COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 038
  • 22 282
  •   2
Отговори
# 9 780
Ще видим, ако и следващите дни продължат да са повече, значи не е това...

# 9 781
  • Bulgaria
Къде мога да видя колко са били вчера в болница?

Това е от вчера:

Скрит текст:
1024 нови случая от 4406 теста. 23,24% положителни.
12366 активни случая /+792/. Общо 30 527 потвърдени случая.
71 новозаразени мед. персонал.
1562 хоспитализирани /+62/, 88 в интензивно отделение /+14/.
210 излекувани. Общо 17 153 излекувани.
22 починали. Общо 1008 починали.

# 9 782
Всеки, който кихне- на тест.
Нямам познат, който да не е пратен от ОПЛ и при най- малки съмнения.

# 9 783
  • София
По-големия брой тестове в случая говори за увеличаване на заболяваемостта и нуждата на повече хора от диагностициране.

# 9 784
Цитат
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н.
Трябва да си дадем ясна сметка че го правят поради 3 причини. Нито една от тях не е противоепидемичната ефективност. 1-вата е политическият елемент, не може вируса да расте  и те нищо да не правят. Политически не стои добре. Затова трябва да направят нещо. Колко е ефективно това нещо е отделен въпрос. Ефективността не е 0, вероятно някакъв супер минимален процент на заразявания ще предотвратят, но той ще е толкова малък че в голямата картина няма да има ефект. Като в тоя ефект влиза и това че ще накарат някой да влезе в магазина с маска защото е задължителна и на открито и така или иначе ще си я носи за да не го глобят, а иначе няма. Да, пак ефекта е съвсем малко над 0, но не е 0

2-ро срещу тая мярка никой няма да скача, не чувам Алибегов, някоя организация, асоциация да е против маските. Да казва, олеле, ако въведат задължителни маски, край ще съсипят икономиката и няма да има пари за пенсии.

3-то за държавата е най лесната мярка, нито трябва да компенсират затворени бизнеси нито нищо, даже държавата е на + че ще събира глоби.

Аз предполагам че следващата мярка ще е коридорите за възрастни, пък ако продължи вируса да расте, да се задъхва здравната с-ма и т.н. тогава ще преминат и към истински ефективните противоепидемични мерки.

Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
1-10                 2,50
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
1-10                 7,70
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
1-10                 6,60
11-20             12,80
Да се надяваме че ръста на починалите ще се забави, защото той е много плашещ отразяващ състоянието на нещата преди 3 седмици когато бройките бяха съвсем други, а не искам да си представям как ще изглежда тази стат. през втората половина на Ноември ако не се забави вируса.

# 9 785
Повече тестове има само когато напипат зараза и клъстъри, няма основания за успокояване ... гърците са в почивка.

# 9 786
  • София
Заповедта за носенето на маски на открито ще трае от ден до пладне, защото възмущението на хората от абсурда в парковете и по улиците маските да са задължителни, а по кръчмите и чалготеките не, е огромно.
През последните седмици учениците навсякъде ходеха по екскурзии, непрекъснато им се организират театрални представления и най-различни масови мероприятия, за да им вземат парите. Да се е сетил някой, че сме в пандемия?

# 9 787
  • В офиса
Не е за успокоение, че процентът е паднал. Абсолютната бройка е огромна. В експоненциално развитие сме с абсолютно неясен край. Всъщност хубавото на многото тестове е че явно върлува и друг вирус, да не започваме да се шашкаме веднага, ако вдигнем температура.
Маските на открито са смешна мярка. А в училищата още не са задължителни?

# 9 788
  • Bulgaria
Заповедта за носенето на маски на открито ще трае от ден до пладне, защото възмущението на хората от абсурда в парковете и по улиците маските да са задължителни, а по кръчмите и чалготеките не, е огромно.
През последните седмици учениците навсякъде ходеха по екскурзии, непрекъснато им се организират театрални представления и най-различни масови мероприятия, за да им вземат парите. Да се е сетил някой, че сме в пандемия?
Като казахте театрални постановки:

COVID-19 удари във Врачанския театър, отменят се всички представления.

https://www.bulnews.bg/article/385121

# 9 789
  • Пловдив
Дано да се ограничат и нощните заведения.

# 9 790
Вие нямате ли деца заради, които да трябва да сте живи. Родители и близки, които да ви е страх за тях.
Какви хора сте.
Вие ми отнемате правата. А не маските на вас.
Silver birch, мярката е абсолютно безсмислена, изобщо няма да повлияе, дори минимално на разпространението, противоречи на здравия разум и затова дразни безумно. Аз спазвам много строги мерки, които повечето хора не биха си причинили доброволно - синът ми е на ДО, ходя на работа през седмица с маска, не ходя никъде по заведения, избягвам ГТ, доколкото мога. Мисля,, че всяко едно от тези неща е в пъти по-ефективно от маски на открито. На улицата се разминаваш за секунди с някой, винаги можеш да спазиш дистанция при разговор с познат и т.н. Малоумно е да няма задължителни маски за работните места, където си 7-8 часа, но да ти обясняват, че е важно да носиш навън. Сега е време не за дразнене на хората с подобни тъпотии, а за наистина сериозни и ефективни мерки. Аз пак ще я нося тази маска, но с ясното съзнание, че е пълна бутафория и само допълнително неудобство.
Разбери, че хората с твоето поведение са много по малко. Повечето в ежедневието дори не осъзнават когато се озоват по средата на някакво струпване на открито. Дистанция ти може и да спазваш, ама на другите нищо не им пречи да я скъсяват и да се бутат към тебе. И не на последно място, рисковите ситуации на открито са доста субективно понятие. С по ниските температури и повишената влажност на въздуха и мъглите, вирусът става по устойчив и на открито, което не е за пренебрегване.
България трудно би си позволила други  мерки, та нека да се спазват поне тези.
Никой на никого не е забранявал да общува и т. н.
Много тестове днеска. Откъде се взеха?
И медиците също са много, и положителните... Cry

# 9 791
  • София
Тесла, личното ми мнение е, че в коридора за възрастни има повече смисъл от маските на открито! Поне ще им осигурят някакъв период, в който да си напазаруват, без да се бутаме и ние с тях. Честно казано, изобщо не бих повдигнала и глас срещу такава мярка.

# 9 792
Габито моля не лансирай немския модел и у нас ... нема паре, и хора най вече. И 1000 пъти да кажеш зле сме, това няма да промени системата... и все пак включи се и ти, разчитаме на хора като теб да оживеем евентуално

# 9 793
  • София
На учениците им се организират театрални представления в самите училища, по салоните.
Дори в момента.

# 9 794
  • София
За мен маските навън биха били мярка, само ако са затворили барове, дискотеки....
А сега какво? Мярка в дискотеката: Галена пее с едно покрито зърно!
Без извинение...

Общи условия

Активация на акаунт