Четвъртокласници 2020/2021

• 42 650
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не са лоши задачите, има задачи, които изискват мислене, а не просто пресмятане, но определено са доста по-трудни от даваните на предходни НВО. Ако може това НВО да се приеме като тенденция за тазгодишното ниво на сложност на НВО-тата, тежко им на седмокласниците.  Joy

# 451
  • София
Обаче учиха за ъгли и мереха. Вероятно тази задача е била за логика/ досещане/ дедукция, а не за доказване. То какво и да й доказваш - вземи квадрат и го разреже по диагонал - получаваш два еднакви триъгълника. Децата нямат нужда да доказват по друг начин - ще ги наложат един върху друг.
В случая е съобразяване - имат квадрат, т.е четири еднакви страни, следователно и два еднакви триъгълника.
Това ми обясни и щерката ( 10 клас) Trollface

# 452
Понеже се зачетох в сайта на МОН, става ясно, че 57389 деца са се явили на НВО по БЕЛ вчера, а днес на математиката са били 57256. Някой има ли идея от къде идва разликата? Едва ли толкова много са карантинирани примерно от вчера до днес.

# 453
  • София
Решили са да не се явяват просто. То не е задължително.

# 454
Ето например Mama Ru написа, че нейното момиче не се явило днес. Преценили са, че е излишен стрес за детето, а няма да ѝ трябва за кандидатстване.

# 455
Аха, значи могат да не се явят, това ми беше любопитно. Не, че щяхме да пропуснем, но аз примерно не съм разбрала въобще, че има опция за отказ.

# 456
Аха, значи могат да не се явят, това ми беше любопитно. Не, че щяхме да пропуснем, но аз примерно не съм разбрала въобще, че има опция за отказ.
Рали, те реално и след 7 клас могат да се спестят явяването. Просто няма да има точки и ще кандидатства с по-малък бал. За някои населени места на практика няма значение, защото детето все ще бъде записано в местното училище, т.е нямат някакъв избор.
А за четвърти клас е просто учебен ден и трябва да се извинят отсъствията. Обаче, ако родителите са наясно с това има опасност много деца да не се явят. Идеята на това НВО е повече реклама или оценка на учителя. Но пък учителят и на челна стойка да застане не е магьосник и не може да постигне невъзможното при някои деца. Сега като ви чета изобщо не съжалявам че не пратих щерката на математика, която при нея е доста сериозен проблем. Дори и с консултант една ли щеше да хване повече от три при тези условия. Обаче системата ще отчете само резултата. За какво да я подлагам на този стрес и то в последния ден на седмицата?

# 457
  • София
Младежът този път видя теста, твърди, че само 21 задача му е грешна /не се е сетил за половината на квадрата/.

# 458
  • Варна
Моят пък намерил обиколка... и на 22 задача също... Другите май са верни. Здраве да е!

# 459
Мина и това чудо, и сега като проверявахме задачките излязоха две объркани, зад.9 и 11.
Очаквах да обърка текстовите, тя на тези се издъни. Здраве да й е!

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 17:46 от alexova

# 460
  • София
Той се е опитал да измисли как се решава лице на триъгълник и понеже е равнобедрен, го е сметнал 20 х 40. Laughing

# 461
Той се е опитал да измисли как се решава лице на триъгълник и понеже е равнобедрен, го е сметнал 20 х 40. Laughing

Новатор, браво! Пак има мисъл все пак.
А моята дели 8000 и нещо на 9 и получава 9000 и нещо. А кажи ми.....Но е руса, явно това е....

# 462
  • Пловдив
И моята измислила формула за лице на триъгълник. Катет по катет минус хипотенуза Wink
Младежът правилно я решил.
И още една грешна, 11зад. С едно пресмятане се решавала, само с: 3392 по 10 Simple Smile На младежа му трябват пък 3. Първо да си умножи двете произведения, после да ги събере Simple Smile
Здраве да е!

# 463
  • София
sanaka, твоят почти е докарал формулата, ще му е лесно в пети клас или когато там я учат.
Никакви тестове не сме проверявали вкъщи. В клас са сравнявали - грешна му била само 11, на 7-и ще видим. Вече е настроен ваканционно ( аз също). Материала са взели, ако правят  изходни нива -  по БЕЛ и математика няма какво да учи повече, евентуално нещо от човеците, ако трябва да се преговори. Сега е релакс, някаквa поредица мистерии чете и мисли какъв да му е подаръка за 1 юни.

# 464
Моята била готова за 20 минути и изобщо не пожела да ги коментираме. Представям си какъв резултат ни чака.

Общи условия

Активация на акаунт