COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 139
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 190
Тестът ми е отрицателен🥳
Хубаво, ама нали ти казах, че не е короната? Сега спокойно си остани 2-3 дни и приключи със заболяването. Настинка е най-вероятно.
Да, казахте, но.... притеснението дали е това дали не е - надделя над мен. Simple Smile

# 14 191
Доста цинично, че в Швеция са ги оставили да умрат. Заразата е внесена в домовете за възрастни от персонал, който е от емигранти от третия свят. Писано е как живеят и как  не са интегрирани и т.н.

Аз писах преди, че средната възраст на получилите интензивно лечение е 61 години. Средната възраст на починалите е 82 години. Явно според много от списващите в тази тема трябваше да напълнят интензивните отделения с 80, 90 и 100-годишни с по няколко придружаващи заболявания и с ниски изгледи за успех, а да оставят тези под 70 години да се задушават до смърт.

Швеция удвои интензивните легла от 570 на 1100. Нямаше повече капацитет от човешка медицинска сила за повече.

Така де, то си е математика, а не хуманна работа. Взимаш калкулатора и смяташ: толко на 75 + години, наживяли се, толко кинти ако затворим, как беше с това, за духането и бедните? Като няма хляб, яжте пасти - толкова е старо и очевидно работещо!
Ние тука си чешем главите защо нямало вече места по болниците, а наште още не са се решили на швецките мерки! Сигурно щото или не знаем математиката, или сме по-богати. Всеки случай, изгледите ни за успех явно клонят към нула.

# 14 192
Tръм днес се изказа както обикновено - вика "бях болен, вечерта пих регенерон и на сутринта се събудих с усещане че господ ме държи за рамото" ... срещу 300 000$ мисля, че всеки би се почувствал богопомазан. За съжаление 240 000 американци се запознаха с господ не по тяхно желание.

Едва ли е от регенерона, в туитър коментираха, че стероидът дексаметазон го кара да се чувства така. Пускаше по 100 туита на час с главни букви.

# 14 193
Тайната как да се победи Ковид с лекарство, се крие в хората резистентни към него, които не могат да се заразят.

Изследването на хора с устойчив на коронавирус имунитет може да помогне при разработването на лекарства за тази инфекция. Това съобщи вирусологът Георги Викулов, директор на Изследователския център за превенция и лечение на вирусни инфекции в Москва.

„Има хора, резистентни към коронавирусната инфекция. Стартирахме изследвания у нас, за да открием такива индивиди. Това са генетични изследвания, много скъпи, дългосрочни, но такива проучвания се провеждаха и при ХИВ, свинския грип и вирусния хепатит. Те могат да бъдат в основата за разработването на нови лекарства”, каза той.

По-рано директорът на Санкт Петербургския изследователски институт по епидемиология и микробиология „Пастьор“, академикът от Руската академия на науките Арег Тотолян заяви, че учените са разкрили, че има хора, които не се заразяват с коронавирус дори след многократен контакт с тежко болни пациенти. В същото време остава неизвестно какви биомаркери на резистентност към вируса притежават, отбеляза Тотолян.

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=10153

# 14 194
Тестът ми е отрицателен🥳
Хубаво, ама нали ти казах, че не е короната? Сега спокойно си остани 2-3 дни и приключи със заболяването. Настинка е най-вероятно.
Да, казахте, но.... притеснението дали е това дали не е - надделя над мен. Simple Smile
Ами да, то повечето хора се психясват, а е въпрос на трезва преценка. Има доста типични симптоми, много са като за грип, а то е мускулни болки, и липса на вкус и мирис, отпадналост. При вас това го нямаше. Не че няма асимптоматични. За 2-3 седмици 2 пъти бях така. А дъщеря ми - на всеки 3-4 дни. Ама такова е времето. Важно е да си спокоен и да не се паникьосваш. Още веднъж - споко!

# 14 195
  • в страната на чудесата
Теодора също не се разболява от чума докато се грижи за Юстиниан.
Такива хора винаги е имало и ще има.

# 14 196
Доста цинично, че в Швеция са ги оставили да умрат. Заразата е внесена в домовете за възрастни от персонал, който е от емигранти от третия свят. Писано е как живеят и как  не са интегрирани и т.н.

Аз писах преди, че средната възраст на получилите интензивно лечение е 61 години. Средната възраст на починалите е 82 години. Явно според много от списващите в тази тема трябваше да напълнят интензивните отделения с 80, 90 и 100-годишни с по няколко придружаващи заболявания и с ниски изгледи за успех, а да оставят тези под 70 години да се задушават до смърт.

Швеция удвои интензивните легла от 570 на 1100. Нямаше повече капацитет от човешка медицинска сила за повече.

Така де, то си е математика, а не хуманна работа. Взимаш калкулатора и смяташ: толко на 75 + години, наживяли се, толко кинти ако затворим, как беше с това, за духането и бедните? Като няма хляб, яжте пасти - толкова е старо и очевидно работещо!
Ние тука си чешем главите защо нямало вече места по болниците, а наште още не са се решили на швецките мерки! Сигурно щото или не знаем математиката, или сме по-богати. Всеки случай, изгледите ни за успех явно клонят към нула.

Швеция отпреди пандемията е на последно място по брой болнични легла в ЕС. И въпреки това, по време на пика успя да поеме над 2500 пациенти с корона, от които 550 пациенти в интензивни отделения.

Швеция с 10 млн. население има към 90 болници, България със 7 млн. население има 350 болници.

Така че, явно според тези цифри легла и респиратори ще има за всички нуждаещи се в България и няма да стигнете до шведския нехуманен сценарий.

# 14 197
Тайната как да се победи Ковид с лекарство, се крие в хората резистентни към него, които не могат да се заразят.

Изследването на хора с устойчив на коронавирус имунитет може да помогне при разработването на лекарства за тази инфекция. Това съобщи вирусологът Георги Викулов, директор на Изследователския център за превенция и лечение на вирусни инфекции в Москва.

„Има хора, резистентни към коронавирусната инфекция. Стартирахме изследвания у нас, за да открием такива индивиди. Това са генетични изследвания, много скъпи, дългосрочни, но такива проучвания се провеждаха и при ХИВ, свинския грип и вирусния хепатит. Те могат да бъдат в основата за разработването на нови лекарства”, каза той.

По-рано директорът на Санкт Петербургския изследователски институт по епидемиология и микробиология „Пастьор“, академикът от Руската академия на науките Арег Тотолян заяви, че учените са разкрили, че има хора, които не се заразяват с коронавирус дори след многократен контакт с тежко болни пациенти. В същото време остава неизвестно какви биомаркери на резистентност към вируса притежават, отбеляза Тотолян.

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=10153
Има 2 възможности: едната е да са карали те, или техните родители друг корона вирус, или да са го поемали на малки дози и да са развили имунитет. В миналото така се е процедирало и със стрихнина, за да не те отровят с него.

# 14 198
2891 при 12634 теста
29 починали

# 14 199
Доста цинично, че в Швеция са ги оставили да умрат. Заразата е внесена в домовете за възрастни от персонал, който е от емигранти от третия свят. Писано е как живеят и как  не са интегрирани и т.н.

Т. е. по- малкото зло?! Разбирам логиката ти, но не приемам някой да решава кой колко ще живее или да се жертва човек за човек.
Лекарите не им се е налагало да решават, защото над 80г. не са били приемани? Или са били оставяни? Не  мога да приема това. Не е трябвало да се стига до тук.
А внесената зараза по домовете за възрастни също е въпрос от компетентността и решенията на управляващите.
Нито увреждането на човек, нито заболяванията му, нито възрастта му са бариера да получи адекватна медицинска помощ и лечение.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 00:34 от CasaDelSol

# 14 200
  • Bulgaria
2891 нови случая от 12 634 теста. 22,88% положителни.
29 910 активни случая /+2680/.  51 041 потвърдени случая. 58,6% от всички потвърдени случаи са активни.
99 новозаразени мед. персонал.
2447 хоспитализирани /+71/, 165 в интензивно отделение /-2/.
182 излекувани.  Общо: 19 877 излекувани.
29 починали.  Общо: 1254 починали.

София град - 1059, Пловдив - 204,  Варна - 158, Благоевград - 149, Русе - 132, Стара Загора - 121, Плевен - 98, Бургас - 73, Габрово - 68, Кърджали - 68, Враца - 63, София област - 63, Шумен - 60, Пазарджик - 59, Търговище - 58, останалите области:

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 14 201

Швеция отпреди пандемията е на последно място по брой болнични легла в ЕС. И въпреки това, по време на пика успя да поеме над 2500 пациенти с корона, от които 550 пациенти в интензивни отделения.

Швеция с 10 млн. население има към 90 болници, България със 7 млн. население има 350 болници.

Така че, явно според тези цифри легла и респиратори ще има за всички нуждаещи се в България и няма да стигнете до шведския нехуманен сценарий.
Ясна работата - за чий са и на Швеция болници - само разход. Икономическата математика приема само приход. Ама и ние с нашите 350 болници ще се налекуваме, ако, ама сами. Нали цифрите го казват? А пред цифрите и числата мълчат.

# 14 202
Пак тръгнахме нагоре. Вече чукаме на вратата на 3 000+. Имаме и близо 100 заразени медици. Толкова много май не сме имали. Това допълнително ще обезкърви здравната с-ма.

# 14 203
3000 другата седмица, сега малко почивка, но не и за вируса де.

# 14 204
Пак тръгнахме нагоре. Вече чукаме на вратата на 3 000+. Имаме и близо 100 заразени медици. Толкова много май не сме имали. Това допълнително ще обезкърви здравната с-ма.
как няма да имаме? Само един боклук излязох днес да изхвърля и се намери кой да се изкиха отгоре ми.. Добре, че си мисля че може да съм болна и бях и с маска и с шал през цялата разходка. Ама на пътека широка 2 метра другата се бухна да кашля върху мен. Без маска. Красота. При това бе дама на достолепна възраст. Сори. Всъщност ММ е прав - няма дами.

Общи условия

Активация на акаунт