Че са нови. Нищо че е вероятно да са революция и в борбата с рака. Собственикът на Бионтех работи по тази технология точно върху лекарство срещу рак.
Радетелите срещу неизпитанити технологии пеницилин ли приемате като се наложи или последно поколение антибиотици? И те вредят, ама без тях можеше да не доживяваме масово и до 40, а без ваксините да раждаме по 5 деца за да оцелее едно.
Зависи. Последно с ангина точно пеницилин пих. Изобщо не може да се обобщава по този начин.
Между другото ако бях с диабет или хипертония например, щях да се ваксинирам веднагически. Та не знам кой за какво е радетел.
Интересно е, че относно диабета широко разпространено е, че не носи повече опасност този ковид. Не бе включен в списъка и като диагноза, изискваща преминаване на онлайн обучение по здравословни причини. Четем за доста починали със съпътстващ диабет, без да се уточнява какъв, разбира се и дали е добре компенсиран. Всеки диабетик обаче знае колко е трудно управлението на кръвната захар при една настинка, например. Споменаваш обаче диабет и хипертония и за мен това е лампичка. За хипертонията ясно. За диабета-защо? Три предавания слушах по темата, и в трите неглижираха "успокояваха" диабетика.
В голяма грешка си! Първо, може ли да ми посочиш трите вида диабет, че аз само за два основни вида зная?-Тип 1, Тип 2 и ЛАДА
Второ, не зная какво си чула, обаче преди две седмици бях на конференция по диабет и половината от сесиите бяха свързани с КОВИД. - чудесно, дай моля повече информация.
Категорично диабетът е един от факторите, повишаващи шанса от заболяване и увеличаване на вероятността за утежняване на протичането. - и аз така смятам, затова смятам и за престъпно нехайство да се неглижира състоянието, аз по-скоро съм притеснена, че "приспиват" вниманието, и пак казвам, гледах предавания в стил - дабетикът не застрашен повече от другите, и това повече ме притесни.
Най-елементарното обяснение е, че рецепторите, с които се свързва вируса “живеят” вътре в клетката и за да излязат на повърхността имат нужда от глюкоза. Високите нива на глюкозата води до повишен брой ACE-2 рецептори. Оттам и по-лесното заразяване и по-тежкото протичане. - ясно е, че перфектно управляван диабет почти няма, освен ако не е с помпена терапия и много сериозен подход и количество знания, а у нас това не е широко разпространено все още. Може би затова говорят, че "опасност " няма, при контролиран диабет. Само че, контролът е много относително понятие, и един малък вирус прави невъзможно управлението, какво остава ковид.
Мога лекция да изнеса по въпроса, но не е тук мястото. - дай лекцията на лични

Още веднъж, може ли информация за ТРИТЕ вида диабет? Мерси. - 1,2 и Лада