориентиран" Joy Аз и след 11 клас не бях ориентирана, но според мен силната му страна са разказвателните предмети и хуманитарните науки.
Днес квестор на матурата му е била класната на дъщеря ми - излязал първи Rolling Eyes Каза, че била "елементарна" матурата и се чуди за какво толкова да ги спичали.
...мен от това "елементарна" най-ме е страх - подценява лесното и прави елементарни грешки (на тест по математика беше писал, че 8-2 =4 Rolling Eyes ).
След изпита, със съучениците се събрали и отишли, да хапнат в ресторант до училището Joy Смяхме се с баща му, че ние не сме ходили на ресторант от година горе-долу Joy

Да са здрави само децата! Желая им успех и утре! (всъщност - вече днес)

# 418
  • European Union
Обобщението на моята дъщеря беше "Цяла година ни напъваха за един елементарен тест, който ми отне 30 минути и беше най-лесният от всички, които сме правили."
Не им липсва самочувствие, но иначе не видяла ботуш. За нея това било дупка.

Да им пожелаем успех и на днешния изпит.

# 419
И щерката каза, че е писала. Дори не е ползвала допълнителното време. По думите й се е справила за 55 минути. Получих и обратна връзка от нейната ресурсна, малко на развален телефон, но като цяло мнението на консултанта е било, че се е справила, попитала за значението на една дума. Аз от интернет разбрах снощи за разказа по картинки,попитах я - обясни ми за ботуш и рибка. Не знам от качеството на изображението ли е било, помогнали ли са й и само е успяла, но поне правилно е видяла картинките. Чакам резултата.
След многото двойки на тестовете за НВО, които правиха втория срок решихме да не ходи днес. Ама да я видя с какъв акъл ще се събуди след вчера.

Общи условия

Активация на акаунт