COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 305
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 875
  • Варна
Не мога да си обясня, защо се крие информация. Този, който публикува всеки ден тези данни, пише, че са му изтрили профила. Поствам днешната информация, дано успяваме и занапред да я намираме.

Нова регистрация, нов списък. От рано сме почнали с триенето Simple Smile
52    M    Пловдив    Съединение
71    F    София-град    Столична
27    M    Ловеч    Троян
66    M    Кърджали    Момчилград
74    M    Русе    Русе
76    F    Пловдив    Пловдив
64    F    Бургас    Айтос
79    M    Кърджали    Кърджали
87    M    Шумен    Нови пазар
56    M    Пловдив    Пловдив
64    F    Пловдив    Пловдив
57    M    Габрово    Габрово
51    M    Монтана    Берковица
55    F    Бургас    Руен
64    F    Търговище    Търговище
63    M    Варна    Провадия
48    F    Габрово    Севлиево
62    M    Търговище    Търговище
85    M    Хасково    Хасково
50    F    Варна    Варна
63    M    Смолян    Баните
71    M    Хасково    Хасково
75    F    Пловдив    Пловдив
59    M    Плевен    Плевен
72    M    Благоевград    Благоевград
68    F    Смолян    Доспат
59    M    Смолян    Рудозем
78    F    Русе    Бяла

# 13 876
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, секретите ли имаш предвид? Аз съм направила хиляди PCR тестове, но никога не съм вземала секрет. По принцип следва да се вземат от лекар.

За  ПСР тестовете.

Като гледна годините на починалите ...лошо. Групата 50- 65 е доста голяма, което в Нидерландия не е така. Тук определено е все още е над 70 -75 години.

# 13 877
Кукурбита, изпуснах вчерашния списък с разбивка на починалите. В нашият град се говори за починала 50 годишна учителка от техникум. Днес не я виждам, освен да е обявена вчера?

# 13 878
  • на пъпа на Златията
Да кажа, за който не е гледал вчерашния брифинг, че Кантарджиев говори, че ноември навлизаме в грипния сезон и препоръча, който е с висока температура първо да си направи тест за грип.

Най-добре към Ковидната пандемия да обяват и грипна епидемия, и мерките по две.
Ъ, какви Мерки?!
Smile

Макар че никак не е смешно .
Аз продължавам  да гледам тук .

https://www.nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_W1-42 … _2020_W42_bul.png
Какво ли ще направя на мястото на управляващите??
Младите "слагайте маските" и  работете ударно  до Коледа .Пазете си раб. места . И без това световната икономика е в спад . Не слушайте тия дето постоянно ви говорят - не , не , не , ..Пазете си  децата !!!!  . Пазете  и  възрастните хора . След Коледа разпускаме  децата в  Коледна ваканция и после Грипна .
Чакам информация  за починалите по години.

П.С.
Пепо ,
+++
 Писали сме едновременно .

# 13 879
  • Варна
Кукурбита, изпуснах вчерашния списък с разбивка на починалите. В нашият град се говори за починала 50 годишна учителка от техникум. Днес не я виждам, освен да е обявена вчера?
По-скоро ще я обявят утре или неделя. Обработването, от мои наблюдения е 2-3 дни. Според мен заради оформяне на документите за смърт, не знам точно.

# 13 880
Ох, министъра имал  Вайбър групи с всички областни управители,ама в София имало Система. Ти да видиш.
До края на другата седмица електронно направление. Бре бре разработиха се.
Министъра по Нова.

# 13 881
  • София
Калинка, в момента ежедневно положителни проби докладват 185 лаборатории, кажи на сестра ти, че и много повече от 11 хиляди теста могат да се правят.

# 13 882
COVID-19: Влошаващите се на домашно лечение – без болнична помощ https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/covid-19-v … a-pomosht-6116960
Та кой казваше че имало места в болниците!
Твърде бързо стигнахме в това положение, а сме още в началото, не ми се мисли при 5000 бройки какво ще се случва.

# 13 883
  • София
Малко оф топик, но мисля, че е важно за нивта на витамин Д.
Онзи ден бях при един от най-големите светила, които се занивамат с остеопороза. Човекът каза - по-младите до 45-годишна възраст имат нужда от 1000 единици витамин Д, по-възрстните от 2000 единици. Това нещо се равнява на 15 мин печене на слънце с половината тяло голо (по бански например), за възрастните 30 мин. Ако се печете само с ръцете и лицето открити, това не е достатъчно.
Според него все повече лекари се обединяват около идеята, че витамин Д е от ключово значение за лечението на Ковид и колкото по-добро е нивото на витамина, толкова по-леко се кара

# 13 884
  • на пъпа на Златията
Калинка, секретите ли имаш предвид? Аз съм направила хиляди PCR тестове, но никога не съм вземала секрет. По принцип следва да се вземат от лекар.

За  ПСР тестовете.

Като гледна годините на починалите ...лошо. Групата 50- 65 е доста голяма, което в Нидерландия не е така. Тук определено е все още е над 70 -75 години.
1.
Това са хора които са  уязвими и все още работят.
2.
Тези хора са най много в обществото . През тези години  преди 60-70 г най много са се раждали . След войната.
3.
Младите които  почиват са с разклатено здраве.

# 13 885
Починали средно на ден:
Април
21-30               2,30
Май
1-10                 2,50
11-20               2,50
21-31               2,18
Юни
1-10                 2,70
11-20               3,20
21-30               3,10
Юли
1-10                 3,70
11-20               4.10
21-31               6,81
Август
1-10                 7,60
11-20               7,30
21-31               8,81
Септември
1-10                 7,70
11-20               5,50
21-30               6,40
Октомври
1-10                 6,60
11-20             12,80
21-29             22.88

Тази статистика ще спра да е следя за известно време, докато не овладеем вълната и не спрем растежа на вируса. Защото е ясно какво предстои да стане в нея. Тя беше по полезна през лятото, когато почти не се тестваше и движението на починалите показваше тенденциите в лятното разпространение на вируса. Сега в нея е ясно какво ще се случи и то ще изглежда ужасно. Защото още дори не сме влезли  в зоната на 4-цифрените бройки в нея, камо ли в зоната на 2000+. Починалите в нея са се заразили около 3 седмици до месец по рано. Симптомите се появяват около 5 до 7 дена най често след заразяване. Това означава че починалите отговорят на новозаразените в официалната стат. преди 2 до 3 седмици, а това са все още нивата 600-700. За съжаление тази стат. вероятно ще достигне в края на ноември и началото на декември до около 80 починали средно на ден. Ако не спрем растежа на вируса и отидем на 3 000 + е възможно около Коледа и Нова Година в нея дори да са 3-цифрени починалите.
Моля, не спирай да я следиш!
Гледам октомври по десетдневки - 6, 12, 22%. Нека видим ноември! Следва ли да е 44?

# 13 886
Калинка, в момента ежедневно положителни проби докладват 185 лаборатории, кажи на сестра ти, че и много повече от 11 хиляди теста могат да се правят.

Мисля, че доста тестват на пулове.
Така, че има капацитет за много повече от 11 000.

# 13 887
  • София
Важен е yellow girl, защото като имуномодулатор регулира имунната ни система и по-конкретно позивите на свръх имунна система, като блокира онези цитокини, които са отговорни за проявата на цитокиновата буря, която е причина за множество смъртни случаи.

# 13 888
  • София
Ние тук си говорим за затваряне, за фалиране на бизнеси, но Фандъкова мисли за коледните базари.
Аз съм един от най-големите им фенове. Обикаляла съм Европа само и само, за да ходя по базари последните години. Но сега... сега ли му е времето

"Коледен базар на площад Славейков"

https://mysofia.bg/whatwherewhen/koleden-bazar-na-ploshtad-slave … Z2VowYevG4getZyIE

# 13 889
  • на пистата
Какви са тези бързи антиген тестове със секрет от носоглъдката?Сега видях,че ляборатория в града ни ги предлага.

Общи условия

Активация на акаунт