COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 120
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 505
  • София
А има ли тест по домовете? Мисля, чв за други заболявания имаше от цибалаб подобна услуга?

# 14 506
Мен ме интересува има ли тест за антитела с някаква прилична чувствителност  който сам човек може да си направи?

# 14 507
Имам следното въпросче - ако си направиш тест и той е позитивен, а РЗИ закъснее, от кога се брои карантината?
Трябва ли да се прави повторен тест след 10я ден?

Колко време е нужно, за да излезнат резултатите от ПСР?

Имам пътуване следващия месец при сестра ми до Германия и не знам какво да правя... дали изобщо ще се състои...
Ако не наложат локдаун, а лабораториите са претоварени, не знам как бих могла да си изкарам ПСР тест 48 ч преди пътуването...

# 14 508
А има ли тест по домовете? Мисля, чв за други заболявания имаше от цибалаб подобна услуга?
има. В София. По другите градове и тест на място не можеш да направиш, защото няма лаборатория.

# 14 509
  • При семейството си
В момента тестовете излизат за около ден и половина, може и ден. Важи датата на пробовзимането, доколкото аз знам.

# 14 510
  • на пъпа на Златията
Сестра ми и зет ми изкараха вируса без да ги пипне лекар в Англия. Само по телефона. Зет ми не го кара леко.

Е , не .
Тук искат сега и веднага да бъдат приети в болница . Да им се направи снимка . Щото  така те са преценили . Не им трябват доктори да преценяват .

# 14 511
има. В София. По другите градове и тест на място не можеш да направиш, защото няма лаборатория.

Не разбрах последното изречение. Какво значи няма лаборатория?

# 14 512

Не разбрах последното изречение. Какво значи няма лаборатория?
Има области в Бг, в които няма нито една лаборатория, която да прави PCR. Две от тях още са в жълто, поради това, че почти не се правят тестове - Видин и Добрич.

# 14 513
Имам следното въпросче - ако си направиш тест и той е позитивен, а РЗИ закъснее, от кога се брои карантината?
Карантината ти по документи е валидна от датата на която са ти направили теста, но самите документи обичайно се връчват няколко дена по-късно - докато се изследва реалния резултат и докато те намерят РЗИ, та ти връчват документи за карантина за дни назад - това май е за да можеш да се оправдаеш пред работодател. Но докато не си получил документи реално не си под карантина.

# 14 514
Още една учителка е починала -от Шумен, на 51 г, без придружаващи заболявания.
Имало и други заразени и болни учители там. Това е втори смъртен случай на учител в Шумен за седмица пишат.
https://shumenonline.bg/2020/10/31/%d0%be%d1%89%d0%b5-%d0%b5%d0% … eKleEWpQRrHSrz4Zw

# 14 515
  • Там,където се събуждам щастлива.
Има ли в България единна електронна система за пациентите? Или между институциите.

Някои от проблемите в момента може да са в резултат на тромава бюрокрация и ниска компютърна култура или липса на възможност да се проследяват данни онлайн. И в добавка много неща са хаотични и без план.

В Нидерландия : днес цифрата е около 8000 човека, което е с около 2000 по- малко, но все още нищо не значи.
В един централен град градят огромен временен център за тестване. Ще могат да правят 10 000 теста за един ден и персонал 150 човека. Само на това място. Очаква се още пет такива центъра да правят в близките месеци. Много масално ми се вижда.

Последна редакция: сб, 31 окт 2020, 22:31 от Kalinka

# 14 516
Малко за тестването "опозиция":
https://www.lentata.com/page_19229.html

# 14 517
Сестра ми и зет ми изкараха вируса без да ги пипне лекар в Англия. Само по телефона. Зет ми не го кара леко.

Е , не .
Тук искат сега и веднага да бъдат приети в болница . Да им се направи снимка . Щото  така те са преценили . Не им трябват доктори да преценяват .
Кои доктори преценяват? Тези по телефона ли? Извинявай, ама ако съм зле с температура, задух и кашлица и нямам изследвания а само разпит по телефона дали няма да искам да ми се обърне внимание? Иначе си плащам като поп здравни осигуравки, здравна застраховка и платени прегледи  и изследвания непрекъснато. А сега правиха ПСР дори на неосигурените и ги лекуваха, като дойде ред на масовката, вече нямали сме право да изискваме. Така ли?

# 14 518
Има. Три лаборатории го предлагат. Ако не се лъжа Цибалаб, Рамус и Канделаров, проверете все пак.

# 14 519

Е , не .
Тук искат сега и веднага да бъдат приети в болница . Да им се направи снимка . Щото  така те са преценили . Не им трябват доктори да преценяват .

Не знам кого имате предвид, пък и не вярвам всеки да иска да го приемат в болница. Повечето там не ги чакат условията, при които е Нинова, та затова се съмнявам. Вижда ми се нормално обаче тези всички да имат достъп до  снимка и проследяване на състоянието и хоспитализация, ако се наложи.

Почвам да се чудя, щом така бързо се скапаха нещата дали не е по добре да ги отварят тия временни болници, ако ще ги отварят. Там може би ще има някакво наблюдение, диагностична апаратура, кислородни апарати... Вижда ми се супер ужасно безпомощните близки да се чудят как да помогнат и да им умират в ръцете болните докато чакат линейки и места, каквито няма.

Общи условия

Активация на акаунт