COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 001 274
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 21 945
У наше село/английско/ имаме 1 голям маркет и той е на светофарна уредба от предното заключване. Има автоматичен брояч. При червено вратата просто не се отваря и не можеш да влезеш.
Според мен е по-разумно да се регулира брой хора в магазина, отколкото възраст на купувачите....

Отиваш с детето си и "светофарът" пуска само единият от двамата.
Не - просто поглеждаш брояча и ще си направиш сметката дали може само 1 да влезе, или 10......
Елементарно е, но явно е трудно да си го представиш.
Ако може само 1 да влезе в момента, изчакваш 2-3 мин макс и влизате двама.

# 21 946
Хеликаза, кръвните ми резултати бяха зле и ЛЛ ме посъветва поне месец да се пазя много. Тук отсъствия се извиняват само с бележки и на какви основания да ги искам, като тя е здрава. Зимата тепърва започва и   след 3 месеца не ми се кара пак.

# 21 947
Неко живи и здрави!😘

Нямам думи, тепърва пари ще се събират в Пловдив...цяло лято спаха.☹

# 21 948
  • София
...
 У нас вероятността някой да мисли за децата е по-малка от това да си мисли за пъдари и псувни.
Може и да не е за вярване , ама дори и такъв тъпан като мене понякога стига до подобни изводи... ( уви )

# 21 949
У наше село/английско/ имаме 1 голям маркет и той е на светофарна уредба от предното заключване. Има автоматичен брояч. При червено вратата просто не се отваря и не можеш да влезеш.
Според мен е по-разумно да се регулира брой хора в магазина, отколкото възраст на купувачите....

Отиваш с детето си и "светофарът" пуска само единият от двамата.
Ако сте двама просто изчаквате да излезе още един клиент и системата ви пропуска.

# 21 950
Две хубави неща днес - новият живот, и чудесният д-р Дончев в Панорама.Heart
Hands Plus1
Точно казано, но Сачева ме изненада - ние управляваме кризата. Thinking
Янаки Стоилов пък и отговори на Сачева, че се "управлява капитализъм с класово разделение", даде и пример с държави в Азия, където "кризата се управлява централизирано, а не поотделно всеки"

# 21 951
У наше село просто чакаш някой да излезе и да ти даде количката си, като оставаш мъжа ти да чака следващата количка, благославяйки системата, Меркел и живота като цяло, на български. Удобно е, защото с отделни колички после е лесно да се правиш, че не го познаваш.

# 21 952
Благодаря на всички за пожеланията, както и за съветите за лекари.
Ще се намери педиатър със сигурност, това е ясно.
Просто исках да изпусна парата, защото наистина ми дойде в повече цялото обикаляме и всичките откази.
Наистина отчайващо е след 10 отказ, да ми се извиняват по телефона, че не могат да ни приемат, защото карат 12 часови смени(за да е отделна детската консултация е СЛЕД работно време на кабинета.)
Господ да ни пази, но следващите години ще бъдат АД без лекарите, които губим сега. А колко учители и лекари се отказват, заради опасността, въпреки че досега са продължили да работят. Изведнъж ще се окажем без хора в най-важните сфери.
А господин министъра се усмихва по телевизията и обяснява, че всичко са направили, ама не са предвидили, очевидното, което в темата го чакахме още от юни.

Скрит текст:
Според изчисленията ми, вероятно "чудото" се е случило между 8 и 13 март, така че бебетата родени с термин около края на този месец (моя беше на 28) са "предкарантинно-ковидни". Карантинните ще почнат да се раждат около средата на следващият месец.

# 21 953
  • София
Гледахте ли Дончев от ВМА по Панорама? Страхотен човек и лекар. Да е жив и здрав. Ами каквото каза го разбирам. Не разбирам тези от другия лагер.

# 21 954
  • София
Neko.fukakai, да сте живи и здрави с новото попълнение, много радост да ви носи!

Но трябва да ти кажа, че проблемът с педиатрите (поне за София) изобщо не е от Ковида насам. Преди 14 години, когато аз родих моето дете, изпаднах в същата ситуация - един ми обеща и се отказа в деня на изписването, втори беше претрупан, трети нам кво и накрая буквално с връзки едвам се съгласи една от педиатърките в кварталното ДКЦ.
Педиатри няма, това се пише отдавна.

# 21 955
Неко, честито ти радост! Много късмет и да си най-обичаната мама:) И личен лекар ще намерите и всичко ще се нареди.

# 21 956
UK
Правителството официално поиска от независимия регулаторен орган по лекарствата MHRA да направи оценка на ваксината Pfizer-BioNTech, каза здравният секретар Мат Ханкок на пресконференция.

Това е първата стъпка за установяване дали е подходящa да бъде разрешенa. Данните вече се предоставят от Pfizer.
Ако бъде одобренa, ваксината ще бъде достъпна в NHS безплатено и ваксинацията може да започне следващия месец.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-55013064

Швеция и Франция също ще проучват ваксината на Pfizer/BioNTech - задача, дадена им от Европейската агенция по лекарствата.

Понастоящем Шведската агенция по лекарствата преразглежда изследванията зад очакваната covid ваксина на Pfizer/BioNTech. Агенцията трябва да представи доклад, който формира основата за одобрение на ваксината.

От името на Европейската агенция по лекарствата, очакваната ваксина на Pfizer/BioNTech сега се изследва от Агенцията за медицински продукти в Упсала. Към днешна дата в Европа не е регистрирана ваксина срещу коронавируса и е много неясно кога ще дойде първото одобрение.

- Много е трудно да се каже кога ще дойде одобрението на ваксината, защото първо трябва да прегледаме изследванията и да се направи оценка на ваксината Pfizer/BioNTech. Може да има един или повече кръга въпроси към Pfizer/BioNTech. Зависи какви ще са резултатите от нашето проучване на тяхната ваксина, казва Шарлота Бергвист, която е мениджър на група в Агенцията за медицински продукти.

Новината, че Pfizer/BioNTech може скоро да има готова ваксина срещу covid-19, бе посрещната с голям оптимизъм и радост миналата седмица. Предвиждаше се, че шведските ваксинации могат да започнат през януари.

Агенцията за медицински продукти в Упсала сега преразглежда изследванията, стоящи зад ваксината Pfizer/BioNTech, заедно с френските си колеги - задача, дадена им от Европейската агенция по лекарствата.

- Ние сме една от основните отговорни държави и това означава, че пишем доклад за оценка на ваксината и предлагаме въпроси към Pfizer/BioNTech, оценяваме отговорите от тяхна страна и правим собствено разследване, казва Шарлота Бергквист.

https://sverigesradio.se/artikel/7599627

Неко, честито бебе! Да сте живи и здрави всички вкъщи!

# 21 957
  • София
Честито и живо и здраво да ви е! И ние сме в Поликлиниката на България, бременна преди 4 г мен не искаха да ме вземат никъде камо ли за детето да говорим.

# 21 958
В Япония и Австралия също върви процедура по одобрение на ваксината на Бионтех-Пфицер.

# 21 959
  • Bulgaria
Неко, честито и от мен! Желая здраве на цялото семейство! Нека малкото слънчице изпълни живота ви с много щастие и поводи за гордост!
Не се ядосвай, ще намериш педиатър. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт