COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 004 678
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 14 625
  • Бургас
Добре де, 2000 и незнам си колко заразени медицински лица от началото до сега. Те не оздравяват ли и не се ли връщат на работа? Ние нали трябва след около 14 дни да сме на линия.

# 14 626
  • София
Плановият прием не е спрял.
Казах ви как са намерили начин да излъжат системата.
Не ви приемат с направление №7, а издават такова по спешност.
Това се е правило винаги, и преди КОВИД, ако имаш познат лекар и иска да ти направи услуга.
Така че ресурс на лекари има, но не са ангажирани.
Хора, в тази страна има и други болни, не само от Ковид-19 - онкоболни, сърдечно-съдови...... Трябва ли, една операция, в планов порядък, да се отложи за неопределено време, докато стане спешна? Ама толкова спешна, че чак несъвместима с живота. Не става дума за разкрасителни процедури!

# 14 627
Три страници вчера чепкахте заплатите и студентите в чужбина, веднъж се включих с конкретни официални цифри за заплати и изчезна Smiley Брей, ще се старая и аз да пиша за Иванка, Стоянка и Драганка, не знаех, че трябва да кача така стремглаво нивото. Ще се опитам, обещавам. Flowers Four Leaf Clover

За Австрия - има от вторник нова форма на локдаун.
Повече на лични, след като явно за умните в темата е спам.
На мен ми беше интересно да прочета за заплатите в Австрия. Тук в Италия са същите (имам близки лекари) и са общо-взето платени ниско. Мислех, че тук традиционно е по-зле и се изненадах, че в Австрия заплатите са същите. Явно и на двете места данъците са голямата резачка, понеже брутно е едно, но реално  накрая се взима половината.
По време на ковид кризата в Италия не е имало протести за заплати обаче. Напротив, имаше много доброволчески акции сред медиците. Жал ми е за българските лекари с всичките тези истории, но вече за N-ти път, когато стане напечено, подават оставки или искат заплати. Управляващите не са солидарни с тях, но и те не са никак солидарни с хората!

# 14 628
Е, поне някой се сети да говори за данъците и нетните заплати.

# 14 629
  • В заешката дупка
Как, бе, Ли Лу, на лични. Пиши, моля, те в темата за Австрия. Има кой да чете.

# 14 630
Не ми се мисли и как личния ми лекар би ме лекувал от Ковид. Аз съм с астма и синузити. Когато се разболея общо взето отивам да ми изпише антибиотик. Единственото което прави в случая е да погледне кой съм пила предния път и да изпише различен. Та, добре че е форума. А в момента не съм и в бг, та, ако случайно или неслучайно се разболея, вероятността да ми изпишат парацетамол клони към 98%...и честно казано вече ме хваща страх.

# 14 631
1. Лошо управленско решение било - когато Мутафчийски даваше правилните предложения беше подигран, оплют и скрит, защото рязко хората решиха да вярват на Мангъров - много по-удобен

2. Здравния министър е на поста от няколко месеца. Всеки знае, че колкото и да е запознат със системата, все пак трябва някакво време, за са се навлезе в работата. На повечето хора сложени на ръководни позиции им отнема от 6 м до 1 г да влязат в час, а той трябваше буквално от ден 1 да действа.

3. Всяко решение у нас се посреща на контра - с мрънкане, недоволство, упреци и веене на знамена по стачки. Каквото и да се направи, все някой търсещ своите 5 минути слава цъфваш в някоя медия, за да обяснява, че нарочно се всява страх и паника у хората - за да ни затворят устата, да ни манипулират, са оставят децата необразовани, да ни чипират и т.н.

Е кажете ми - как се работи така.

# 14 632
Момичета, наистина минавам на лични. Явно засегнах някой много чувствителен орган в темата и в момента не виждам смисъл да пиша, след като се пуска на модератор и се трие. Аз също отделям от времето си, за да предотвратявам дезинформация и наистина нямам кой знае колко от него. Явно интересите ни с някои участващи са несъвместими. Ще напиша конкретните мерки и ще ви ги пратя, радвам се, че поне някой има желание да разбере от първа ръка, а не от гугълския превод на стари статии.

# 14 633
Статия на английски.
Covid-19: Премиерът обявява четириседмично блокиране на Англия

Текстът:
Скрит текст:
Prime Minister Boris Johnson has announced a second national lockdown for England to prevent a "medical and moral disaster" for the NHS.

He said Christmas may be "very different" but he hoped taking action now would mean families can gather.

Pubs, restaurants, gyms and non-essential shops will have to close for four weeks from Thursday, he said.

But unlike the restrictions in spring, schools, colleges and universities can stay open.

After 2 December, the restrictions would be eased and regions would go back to the tiered system, he said.

Mr Johnson said: "Christmas is going to be different this year, perhaps very different, but it's my sincere hope and belief that by taking tough action now we can allow families across the country to be together."

What are the new lockdown plans for England?
    Elite sport to continue during lockdown
    What are the rules in your area?

The prime minister told a Downing Street news conference that he was "truly, truly sorry" for the impact on businesses, but said the furlough system paying 80% of employee wages will be extended through November.

"No responsible prime minister" could ignore figures which suggested deaths would reach "several thousand a day", with a "peak of mortality" worse than the country saw in April, Mr Johnson said.

He said hospitals even in the south-west of England, where cases are among the lowest, will run out of capacity in weeks.

"Doctors and nurses would be forced to choose which patients to treat, who would get oxygen and who wouldn't, who would live and who would die," Mr Johnson said.

Under the new restrictions:

People are being told to stay at home unless they have a specific reason to leave, such as work which cannot be done from home and education
    And people are also allowed to leave home for exercise medical reasons, food and other essential shopping and providing care for vulnerable people or for volunteering
    Meeting indoors or in private gardens will not be allowed
    But individuals can meet one other person from another household outside in a public place
    Pubs, bars, restaurants and non-essential retail across the nation will close but takeaways and click-and-collect shopping can remain open
    Leisure and entertainment venues, including gyms, will also close
    Construction sites and manufacturing workplaces can remain open
    People are still allowed to form support bubbles
    Children can move between homes if their parents are separated
    Clinically vulnerable people are asked to be "especially careful" but people are not being asked to resume shielding

Автоматично генериран превод.
Скрит текст:
Премиерът Борис Джонсън обяви втора национална блокировка за Англия, за да предотврати "медицинско и морално бедствие" за NHS.

Той каза, че Коледа може да е "много различна", но се надява, че предприемането на действия сега ще означава, че семействата могат да се събират.

Пъбовете, ресторантите, спортните зали и несъществените магазини ще трябва да бъдат затворени за четири седмици от четвъртък, каза той.

Но за разлика от ограниченията през пролетта, училищата, колежите и университетите могат да останат отворени.

След 2 декември ограниченията ще бъдат облекчени и регионите ще се върнат към диференцираната система, каза той.

Г-н Джонсън каза: "Тази година Коледа ще бъде различна, може би много различна, но това е моята искрена надежда и вяра, че като предприемем тежки действия сега, можем да позволим на семействата в цялата страна да бъдат заедно."

Какви са новите планове за блокиране на Англия?
    Елитен спорт за продължаване по време на заключване
    Какви са правилата във вашия район?

Премиерът заяви на пресконференция на Даунинг Стрийт, че "наистина, наистина съжалява" за въздействието върху бизнеса, но каза, че системата за изплащане на плащания на 80% от заплатите на служителите ще бъде удължена до ноември.

„Нито един отговорен министър-председател“ не може да пренебрегне цифрите, които предполагат, че смъртните случаи ще достигнат „няколко хиляди на ден“, като „пикът на смъртността“ е по-лош, отколкото страната е виждала през април, каза Джонсън.

Той каза, че болниците дори в югозападната част на Англия, където случаите са сред най-ниските, ще останат без капацитет след седмици.

"Лекарите и медицинските сестри ще бъдат принудени да избират кои пациенти да лекуват, кой ще получава кислород и кой не, кой ще живее и кой ще умре", каза г-н Джонсън.

Съгласно новите ограничения:

На хората се казва да останат у дома, освен ако нямат конкретна причина да напуснат, като например работа, която не може да се свърши от дома и образованието
    И на хората също е позволено да напускат дома си по физически упражнения, храна и други основни пазарувания и осигуряване на грижи за уязвими хора или доброволчество
    Срещи на закрито или в частни градини няма да бъдат разрешени
    Но хората могат да се срещнат с друг човек от друго домакинство на обществено място
    Пъбовете, баровете, ресторантите и несъществените магазини на дребно в цялата страна ще се затворят, но за внос и пазаруване с кликване и събиране може да останат отворени
    Местата за отдих и забавление, включително фитнес зали, също ще бъдат затворени
    Строителните площадки и производствените работни места могат да останат отворени
    Хората все още имат право да образуват мехурчета за подкрепа
    Децата могат да се движат между домовете, ако родителите им са разделени
    Клинично уязвимите хора се приканват да бъдат "особено внимателни", но хората не трябва да възобновяват защитата

# 14 634
  • София
Точно на това разчита, може би не точно той, но Главния. Че с хитринки и полу-мерки ще се измъкнем. Получи ни се март/април, но тогава бяхме с най-малко случаи в Европа. Лятото пък и затворените училища спираха експоненциалния растеж. Може би той не разбира напълно пред каква ситуация сме изправени сега.
Разбира си прекрасно нещата той. И другите също. Следваща сценка от този "Малък градски театър" - хвърляне на оставка... После - избори, бели кончета и т.н. ...
И ние не сме от гората хванати и се по-присещаме ( понякога ) какви ги въртят ...

Последна редакция: нд, 01 ное 2020, 11:21 от Tatko-Vrab4o

# 14 635
А как е редно да се постъпи в момента? То бяха молби, то бяха мерки, то беше говорене - всеки си прави, каквото иска. Вчера тук около нас заведенията бяха пълни с родители и маскирани деца. Купища народ заврян вътре да празнува празник, който дори не е наш. Нагъчкани един до друг си пиеха и веселяха все едно няма нищо. А аз живея в квартал на София от селски тип, в който във всяка къща живеят по 3 поколения хора. Където деца, родители и баби живеят заедно под един покрив. Е как да се опазим?
И после тези, които празнуват ще седнат на чина до деца от семейства, които се ограничават.  И всичкото ограничаване е било напразно.

Може и да е пускан този линк, но го давам пак, защото е показано нагледно много добре какво се случва без маска, с маска и с проветряване.
https://english.elpais.com/society/2020-10-28/a-room-a-bar-and-a … uvkizIZ-d2i9QKkts

# 14 636
  • на пъпа на Златията
Добре де, 2000 и незнам си колко заразени медицински лица от началото до сега. Те не оздравяват ли и не се ли връщат на работа? Ние нали трябва след около 14 дни да сме на линия.

Най  елитното лечение тук .
Най добрия тест  за антитела  и шапка на тояга на запад . Там ще дадат и плазма . Щото там дават пари а тук "шикалки" .
Плащай българино и "богатей"

# 14 637
И друго си мисля, ако наистина искат члазма, защо е необходимо да си имал положителен ПСР тест? Защо не вземат от хора, които имат изградени антитела но нямат тест?

# 14 638
Съжалявам, не се сдържах, но точно това е истината.

# 14 639
Корнелия с това влизане във ВМА си навлече вечното недоверие и недоволство на публиката, но да е внимавала какво говори преди това.

Общи условия

Активация на акаунт