COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 007 480
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 12 555
  • София
Не мога да спра да ходя на прегледи и в лаборатории, просто няма как... Това ме притеснява най-много. Има изследвания, които трябва да си пускам всеки месец... Винаги съм с маска, ама дали е достатъчно...

И аз имам ходене във ВМА. Притеснявам се много.

# 12 556
  • София
Отлагайте колкото е възможно излизането си навън, правете го само при нужда. Избягвайте местата, където има хора, избягвайте комуникацията с когото  и да било, било то с маска. В магазините и в затворени помещения се старайте да се задържате възможно най-кратко. Явно вируса е мутирал в щам, който се предава и прехваща адски лесно, за това вече не разчитайте на разстояние от метър и половина и продължителен контакт от петнадесет минути. Носете задължително маската си абсолютно навсякъде щом излезете от вкъщи, и въпреки нея, не комуникирайте с никой.
Еее, недей така, де. Нищо не е мутирало, просто това означава експоненциален ръст. Не е нужно човек да е математик, за да види какво ще стане. Пак казвам, от юли се виждаше това, дори за хора като мен с 3-ка по статистика.
Маска, но наистина маска, не парцал, на закрито плюс дистанция. Разходки на въздух и на места без тълпи, а срещите на открито и дистанция.  И без паника. Много хора ходят и на работа, децата на училище, градина. Да си пазим психиката, предлагам.

# 12 557
На Гала дъщеря й беше писала, преди седмица май, че е настинала и разните там други симптоми. Нищо чудно от нея да е прихванала нещо.
Миналата сряда се били тествали всички колеги и били отрицателни. Развила е симптомите в рамките на часове.

# 12 558
И вчера...с кой акъл позволиха празника в Сливен?! Ей такива елементарни неща...и тия хора - гледах вчера протести в Италия срещу мерките, а едно бабе, в Белгия мисля, се противеше как ще затварят театрите - тя имала нужда от развлечвние, че да преживее тази криза? Ако иде няколко пъти на театър, може и да не и се налага да мисли как ще я преживява повече. Има безсмислици в мерките, но има и безсмислици в тия, които не искат никакви ограничения.

# 12 559
  • София
Според мен България се размина с пролетния пик на заразата поради ранното ни затваряне тогава, само че май всички решиха, че сме богоизбрани и за нас втора вълна няма да има, та всички усилия се хвърлиха в това да успокояват народа - сакън да не се сресира. Е, успокоиха го... И някои така се успокоиха, че сега не искат и да чуят за мерки и ограничения, щото това, което става в другите страни, при нас няма как да се случи, ние сме особени.
Е, не сме никак даже особени. И както всяка зима ни изненадва снегът, така и сега ни изненада втората вълна - тотално неподготвени.Дано поне сега, когато вирусът се разходи и по "високите етажи" на властта, на управниците им светне нещо.

# 12 560
Е, как да стане това What.., ходим на работа, срещаме се с хора. Как да избегнем контакта. Препоръките са добри, но утопични. Не ме разбирай погрешно, за мерките съм и то за строгите мерки, но това, което предлагаш е за хора, които могат да си го позволят, а не всички могат. Имат поети ангажименти, които трябва да се изпълняват.

Гала е развила вчера симптомите в рамките на три часа. По време на предаването се е чувствала прекрасно, но към края му е развила симптомите, вдигнала е и температура. Имала главоболие.

# 12 561
  • София
На фона на очертаващият се апокалипсис, безмозъчните любители на конспирации,  продължават да си развяват байрака.
Нямам думи за глупоста, която е обхванала нашето общество...
Бясна съм, уморена, уплашена...Татко ми, на 69 продължава да е анестезиолог, въпреки, че го молихме всички да спре да работи...Не си струва, не го заслужават... 

Знам, как се чувствате, защото и аз се чувствам така. Яд ме е и на онези, които винят болниците, че там са ги заразили. Ами, хора, защо не ви беше грижа, когато директорите на болници изискваха от пациентите за планови операции и манипулации, отрицателен PCR тест, само с една цел - запазване на здравните заведения от заразата? Е, не го приеха, като условие! Не ви нарушиха правата! Сега, след като болниците се овъртолиха с Ковид-19, имате 3 възможности : 1. Да не ви лекуват, защото заразения персонал го няма! 2. Да ви лекуват студенти! 3. Да се лекувате у вас, като каните за консултация, срещу 200 лв. - Мангъров!

# 12 562
И аз четох за дъщерята на Гала - преди няколко дни беше. Уж грип, настинала. Не пишеше дали  си е направила тест. Гала за три часа вчера развила симптоми по време на предаването.

# 12 563
Балтов го слушах и вчера по Нова, и днес по Бтв. Определено вчерашното интервю по Нова беше по-полезно и приятно за слушане. Днес Хекимян беше настроен войнствено и само го атакуваше, та ми беше много неприятно да го слушам. Но определено ми звучеше притеснен. Говореше уж уверено, но си личеше, че нещата не са ОК. Каза категорично, че мерките в момента са недостатъчни според него. Дано да обърнат внимание на това, което каза - все пак е директор на една от двете основни болници за лечение на Ковид.

# 12 564
  • Bulgaria
Според Националната информационна система коронавирусна инфекция е констатирана при 1948 лица-медицински служители. Новите случаи, регистрирани през изминалото денонощие, са 65. От тях 27 са установени при лекари, 17 - при медицински сестри, 6 - при санитари и 15 - при друг медицински персонал.

Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 1136. 42 от случаите са от последните 24 часа. Починали са:

Скрит текст:
мъж на 79 г. с диабет, онкологично, сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 58 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване;

жена на 93 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване;

мъж на 87 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 75 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 90 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи   заболявания;

мъж на 61 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 76 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 60 г. със затлъстяване, сърдечно заболяване и диабет;

мъж на 58 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 76 г. с хронично белодробно заболяване;

жена на 72 г. със сърдечно заболяване и диабет;

жена на 49 г. със затлъстяване, диабет и сърдечно заболяване;

жена на 76 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 89 г. с онкологично и сърдечно заболяване;

жена на 73 г. със сърдечно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване;

жена на 70 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 76 г. със сърдечно заболяване;

жена на 83 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване;

мъж на 70 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване;

жена на 77 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания;

жена на 73 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 64 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 74 г. с диабет;

жена на 64 г. с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 61 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 70 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 78 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 44 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания;

мъж на 71 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване;

жена на 89 г. с диабет и хронично неврологично заболяване;

мъж на 69 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 87 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване;

жена на 72 г. със сърдечно заболяване и диабет;

жена на 67 г. със сърдечно заболяване;

жена на 69 г. със сърдечно заболяване;

мъж на 62 г. с диабет и сърдечно заболяване;

мъж на 84 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване;

жена на 71 г. с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване;

жена на 68 г. със затлъстяване;

мъж на 80 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване;

мъж на 82 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/2243-sa-novodiag … vid-19-lica-u-na/

79    M    Стара Загора    Стара Загора
93    F    София-град    Столична
87    M    Смолян    Борино
75    M    Шумен    Венец
90    F    Смолян    Златоград
61    M    Пловдив    Пловдив
76    F    Плевен    Долни Дъбник
60    M    Пловдив    Пловдив
58    M    Стара Загора    Братя Даскалови
76    M    Бургас    Бургас
58    M    Видин    Брегово
72    F    Кърджали    Кирково
49    F    Шумен    Шумен
76    F    Търговище    Търговище
70    F    Кърджали    Кирково
76    M    Благоевград    Разлог
83    F    Велико Търново    Горна Оряховица
70    M    Силистра    Силистра
77    F    Монтана    Лом
73    F    Бургас    Руен
74    M    Бургас    Бургас
64    F    Монтана    Вълчедръм
61    M    Монтана    Вълчедръм
70    M    Смолян    Смолян
78    M    Пловдив    Асеновград
44    M    София-град    Столична
71    M    Кърджали    Крумовград
89    F    Пловдив    Съединение
87    M    София    Костинброд
72    F    Пазарджик    Пещера
67    F    Търговище    Търговище
69    F    Пловдив    Раковски
62    M    Пловдив    Пловдив
64    M    Сливен    Сливен
69    M    Пазарджик    Пазарджик
89    M    Пловдив    Пловдив
73    F    Пловдив    Марица
84    M    София-град    Столична
71    F    Варна    Аврен
68    F    Хасково    Димитровград
80    M    Хасково    Димитровград
82    M    Русе    Русе

# 12 565
Ами 61 човека персонал (какъвто и да е освен лекари) само за вчера в Пирогов е меко казано стряскащо. Така за седмица може да не остане кой да ни лекува. Забележете, че май отделят един етаж за лечение на...персонал((
Това е трагедия за мен и точно обяснява състоянието без да го казват и натъртват директно, всеки да си прави изводите.
За оставката на Пенчев е против, вършел си работата човека и аз вярвам на Балтов. Вижда ми се точен и си казва нещата.

# 12 566
Не мога да спра да ходя на прегледи и в лаборатории, просто няма как... Това ме притеснява най-много. Има изследвания, които трябва да си пускам всеки месец... Винаги съм с маска, ама дали е достатъчно...

И аз имам ходене във ВМА. Притеснявам се много.
Мен по лош късмет точно вчера зъб ми се счупи. Така не искам да ходя сега на зъболекар, но поне знам, че моята зъболекарка е с маска винаги и преди пандемията носеше . Спазва добра хигиена в кабинета, но въпреки това ме е страх.

# 12 567
ЛЛ при това положение не трябва да се занимават с ОРЗ, те си имат задачи по профилактика, ваксинации и изписване на лекарства. Като минат днес сутринта трима с КОВИД, след обяд ЛЛ прави детска консултация... Един път е организацията
Абе хора, какви рецепти, какви ваксини.
Това трябва да се спре. Всичко може да се отложи, рецептите са с тримесечна валидност, ще отделят един следобед за това.
Ако всички с ковид тръгнат към болниците ще е краят. Има хора с не тежко протичане, няма нужда да тичат в болница

Кое да спре, другите болести не чакат! 
Не говоря всички да хукнат към болниците, а да имат достъп до тест и рентген. От там с ясна диагноза Ковид или НЕ се ЗВЪНИ на ЛЛ и той назначава лечение.
Сега отиваш чакаш при ЛЛ, според разпореждане направление за тест получават само задъхващите се!  Докато чакат наред с другите пръскат зараза, а и ЛЛ  са масово 50+ и като изкапят и те?
Хич не се чудете, че броят на починалите скача. Мои познати се лекуваха в домашна обстановка - сумата на лечението им за 2 седмици надмина 700лв, ще пият още три месеца за укрепване на организма. Едното е вит Д - на човек за месец по 15 лв (Вигантол за 2-3 лв няма в аптеките). Фраксипарина една спринцовка е около 5 лв
Много от хората просто нямат избор и чакат за болница за да ги лекуват, защото не могат да си позволят лечението, назначено от ЛЛ

# 12 568
Знам, как се чувствате, защото и аз се чувствам така. Яд ме е и на онези, които винят болниците, че там са ги заразили. Ами, хора, защо не ви беше грижа, когато директорите на болници изискваха от пациентите за планови операции и манипулации, отрицателен PCR тест, само с една цел - запазване на здравните заведения от заразата? Е, не го приеха, като условие! Не ви нарушиха правата! Сега, след като болниците се овъртолиха с Ковид-19, имате 3 възможности : 1. Да не ви лекуват, защото заразения персонал го няма! 2. Да ви лекуват студенти! 3. Да се лекувате у вас, като каните за консултация, срещу 200 лв. - Мангъров!
Проблемът беше, че болниците караха пациентите сами да си плащат теста, вместо директорите им да настояват много твърдо НЗОК да поеме този разход за всички пациенти. Вдигнаха пътеките само с 20 лв. , което стига за неточен бърз тест.

# 12 569
  • в страната на чудесата
Скаридка,
детската консултация, ваксинопрофилактиката и профилактичните прегледи НЕ СА други болести, които не чакат.
Позволи ми да знам какво пиша.

Общи условия

Активация на акаунт