COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 002 523
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 490
Фани, не ги слушай, вероятно дори в Четвърта градска има интернет и могат да чукнат ЕГН-то на човека и там да му светне положителния тест. Както каза младият лекар "Много неща вече не са на хартия". Оставаше и Ковид болните да си развяват хартиените досиета по кабинетите.....

# 14 491
  • При семейството си
Пациентът не е имал никакъв гърч.

# 14 492
Сега ще правим медицински разбор на състоянието на пациента ли?

# 14 493
Цитат
Никога немец няма да стъпи в МУ. Първо заради рейтинга и второ, че дипломата му няма много да мине лесно в Германия.
Аз познавам двама немци,учиха медицина в София.Бен и Марсел.Дойдоха от различни градове от бившата зап.Германия.Познавам и ужасно симпатичен французин Луи С.Първите двама се прибраха в Германия.Наскоро покрай атентатите във Франция се сетих за Луи и ще го потърся.Той мечтаеше да работи в Африка.Чувствал се длъжен.
А "моят човек" нонстоп получава оферти в linkedin от сорта:
Цитат
Hi,
Nice to meet you - I hope this is a good time to reach out?
I am urgently searching for an ICU MD to ease the strain in Aruba.
This is a rapid response - 60 day contract.
$160 p/h + Expenses
If interested, send a CV for more Info. If not, do you know a colleague available?
но си седи тук  ... така, че лекарите у нас са си герои реално погледнато.

# 14 494
ММ го тестват 2 пъти, служебно.
Резултатите ги вижда онлайн, но са отрицателни.
Не знам в случай на положителен, какво следва?

# 14 495
Gabito1504,

В момента масово докторите са 50+, както и преподавателите в университетите ни.
Ако спешно след пандемията не се въведат нови правила, всичко ще рухне.
По добре и стотинка да не плащат студентите ни по медицина, но да имат задължение десетина години да работят в България, ако откажат е ясно , че целта им още при постъпването в университета е да заминат заедно с чуждестранните студенти , като си вземат дипломата. Щом е така, не виждам защо трябва да са привилегировани.

Няма как в страна, членка на ЕС, да има изискване за закрепостяване след дипломиране. Това противоречи на всички европейски практики и конвенции.
Ами така, но ако държавата харчи на година по 10 хил евро за образованието на 1 лекар, то ако веднага след диплома рече да бяга, да си върне парите. Цака 120 хил лв и е фрий да бяга където му видят очите. И не само за лекарите! Иначе бедна България субсидира богата Франция, да речем.

# 14 496
  • София
....  Аз освен дето не вярвам да стигна някъде , ако ми се наложи, сега пък взех че се притесних за тези тестове и хартийки и да вземат да ме върнат, лелееее, пълна каша ми е какво да се прави.
Най-правилно ми се струва, да не научаваме какво точно се прави Wink уви няма 100% гаранция .

# 14 497
Аз мисля, че тези карантини ще ги махнат.
Който е болен, да се лекува, другите на работа.
Както е с другите заразни болести.
Затова съм съгласна с М.
И аз съм против здрави хора да стоят под карантина, а симптоматични да си веят биологичния материал по административни сгради и офиси.
Обаче, за да се случи това, трябва да има безплатно тестване.
Все ми се струва, че по-малко пари ще се харчат за тестове, ранна диагностика и лечение така.

# 14 498
Коста, нещата не стоят точно така, както са в репортажа. 2/3 от записа, който, както всички знаем е криминален, липсва. Което само по себе си означава, че нещата “са нагласени”, или поне такива съмнения остават.
За какво става дума? Защо не уточни.

Мислех, че на всички в темата е известен случая в 4-та градска.

Ето:
https://m.24chasa.bg/novini/article/9176224
Това е ясно. Но човек говори за нагласени неща и криминален запис.

# 14 499
  • При семейството си
Сега ще правим медицински разбор на състоянието на пациента ли?

Не правим медицински разбор, просто слушаме внимателно.

# 14 500
Gabito1504,
Държавната поръчка е за студенти явили се на изпит по Биология и Химия на български език.
Нито Йоргос , нито друг кандидат студент от ЕС, би имал и минимални шансове, ако не знае отличен писмен български език.
Тук е уловката Simple Smile
Защо ли няма чуждестранни студенти държавна поръчка медицина

# 14 501
Е, той и младият лекар оплю, че напускал родината. Големи патриоти станаха чак гледат в чуждата паничка. Къде по-добре щеше да е, ако утре можеше да го привикат тоз непослушен млад лекар и да му начукат канчето началниците как така излага системата по телевизията......

# 14 502
Но не ходиш май да си го взимаш, а носят ли ти нещо от РЗИ...как ще влезнеш в болница, ако си спешен и ти искат да удостовериш теста .  Ма то наистина сме в някаква абсурдна държава. 
В рамус ти дават потребителско име и парола, влизаш и гледаш през Интернет резултатите.
Ако си позитивен РЗИ ти връчват документ че си под карантина до ден, два или повече - да имаш време да си напазаруваш Grinning
Освен от РЗИ не знам да ти се дава нещо на хартия.

# 14 503
Gabito1504,

В момента масово докторите са 50+, както и преподавателите в университетите ни.
Ако спешно след пандемията не се въведат нови правила, всичко ще рухне.
По добре и стотинка да не плащат студентите ни по медицина, но да имат задължение десетина години да работят в България, ако откажат е ясно , че целта им още при постъпването в университета е да заминат заедно с чуждестранните студенти , като си вземат дипломата. Щом е така, не виждам защо трябва да са привилегировани.

Няма как в страна, членка на ЕС, да има изискване за закрепостяване след дипломиране. Това противоречи на всички европейски практики и конвенции.
В Германия няма ли в момента такова изискване при определен прием или бъркам?

# 14 504
Коста, нещата не стоят точно така, както са в репортажа. 2/3 от записа, който, както всички знаем е криминален, липсва. Което само по себе си означава, че нещата “са нагласени”, или поне такива съмнения остават.
За какво става дума? Защо не уточни.

Мислех, че на всички в темата е известен случая в 4-та градска.

Ето:
https://m.24chasa.bg/novini/article/9176224
Това е ясно. Но човек говори за нагласени неща и криминален запис.

Има предвид разговора, който предполага че е записан без директорът на болницата да се е съгласил за това според мен.

Общи условия

Активация на акаунт