COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 999 435
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 22 095
  • София
Със сигурност ще има призив, за да може през януари като дойде апокалипсиса, да кажат, пе сами сме си виновни. Той Бащицата от грижи за нас не почива и час, ама ние каквито сме разпищолени, хак ни сега.
Аз няма да смея да се събера с 3те поколения, баща ми е изключително рисков и го пазим много.

# 22 096
Ние с брат ми за Великден не се прибрахме вкъщи, точно заради вируса, да предпазим майка ми и баща ми. Тогава в града нямаше нито един болен, малък град е. И какво като НИЕ двамата не се прибрахме, след като половин София, Пловдив, Англия, Гърция и Испания се изсипаха там да си празнуват? За Коледа ще ме извиняват, но си правим по един ПСР двамцата и вкъщи. Или ще е за всички забраната, или за никой. Може да звучи грубо и егоистично, но какъв е смисълът двама да помислят и да предпазят възрастните с отсъствието си като други 1000 не мислят и са се изсипали да си празнуват?

# 22 097
Скрит текст:
Цитат
Още отсега ти казвам - стратегия няма да има. Те дискотеките едвам затвориха, народът не може да се спре да си кръщава децата в "тесен семеен кръг" от 90 човека, ако за Коледа някой се опита да въведе нещо... не ми се мисли. За Великден даже имаше КПП-та, пак не спряха чеверметата, агнетата и тъпкането на козунаци през ушите, че през устата вече не влиза.

Е, нещо трябва да направят. То на Великден нямаше голям смисъл да пречат на хората да го празнуват, защото 1-во вируса беше муха в сравнение със сега, и 2-о там времето позволява и хората да се съберат на открито, сега Коледа ще се празнува в условия просто идеални за вируса. Ако вируса имаше интелект си представям как отсега потрива ръце и се радва на наближаващите празници, където за него трапезата ще бъде най богата. Въпроса е дали ще е само призив, хора, молим ви, тази година да няма Коледа, и да се събирате семейно, че иначе през Януари ситуацията ще бъде неописуема, или пък директно ще отменят Коледа, като въведат някакви мерки с които да ограничат събиранията, което не ми се вярва, пък и ето това вече си зависи от хората, защото пък и да въведат, няма как да светят на хората, ако искат те пак ще си се съберат. Пък и да речем ,има хора и цели семейства които са изкарали вируса, и за Коледа ще имат имунитет и няма причина да не се отидат при възрастните си родители заедно с внуците да отпразнуват Коледа.

Какво значи "да отменят Коледа"? Как се отменя Коледа? Аз пък съм адски против да се загърби всичко около празника, да изкараш 24-25 декември на филии с лютеница, защото "пандемия е, ние няма да празнуваме". Но това е мое мнение. И, да, имам много болни около себе си, на мен лично за втори път ми се разминава буквално на косъм заразяването. Не е като да не знам какво става.
Със сигурност ще има някакви призиви тип "Моля ви, не се събирайте с бабите до девето коляно", но това ще е. И да не е - народът пак ще намери начин да щъка. Нали и сезон ще спасяваме, вицепремиерката бленува за пълни курорти. Booking прелива от оферти - Коледа, Нова година, ски, шейни, каквото ти душа сака.
Само се надявам собствениците на тоя форум да са инвестирали в сървъри, че декември тая тема ще счупи трафика от обяснения как народът е хукнал да празнува.
Еми ние така сме решили, моите близки и роднини няма да празнуваме Коледа за първи път, защото ние точно така се събираме "до девето коляно". Няма да го има традиционното събиране на всички поколения под един покрив, баби, дядовци, лели, чичовци, братовчеди, всички ще си останат вкъщи. По добре Коледа вкъщи, отколкото да се съберем всички по тъжен повод в края на Януари, защото не сме си опазили уязвимите близки.

# 22 098
Със сигурност ще има призив, за да може през януари като дойде апокалипсиса, да кажат, пе сами сме си виновни. Той Бащицата от грижи за нас не почива и час, ама ние каквито сме разпищолени, хак ни сега.
Аз няма да смея да се събера с 3те поколения, баща ми е изключително рисков и го пазим много.

Тъкмо повод да си направиш ПСР. Аз бих си направил, за да мога да си празнувам с близките.

# 22 099
Като изключим маските нищо различно като за това време на годината-предпразнично .

Извинявай, но като изключим маските и учениците, неходещи на училище има ли друго, което съм пропуснала?
И тъпите коридири, които насила събират повече хора на едни място.
Една, само една реално действаща и работеща мярка ми кажи. Не се заяждам, просто съм любопитна.

Може би не сме се разбрали. Имах предвид, че настроението не е някак апокалиптично, като изключим маските, че се случва нещо извънредно. Но аз рядко ходя по обществени места и може да съм била с други очаквания.

Обаче в интерес на истината не сме съвсем без мерки най-важната - чалготеките УЖ не работят и големите ученици и студенти ( които за мен са основна клиентела) не се събират в училища/университети! Не, че са се самоизолирали всички, но движат пак в по-малки групи.

Моитo мнение, че наистина липсва дисциплина и разбиране и от там се омазваме.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 17:31 от BacuTy

# 22 100
  • на пистата
То хубаво ще пропуснем коледа..ами януари и февруари като идва грипът.Заедно с короната ще е мазало по болниците.Дано поне до тогава имя повече изкарали короната та да има и за болните от грип.Абе яко сме в л*йната.. само носа май ни се подава вече.

# 22 101

Тъкмо повод да си направиш ПСР. Аз бих си направил, за да мога да си празнувам с близките.
Това пък е единствената добра епидемична страна на Коледа, че е възможно тогава да има невиждан наплив за тестване, който да покаже много подробна картина на разпространението, защото това е начина да се съберат семействата заедно и да отпразнуват Коледа, без после да съжаляват за това през Януари. Макар че повечето хора ще предпочетат антиген че е по евтин, а пък той не влиза в стат. Всъщност има ли някъде къде да видим колко антиген са направени да речем вчера, колко са положителни, колко след това са направени пср-и от тях, за да видим колко са влезли в стат.

# 22 102
Видяхте ли това за брадикининовата буря. Обяснява много от симптомите

https://www.economy.bg/science/view/41474/Superkompjutyr-analizi … oviya-koronavirus

# 22 103
  • Pierrefonds, CA

Понеже има гаранция, че 1 час след взимането на пробата или когато и да е до плануваното гости, вируса в България е изчезнал...

# 22 104
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Хипотезата за брадикинините е от преди месец някъде, за момента се тества пък дано вземе да излезе нещо.

Edit: Поправка, от преди два месеца е.

https://www.biospace.com/article/-oak-ridge-researchers-use-supe … uter-on-covid-19/

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 17:33 от idoru

# 22 105

Понеже има гаранция, че 1 час след взимането на пробата или когато и да е до плануваното гости, вируса в България е изчезнал...
и ако приемем идеалния вариант, то и все роднини до девето коляно, трябва да си направят тест. Едва ли.

# 22 106
  • Pierrefonds, CA

и ако приемем идеалния вариант, то и все роднини до девето коляно, трябва да си направят тест. Едва ли.

Никакъв смисъл няма от тест,  преди гостито.. Фалшиво успокоение, че си предпазен до тогава..

# 22 107
Възрастните над 65 годишни могат да щъкат и пазарят денонощно. Ограничението е за младите.
Забелязах, че точно възрастните се навират и стоят продължително време в магазините, не спазват никаква дистанция. Нали те ореваха света при първата заповед, когато можеха само от 8-10ч. да купуват и затова я смени заповедта министърът на другия ден. Магданоза бил изсъхнал в хипермаркета сутринта. Сякаш всеки ден купуват магданоз. Такова гевезене ми е непонятно. Явно имат пари бол, и време много, ровят в моркови, тътрят топ матраци с количките, сутринта правят опашка за банички и боза.
Работещите хора почти нямат време за пазаруване, и цялата тежест на кризата е върху тях. Деца гледат, домашни пишат, работят, и пак не мрънкат.
Вече си мисля тези мрънкащите да не са членове на групи тип "Напред с президента" или подобни и да правят нарочно така.
Но във време на здравна криза и пандемия, управляващите стига са угаждали на вечно недоволните, с да затварят за поне 2 седмици. С болни млади хора икономика не се прави.
В Канада пълен локдаун от вчера, 20.11.

Това за Канада вярно ли е? Какво значи пълен локдаун.

# 22 108

Никакъв смисъл няма от тест,  преди гостито.. Фалшиво успокоение, че си предпазен до тогава..
В интерес на истината, ако мислим чисто епидемично, ако всички сем. в България които ще се съберат на Коледа, си направят тест до 2 дни преди планираното гости, което няма как чисто технически да стане, но ако приемем че е възможно, имаме неограничен брой лаборатории и персонал към тях, неограничени тестове и държавата ги е поела и са безплатни за всеки,  Коледа няма да има никакво влияние върху епидемията, 1-во защото ПСР пропуска малка част от положителните, и то предимно хора които не могат все още да заразяват, които са се зарили последните дни, т.е. ще бъдат хванати огромна част от заразените в този момент, а дори и да се заразиш след тестването, не можеш да предаваш вируса в 1-вите 2, 3 дни, когато е латентният период. За антиген не знам кога те пропускат положителните, само съм чел че при тях имало повече фалшиво-отрицателни резултати отколкото при ПСР, които са т.нар. златен стандарт в тестването, ама дали е така, и кога пропускат, трябва някой специалист да каже.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 17:50 от Анонимен

# 22 109
Други идеи някакви има ли, освен да си ядем пуйките по къщите?

Да се сдобиеш с антитела до Коледа.

Тук в Швеция, когато започна масовото тестване за антитела през юни, имащите такива бяха допускани да си видят възрастните роднини в старческите домове, защото все още имаше забрана за посещения в домовете.

Общи условия

Активация на акаунт