COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 005 947
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 440
Мисля, че е рано да се хвали която и да е държава с успех....
Ще стане малко като нашето през май, че цяла Европа ни дава за пример......уж

# 13 441
  • София
Вчера министърът каза, че няма да има промени в мерките следващите 2 седмици. Значи ли това, че независимо какво става няма да затягаме повече? Дали ако стигнем 3500 ще се чуват по главата и някой най-накрая ще осъзнае, че без строг контрол и по-сериозно затваряне няма да мине

# 13 442
Според мен са готови със 'затягането' , но чакат подходящ момент...

# 13 443
Проучванията за предаването от деца имаха много време да го направят. Вместо това излезе фейк нюз, че децата не предават. Всички се хванаха за това за да не търсят решение и така.
Факт е обаче, че в България децата не учиха от февруари и въпреки никаквите мерки се справихме добре. А дали просто не отразяхме веригата на правилното място?
Бройките официално регистрирани заразени няма да скача още много, защото толкова са ни възможностите за тестове.

# 13 444
  • София
... а през това време: Дискотеки и барове се опитват да оцелеят като "вечерни" заведения
Нощните заведения променят началния час на програмите си с по-ранен, а единствената цел е да се намери вратичка довчерашният нощен бар или клуб да се преобрази във вечерен и така да оцелее. Елитният Sofia live club в НДК, обичайно работи нощем, но е със статут на кафе-клуб от категория "кафе-сладкарници", според Наредбата за изискванията към категоризираните заведения за хранене и развлечения. Предвидената за тази вечер музикална програма "Приказка за джаза - рагтайм и суинг", е с по-ранен час - 19.30 ч., а самият клуб отваря още в 18.30 ч. В петък и събота са планирани изяви на рокгрупата Б.Т.Р., които започват в 20 ч. Дискоклуб "Gramofon" на ул. "Будапеща" отваря тази вечер в 20 ч. и програмата ще е до 22 ч., съобщиха оттам. Обяснението е едно - с такова работно време не сме нощно заведение и поради това заповедта на здравния министър не се отнася до нас.

# 13 445
"Училището не учи на математика, а на присъствие в живота". И си мисля, уж все искаме да сме, като другите държави, ама някак все не го докарваме. Франция и Германия се затвориха отново, остават само - училищата. Пък ние от тях почнахме...

# 13 446
  • При семейството си

Разбира се, че са готови. Ще изчакат днес срещата на европейско ниво...и ще действат.

# 13 447
Самите учители не искат ДО, не защото им е трудно технически, а защото резултатите от края на миналата учебна година са отчайващи. Защото децата изгубиха интерес и мотивация и трудно ще бъдат спасени...

# 13 448
  • Русе
Самите учители не искат ДО, не защото им е трудно технически, а защото резултатите от края на миналата учебна година са отчайващи. Защото децата изгубиха интерес и мотивация и трудно ще бъдат спасени...
Не бих казала.  Даже отчитам доста повече работа, доколкото се пускаха много повече индивидуални задачи. Според мен имаше доста повече научено. Няколко от приятелките ми са учителки и повечето отчетоха също по-добри резултати, доколкото няма разсейването и липсата на дисциплина. Въпреки всичко и аз и детето ми предпочитаме присъственото обучение, но временното спиране не е някаква присъда. Не драматизирайте.

# 13 449
  • София
"Училището не учи на математика, а на присъствие в живота". И си мисля, уж все искаме да сме, като другите държави, ама някак все не го докарваме. Франция и Германия се затвориха отново, остават само - училищата. Пък ние от тях почнахме...

Най-евтино е. Защо от гимназиален клас. Защото няма нужда от родител. И не с мисъл за родителя, като такъв. Като касичка.

# 13 450
  • София
Vrabcho , точно така е. Въбще не се осъзнава , какви поражения върху образователната система се нанасят.   Защо не се замислите, защо в западните държави не затварят училищата?
Това някак небрежно го пропускате като давате за пример чуждите мерки.

# 13 451
# 13 452
Поредния медицински кадър ни взе Covid-19

Медицинската сестра Гергана Илкова е 22-ят медик, който губи борбата. Тя изкарва целия си трудов стаж в Пирогов, като по-голяма си част е работила в Клиниката по урология. Преди няколко месеца решила да се върне отново на работа след пенсионирането си.

Работила, както и преди - всеотдайно и с любов към болните. Като медик с богат опит тя е спазвала стриктно всички мерки за защита от коварния вирус, но той я застигнал.

“Перфектен специалист, който обичаше работата си, истински пироговец, готов да се раздаде за пациентите, дисциплинирана, добър човек и приятел - такива ще запомнят медицинска сестра Гери Илкова всички, с които е работила през годините" - споделя Милка Василева, Председател на УС на БАПАЗГ, гр. София 28.10.2020

Поклон пред нейното милосърдиe, смелост и себеотрицание!

Светла й памет!

# 13 453
Карбовски има ли деца? Ослушвал ли се е в кашляне, в тежко дишане? Изтръпвал ли е дали не е Ковид?
Прав е, че объркахме приоритетите, но в тази ситуация в която вече сме, ДО, временно, е правилно решение.Ако детето се разболее или карантинира, нали пак ще е вкъщи, но само ще се бори с пропуснатия материал. Така поне ще има някакви насоки и контрол.
Късно е да говорим какво
можеше и трябваше да направим. Въпросът е какво да направим сега.

# 13 454
Четвърти преподавател загуби борбата си с Covid-19 само в рамките на 10-на дни

Учителката Айлин Байрактарова от Средно училище "Васил Левски" в гр. Севлиево почива на едва 39-години само 5 дни след като е дала положителен тест за коронавирус.

Колегите й са потресени, а директорът Тома Томев трудно намира думи, за да говори за случилото се.

„Благодарим ти, Айлин, че беше част от семейството на СУ "Васил Левски" - написаха колегите й в училище.

Почивайте в мир, колега, ще живеете вечно в сърцата и спомените на учениците ви...

Общи условия

Активация на акаунт