COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 006 025
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 590
  • София
А ковид отделение в онкоболница според вас добра идея ли е?! Не знам, това не е от компетенцията на бг мамите, и трябваше да се мисли месеци наред, от пролетта досега... възможно е да е имало предложения, но да не са приети по някакви причини, не знам.
Но и медиците в момента не са доволни, и преживяват стрес заради хаоса! Едва ли връщат хора от злоба.

То Ковид отделение не е добра идея в много болници... онкологични, белодробни, акушерогинекологични... Също не е и добра идея да лишим една такава група хора от цяла болница. И какво правим? Късно е като Китайците да строим цяла болница.

# 13 591
  • София
По принцип планът за обособяване на цели корона-болници има редица неизвестни и пробойни. Може би е обсъждан от специалистите и отхвърлен като неадекватен, кой знае. Може би Щабът вече го е обмислил и е решил, че е в ущърб на останалите не-ковид пациенти.
Но ние не сме Ухан да построим болница за 10 дена, а и извън Ухан не съм чувала за подобно чудо. От години здравната система е в колапс и няма пари дори за елементарни неща като пребоядисване и нови плочки. И да гледаме към Китай, и да не гледаме - това е положението и трябва да се мисли.
Ние тук сме форум - можем да си обсъждаме, да си пишем, да си предлагаме, но тази държава си има управление и то трябва да взима решенията. Можем да се тръшкаме колко е зле всичко, или да се вземат управленски решения, които може да са спорни, но може и да се окажат гениални.
Вижда се, че дори и Западна Европа се лута и не е нацелила напълно верния път.

# 13 592
Скрит текст:
Зависи от провинцията в Германия.
Не всички са с маски и в часовете.
Както и да е отказвам се, то смисъл няма.
Спорът беше за нашето образование и трябва ли да се спре присъственото такова.
Не трябва. Не и на първо място, преди всякакви бизнеси.
Не, не зависи.
няма провинция, в която децата да са без маски в клас.
Това беше разлика в нач. на учебната година.

Snezhana Petrakova 651272, в случая става дума за мерките срещу Ковид в образователните  институции.
Не коментираме как се провежда ДО , а такова има организирано за децата в карантина.

Всъщност зависи.

https://www.google.com/amp/s/www.spiegel.de/panorama/bildung/sch … -5b271bb8f395-amp

# 13 593
Защото наличието на това отделение поставя в риск останалите онкоболни. Липсата на реанимация предполага те в един момент все пак да бъдат пратени някъде, ако се влошат. Sad Просто...не се заяждам, чудя се, като всеки пациент Sad

# 13 594
  • в страната на чудесата
Защото наличието на това отделение поставя в риск останалите онкоболни. Липсата на реанимация предполага те в един момент все пак да бъдат пратени някъде, ако се влошат. Sad Просто...не се заяждам, чудя се, като всеки пациент Sad
Онкологията разполага с реанимация.

Личното ми мнение е, че малките болници нямат капацитет за болни с нужда от кислородотерапия. Но вероятно това би бил справедлив начин, незнам.

Говорих си с колега, който е в болница до Страсбург - каза, че болните идват с личен транспорт, в отделни павилиони - кръв, тест, преглед, АКР. След резултата, който е с отклонение - рентген/скенер. Тогава преценяват кой в къщи, кой в болница.
Джипитата правят първичен триаж кой да върви в този коридор.

Също така по повод празните отделения в частните болници на юг каза, че като цяло не се съмнява, защото частните болници били по-зле оборудвани от държавните. Във Франция познавам само университетски две болници, та не знам дали е прав.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 12:56 от Leika_moja

# 13 595
Всъщност в родилните домове няма как да няма Ковид отделение, защото при появата на родилка или необходимост от задържане на плода /или друга манипулация/ при жена с положителен тест за Ковид 19, все някъде трябва да бъде настанена така, че да не се смесва с останалите жени. В онкологията, центровете по хемодиализа, Пирогов и т.н. също. Но това е друго!

# 13 596
По принцип планът за обособяване на цели корона-болници има редица неизвестни и пробойни. Може би е обсъждан от специалистите и отхвърлен като неадекватен, кой знае. Може би Щабът вече го е обмислил и е решил, че е в ущърб на останалите не-ковид пациенти.
Но ние не сме Ухан да построим болница за 10 дена, а и извън Ухан не съм чувала за подобно чудо. От години здравната система е в колапс и няма пари дори за елементарни неща като пребоядисване и нови плочки. И да гледаме към Китай, и да не гледаме - това е положението и трябва да се мисли.
Ние тук сме форум - можем да си обсъждаме, да си пишем, да си предлагаме, но тази държава си има управление и то трябва да взима решенията. Можем да се тръшкаме колко е зле всичко, или да се вземат управленски решения, които може да са спорни, но може и да се окажат гениални.
Вижда се, че дори и Западна Европа се лута и не е нацелила напълно верния път.

А, има, и не го броят за чудо. Ама пусто, диктатура са.

# 13 597
  • Пловдив

И на целия този фон, при цялата тревожност на ситуацията, пак има магазини, в които се допускат клиенти без маска. Аз лично повече няма да влизам в магазин, в който съм видяла, че обслужват клиент без маска. Но нищо няма да промени това. Трябва да се направи нещо , за да се осъзнаят тези, дето не вярват в официалната информация, а охотно дават ухо на измислени слухове и нелепи конспирации. Защото те са тези, които  се мотаят без маска в затворени обществени помещения. И поставят в риск невинни хора. Никой не трябва да влиза в обществено помещение без маска.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 13:23 от marzeliva

# 13 598
Повечето от държавите, които са успешни не са диктатури, а не всички диктатури са успешни. Така че едва ли това е причината за успех и неуспех.

# 13 599
  • в страната на чудесата
Повечето от държавите, които са успешни не са диктатури, а не всички диктатури са успешни. Така че едва ли това е причината за успех и неуспех.
Може ли пример. С изключение на Австралия и нова зеландия, чиито мерки са близки до диктат. Но тях ще изключим. Предварително благодаря.

# 13 600

Правилно. Но в този форум винаги се вади аргумента  "ама там се справят, защото са диктатура". В краен случай "защото са остров".

# 13 601
Слънчевата аз не казвам, че децата са виновни, но три страници четем спорове в различните страни, какви мерки има. Все пак ние сме в България. Има ли значение в Германия как е ? А и доколкото си спомням имаше тема по въпроса, тук уж беше информативна за Ковид. Мен не ми пречи, но е излишен спам и така някой информативен пост отива 3-4 страници назад и не е прочетен.

Относно невярващите, като се треснат на леглото като мен и се зачудят дали ще оцелеят до другият понеделник, бая ще се позамислят, кое е истина и кое не.

# 13 602
Може би се бърка отделение с изолатор?

# 13 603
извън Ухан не съм чувала за подобно чудо.
В Милано построиха за няколко седмици в халетата на бившя панаир за изложения. Отне им няколко седмици, докато я вдигнат и оборудват и първата вълна беше овладяна. Обаче я запазиха и сега пак я откриват.
В повечето големи болници обособиха ковид отделения (редуцирайки други), които не закриха през лятото и сега пак се пълнят.

# 13 604
Може ли пример. С изключение на Австралия и нова зеландия, чиито мерки са близки до диктат. Но тях ще изключим. Предварително благодаря.

Исландия, Финландия. Япония, Корея, Виетнам, Сингапур, Тайван.
И други, които са не съвсем успешни, но мнооого далеч от нашето положение.

Общи условия

Активация на акаунт