COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 020
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 415
  • BG
Из мед среди се говори, че поне още  5 години ще караме така-лятото по-свободни, на зима със затваряния.

# 14 416
  • София
Да, за съжаление много хора, спазващи всичко стриктно, се натръшкаха.

Няма да са 5г. Нали ще изкарат скоро ваксина.

# 14 417
  • София
Хайде, сега, спекулации! Никой нищо не знае, това е поредният слух. Какво ще бъде можем евентуално да говорим след още 6 месеца, само да устискаме. Дотогава може и ваксина или лечение да има.

# 14 418
The-third, пазене сам, ако не можеш да работиш дистанционно и имаш деца, е утопия. И пет маски да сложиш, ако си с 10 колеги мангъровисти в едно помещение, много важно. Ако имаш малко дете и няма кой да го гледа, не можеш да ползваш и индивидуално ДО. А детето ходи ли на училище, особено пък две - рискът ти нараства в пъти.
Искаш да кажеш, че понеже имаш колеги мангъровисти значи няма смисъл и ти да си носиш маската?
Не, искам да кажа, че рискът ще ми.е почти равен с този на колегите, които не са се лишили от нищо и съответно е съвсем възможно да се заразя и да попадна в болница. А ти твърдиш, че това е.много малко вероятно за пазещи се хора.
А и нали маската пази другия. Това не означава, че ще я махна, ако те са без- лично аз съм казвала по няколко пъти да си я слагат ( и на идващите в офиса), защото не мога да им гарантирам, че, ако съм болна и само с мерки от моя страна няма да ги заразя.

# 14 419
  • Пловдив
https://darikradio.bg/magdalena-abadzieva-gubim-pata-do-uchilist … a-se-izvarvi.html

"Учителят трябва да е в досег с децата, другото е имитация. Още нещо важно в тази ситуация е, че като се учи от вкъщи се губи тази граница между дома и училището. Домът е мястото, където са хладилниците ни, печките, леглата и възглавниците ни - там спим. В домовете си спим, в училището сме будни", напомни още тя. 

Мили Боже, става още по-зле с такива послания.....

# 14 420
Цялата идея на маската като символ на борбата срещу вируса и натягането на напрежението между носещи и неносещи маски е да се прикрива, че нищо не се прави от държавата, а да се вменява вина на хората, че те са си виновни и понеже държавата за пореден път не си  е на мястото да следи за изпълнението на мерки, които е наложила оставят умишлено да се ескалира напрежение по този въпрос, за да се не занимават с нещата, които администрациите трябва да правят, но не правят.
Хората, че са виновни виновни са. За деца и тийнове е простимо да нямат достатъчно акъл да се пазят, но за зрели хора какво е оправданието? От друга страна държавата няма топки за да наложи спазването на правила, а опозицията вместо да атакува управляващите по този въпрос тя или мълчи или открито поощрява неспазването на мерки.
И защо да не мълчи опозицията? При първа необходимост е намерено място и то във ВМА на лидера. И въпреки, че е добре, все още е там. Може би защото само на тези, които са в болница се дава ремдесивир?

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:19 от jhbd

# 14 421
ема.
Що се отнася до Генерала - той Ковид не лекува, нито пък някога е лекувал. А в неговата болница са резервирани основно места за богоизбрани като Нинова, ББ и прочее. Така че не ми го хвалете какъв е състрадателен и велик.
Вече всеки втори казва, че във ВМА се влиза или ако си някой, или с много дебели връзки. Това кой го е наредил, да не мислите, че Мангъров. Във времената преди Мутафчийски и Ковид там се влизаше нормално и свободно. Защо ли?

Между другото онзи ден в Пловдив Мангъров е бил на някаква дискусия за Ковид и хората страшно са го напъплили с въпроси и овации. Човекът печели все повече поддръжници и това не е случайно.
Той Ковид не лекува, ама знае повече и от тези дето "без маски обикалят отделенията явно".
Щом ще ни представлява в ЕС сега на някаква международна среща на държавите за ковида ...

Не само това, видях специално в него желание за опазване на населението, а това ми говори много. При Мангъров напротив-жертва голяма част от тях, а сам той е в тази категория.

Не знам как се влиза във ВМА, ама майка ми е болна, на възраст жена е, нямаме връзки, нямаме протекции, пари също не съм давала, а три пъти я приемат само тази година -два пъти в съдовото и един път (месец и нещо) беше в интензивното. И не правя реклама, дори писах, че съм пуснала жалба за преглед на лечението, та не съм предубедена. Не е истина това , което пишеш за ВМА , както и за Мутафчийски. Но там наистина има стаи с легла и оборудвани помещения за ВИП персони. Но има и за обикновени хора и не е проблем това. Била съм свидетел личен и знам със сигурност, че има доста хора постъпили от провинцията там. Не знам дали с връзки или не , ама на вид бяха обикновени хора и от малки населени места. Та..нека сме обективни, защото това си е чиста лъжа написаното .

# 14 422
https://darikradio.bg/magdalena-abadzieva-gubim-pata-do-uchilist … a-se-izvarvi.html

"Учителят трябва да е в досег с децата, другото е имитация. Още нещо важно в тази ситуация е, че като се учи от вкъщи се губи тази граница между дома и училището. Домът е мястото, където са хладилниците ни, печките, леглата и възглавниците ни - там спим. В домовете си спим, в училището сме будни", напомни още тя. 

Мили Боже, става още по-зле с такива послания.....
Тази младата жена учен ли се нарича? За нея домът е печка, хладилник и креват? Добре че не е учител все пак. И класиката за българското образование - да се положи усилие, да ти е трудно, тъпо, гадно.....По света особено за малките деца хората са открили играта и забавлението като начин те да научават повече за света. Извинете за оф-а.

# 14 423
  • София
След 5 часа чакане на линейка (като не спешен) моят близък е бил преслушан. Казано му е, че няма къде да бъде приет или да му бъде направена снимка поне (вече и токуда нямат места), удължен е антибиотика и са добавили кортикостероид. И това е.  
Остава да се надяваме някак да няма проблем.
Ситуацията е извън контрол.  И това е.
Нямам думи.
Не знам.
Как се диагностицира пневмония със слушалка.. въобще.. оставени сме на естествения подбор и това е.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 20:13 от silver birch

# 14 424
Англия влиза от четвъртък в локдаун. Минаха 1млн потвърдени случаи.
Училищата продължават присъствено.

# 14 425
  • София
Гледам Армения, които започнаха да се омазват още през лятото с по 200-300 случая на ден на няма и 3 млн население. Уж някакви мерки бяха взели, поспаднали случаите, но сега имат по 3000 дневно и по 30 починали.
Това само за протокола.

Иначе у нас спешно трябва да се направи локдаун, колкото и да не ми се иска нито да го кажа, нито да сме стигнали дотук. Очевидно е, че болниците преливат, Спешна помощ реално все едно няма и вече вероятно навлизаме във фазата, в която се изпускат случаи на хора, които при нормална грижа биха могли да се оправят.

# 14 426
След 5 часа чакане на линейка (като не спешен) моят близък е бил преслушан. Казано му е, че няма къде да бъде приет или да му бъде направена снимка поне (вече и токуда нямат места), удължен е антибиотика и са добавили кортикостероид. И това е. 
Остава да се надяваме някак да няма проблем.
Ситуацията е извън контрол.  И това е.
Нямам думи.
Не знам.
Cry Heart

# 14 427
  • в страната на чудесата
Докторите ли са криви вече? Искате да задържите децата тук на 600 лв щото някой ви е длъжен? И ако сегашните 50-60+ в системата са получили безплатно образованието си и специализациите си, онези, върху които стои системата в момента платихме до стотинка от собствени средства след данъци - универистет, няколко специалности, всички курсове. Така че ще трябва исканията и претенциите да ги адресирате към пенсионираните в системата. Или към онези без специалност. Останалите могат да ви представят сметката за справка.
Simple Smile
Желая ви здраве и справедливо отношение.

Също така ужасно съжалявам, че много от вас няма да имат възможност вече да пътуват и да видят отношенията лекар-пациент в държавите, които коментирате, за които "една приятелка каза". И вероятно след някоя и друга година ботовете няма да имат лично и индивидуално отношение, а много от вас няма да имат възможност за доктор/сестра "на живо". Което ще е тъжно, но най-после ще можете да се обадите на някой AI 24/7 по телефона. Дано поне командването на роботите в операционните е лично Simple Smile

И да ви кажа, вместо довиждане, ние страдаме за вас повече от вас.
Със здраве.

# 14 428
  • София
Коце ще уволни шефовете на всички болници. Ще им спре финансирането от Здравната каса. Ще излезе да ни обЕсни, че всичко е наред.
И сме преборили кризата.

Адмирации за Leika_moja. И някак усещам, че не участва в организираните флашмобове.

# 14 429
Ма то в главата му всичко си е наред, просто снощи е гледал случайно телевизия и се е изненадАл

Общи условия

Активация на акаунт