Четвъртокласници 2020/2021

• 42 646
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Той се е опитал да измисли как се решава лице на триъгълник и понеже е равнобедрен, го е сметнал 20 х 40. Laughing

Новатор, браво! Пак има мисъл все пак.
А моята дели 8000 и нещо на 9 и получава 9000 и нещо. А кажи ми.....Но е руса, явно това е....

Е, то и това си е доста новаторско. Как ѝ е хрумнало на 9 да дели Joy Изобщо се е постарала максимално да си я усложни задачата.
Моята с лицето се е справила и с въпросната 13, но другите отказва да си ги проверява, така че ще се изненадваме после Sunglasses
И да, наистина са интересни задачите, не им е било толкова лесно, колкото на българския.

# 466
  • Sofia
Той се е опитал да измисли как се решава лице на триъгълник и понеже е равнобедрен, го е сметнал 20 х 40. Laughing

И тя така Laughing

# 467
И моята измислила формула за лице на триъгълник. Катет по катет минус хипотенуза Wink
Младежът правилно я решил.
И още една грешна, 11зад. С едно пресмятане се решавала, само с: 3392 по 10 Simple Smile На младежа му трябват пък 3. Първо да си умножи двете произведения, после да ги събере Simple Smile
Здраве да е!
Е как с едно пресмятане? Нали първо трябва да получи това 10?
Отворих теста по БЕЛ и накарах щерката да го направи. За диктовката каза, че имала само две грешки, та не знам колко точки ще й дадат там. За последната задача също ще я поорежат откъм точки, защото е написала само няколко изречения. Каза ми какво е написала, не е лошо, но е доста лаконично, което е нормално за нея - пише само това, което вижда. Надявам се на резултат между 26 и 30т.

# 468
С две пресмятания е 11 зад., отговор Б.

# 469
И моя я е оплескал, с едно пресмятане..
Квадратите я е решил точно, но пък обиколката е проспал на горната задача.. абе..

# 470
Тази 11 задача ще се окаже препъникамъка май 🤭 И моята е писала с едно пресмятане - обяснява ми - като сметнеш, че 3+7 е 10,после само слагаш нулата отзад - да, хич не е пресмятане, как 😂

# 471
  • Плевен/Пловдив
О.... и ние в отбора зад.11 - записала с едно пресмятане Smile

# 472
Моята девойка: на теста нямаше нито един верен отговор а).
Не е объркала броя на пресмятанията.
Решила е всички задачи, но вместо 300 кв. см. е написала 300 кв. м. Да видим колко точки ще ѝ отнемат за таи грешка.
Лицето на триъгълника го е намерила вярно - виждало се, че триъгълниците са еднакви и са две половинки на квадрат.

# 473
  • София
Браво на децата. Абе супер са. Моята щерка е решила 11 ста зад, но за две три други не е сигурна какво е отбелязала, та ще видим резултата. По БЕЛ уж е по - доволна от себе си. Абе супер са децата, за този тип изпит и за "идеята" на външното оценяване не са се посрами ли. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 474
Здравейте, видях, че реултатите ще бъдат готови на 7 юни. Класните ръководители ли трябва да съобщят резултатите - точките на всяко дете по отделно или на целия клас? Питам, защото не ми стана ясно, не децата не са им казали и ако някои знае и е минал по този път да сподели. Благодаря.

# 475
  • София
Аз съм минала два пъти, но нямам никакъв спомен. Joy Преполагам, че учителите ще кажат на децата.

# 476
Ние имаме служебна бележка с входящ номер и код, с които да се влезе на https://zamaturite.bg/ и се провери след 7-и.

# 477
  • София
Добре, че каза. Сега питах младежа - дали са им бележки и на тях, но я е оставил в училище, не знаел, че ми трябва за нещо. Joy

# 478
А моя казва че нищо не са му давали🤪

# 479
Ние имаме служебна бележка с входящ номер и код, с които да се влезе на https://zamaturite.bg/ и се провери след 7-и.
Питах и моята, извади един лист с номер.

Общи условия

Активация на акаунт