COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 056
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 395
  • Bulgaria
2760 нови случая от 9946 теста. 27,75% положителни.
25 105 активни случая /+2508/.  45 461 потвърдени случая.
67 новозаразени мед. персонал.
2316 хоспитализирани /+99/, 162 в интензивно отделение /+17/.
216 излекувани.  Общо: 19 159 излекувани.
36 починали.  Общо: 1197 починали.

София град - 1075, Пловдив - 206, Благоевград - 160, Варна - 146, Русе - 131, Стара Загора - 100, Шумен - 100, Бургас - 87, Перник - 66, Габрово - 61, София област - 58, Плевен - 55, Търговище - 54, Сливен - 47, Враца - 46, Кърджали - 37, Пазарджик - 36, Велико Търново - 33, Хасково - 33, Ловеч - 31, Ямбол - 29, останалите области:

https://coronavirus.bg/bg/statistika

# 13 396
  • София
...
Онзи ден разцъках картата на CЗО и "вирОс нЕма" само в Туркменистан и Северна Корея. Само те двете жълтеят без нито един докладван случай на световната карта. Туркменистан граничи със силно засегнатия Иран, ама в Туркменистан корона няма. Grin
...
Тоз Туркменистан е битер С. Корея май ? Сещам се , че отказаха (замотаха до последния момент) медицинска евакуация на Турския посланик .. В крайна сметка стигна до Турция в оловен сандък, въпреки че му бяха пратили специално за него самолет от Турция да си го приберат до като беше жив все още , макар и много зле ....
Ама "вирос нема" и толкоз !

# 13 397
Починалите нямат общо с днешните нови случаи. Те отразяват разпространението преди 3 седмици. Смъртността от сегашното разпространение ще се покаже след около 3 седмици.

# 13 398
Знаете ли какво предписват личните лекари, за леки симптоми, без температура, но с общо неразположение и положителен тест?
Питам от любопитство!
Освен авирона?
Аспирин, витамин Д, цинк, селен е част от домашното лечение. Такава информация имам от частен случай, въпреки че симптомите не са леки а доста неприятни, пълна клинична картина, затова във въпросният случай има и АБ.

А парацетамол? Отказаха ли се от него?
За парацетамола днеска постнах статия че не бива да се взема. Такива изследвания има заедно с ибупрофена. Могат да влошат нещата. А за аспирина има изследвания че намалява вероятността за тежко изкарване на Ковид.

Една добра новина.
https://www.24zdrave.bg/Article/9162689
За тези които имат съмнение че може да имат вируса, като леки симптоми и прочие.

Пийте аспирин, не пийте ибупрофен. Взимайте витамин Д, не взимайте витамин Ц. Прости неща които намаляват риска от тежко каране на Ковид, и тежки усложнения, което е в интерес и на здравната с-ма.

# 13 399
  • Bulgaria
Над 55% от всички потвърдени случаи до момента са активни. Не искам да си представям каква смъртност може да достигнем.

# 13 400
  • Немция
Някой разбра ли дали в Германия и Франция ще се ходи нормално на работа?

Една приятелка (IT) ми разказваше онзи ден, че колегите им от френския офис си ходят най-нормално на работа, докато в офиса тук (Австрия) работят от вкъщи от март.
За Германия се даде апел към фирмите да е по възможност хоум офис. Някои все още работят вкъщи, от март.

С аспирина трябва да се внимава. Някои хора са с противопоказания за аспирин.
В немски болници се дава хепарин при ковид болни, които са хоспитализирани.

# 13 401
  • Там,където се събуждам щастлива.
Починалите нямат общо с днешните нови случаи. Те отразяват разпространението преди 3 седмици. Смъртността от сегашното разпространение ще се покаже след около 3 седмици.

Това е голямата трагедия, която малко хора осъзнават. Все още.

Ние имахме пак срив в системата и затова цифрата е около 8500 в Нидерландия. Факт е, че не намалява и вече се казва, че до март месец ще е гърч за работещите в здравеопазването.

Другият вторник ще има решение какво ще става, но вече се говори, че и декември ще е така + евентуално други мерки.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 01:34 от Kalinka

# 13 402
Прогнозата на Мутафчийски набира скорост за съжаление.

# 13 403
Аспирин не трябва да се дава на деца - внимавайте. Да напомня, защото се спомена като лекарство.

# 13 404
Вечерните европейски новини:

Утре щяло да има среща на всички 27 държави от ЕС (видео), на която да договорят общи действия.

И нашите в Австрия ще дават пресконференция утре в 13.00, като преди това ще заседават за състоянието на здравната система. Май ще последваме големия брат.

Община Виена е купила 2 млн антиген-теста за училища, лични лекари, старчески домове.

Бибит, а който не може в хоум офис, ще си работи ли нормално, ако не е от критичната инфраструктура?

Нашите в България верно ли пестят от НМХ и дават на хората аспирин?

# 13 405
  • София
Някой разбра ли дали в Германия и Франция ще се ходи нормално на работа?

Една приятелка (IT) ми разказваше онзи ден, че колегите им от френския офис си ходят най-нормално на работа, докато в офиса тук (Австрия) работят от вкъщи от март.

какво значи дали ще се ходи на работа? доколкото ми е известно, делът на частния бизнес и в двете държави е значително голям. Simple Smile правителствата не могат да нареждат на частния бизнес как да си организира работния процес. с две думи - не може да има някакъв еднозначен отговор на въпроса ти с ДА или НЕ. зависи от сектора, от конкретния бизнес....

моя близка във Франция е с медицински показания за дистанционна работа, но въпреки това й отказват хоум офис още от март месец насам. не обичат франсетата тая работа...

# 13 406
  • София
Вечерните европейски новини:

Утре щяло да има среща на всички 27 държави от ЕС (видео), на която да договорят общи действия.

...
Разгеле светлина в тунела Български !
Както в повечето случаи - нищо не се самоинициира в Милата ни Татковина , ни хубаво, ни лошо.

# 13 407
Аспирин не трябва да се дава на деца - внимавайте. Да напомня, защото се спомена като лекарство.

Синдром на Рей може да се отключи, затова деца под 14 абсурд да пият аспирин.
Първата ми ЛЛ даже казваше, че на възрадг под 18 години не се пие никакъв аспирин.

# 13 408
  • Pierrefonds, CA
36 починали....По стъпките на Румъния

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 03:40 от E&M

# 13 409
Аз от както се помня, съм лекувана с аспирин.
Обаче, съм чела за предупреждението за риска и затова внимавам и на детето никога не съм давала аспирин. Та се бях зачудила....ако не дай Боже, прояви симптоми....какво да му дам.
Ясно е, че ще потърся лекар, но все пак.

Общи условия

Активация на акаунт