COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 5

• 1 003 719
  • 22 282
  •   1
Отговори
# 13 860
Според мен броят на починалите тези дни не може да се свърже с броя на положителните преди 3-4 седмици (в България), защото се тестват предимно хора с влошено състояние, които са се заразили преди доста време.
Някой им ли представа по какъв начин се справят с епидемията в Япония (освен добра дисциплина)?

# 13 861
От два дни съм с болки в гърлото и главата.
Какво бихте ме посъветвали, да направя ли тест ? Или да наблюдавам за други симптоми.

Какъвто и съвет да ти дадат тук, може да е правилен, може не. Моя близка в Дания беше само с главоболие, разстройство и отпадналост. Но там ги тестват безплатно и по желание.
Та, наблюдавай се ден, два и по възможност ограничи контактите. Дано да е излишно притеснение.

# 13 862
За Япония е ясно как се справят - имаше даже статия за тях, но дали тук я постнаха или в някоя от фейсбук групите...
При тях маските не са задължителни, но 95% от японците носят маски. Там по принцип си носят маски заради замърсяването, така че нищо ново. Освен това са маняци на тема чистота - така че и дезинфекцията не е проблем.
С две думи - важно е съзнанието. Имаш ли го дори най-гъсто заселените райони могат да се справят без кой знае какви фрапантни мерки.

# 13 863
  • на пъпа на Златията
От два дни съм с болки в гърлото и главата.
Какво бихте ме посъветвали, да направя ли тест ? Или да наблюдавам за други симптоми.

Какъвто и съвет да ти дадат тук, може да е правилен, може не. Моя близка в Дания беше само с главоболие, разстройство и отпадналост. Но там ги тестват безплатно и по желание.
Та, наблюдавай се ден, два и по възможност ограничи контактите. Дано да е излишно притеснение.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1204545.4035

Ей тук попитай .

# 13 864
Има и други  производители на  вит Д има, просто са по скъпи.
Кантарджиев каза, че е добре да се пие с почивки. 10 дни пиеш, 10 почиваш.

От повече от  година приемам Вигантол/вит Д/ заради остеопороза. На 6 месеца правя изследване на нивото му. Та за ориентир на интересуващите се приемам по 15 капки 2 пъти седмично. Понеже няма Вигантол по аптеките една аптекарка ми сметна колко таблетки седмично от конкретен продукт, равни на тези капки, да приемам.
Та продължавам.

# 13 865
Вигантол периодично изчезва, не отсега.
Защото е евтин.

# 13 866
  • София
Да кажа, за който не е гледал вчерашния брифинг, че Кантарджиев говори, че ноември навлизаме в грипния сезон и препоръча, който е с висока температура първо да си направи тест за грип.

# 13 867
Пролетта изчезна витамин Ц, сега явно ще е модата на витамин Д

А каква е идеята да се прави тест за грип, нали писаха, че може едновременно да те хване грип и ковид, ако не бъркам?!

# 13 868
защото не сме чак толкова глупави.
Дали? Joy
Имунитетът изчезва, когато няма контакт с патогени. Ако имаш имунитет и продължаваш  да се срещаш с вирус организма продължава и да произвежда антитела... Това всяко третокласно ГП го знае.

# 13 869
  • При семейството си
Да кажа, за който не е гледал вчерашния брифинг, че Кантарджиев говори, че ноември навлизаме в грипния сезон и препоръча, който е с висока температура първо да си направи тест за грип.

Най-добре към Ковидната пандемия да обяват и грипна епидемия, и мерките по две.

# 13 870
  • sofia

Ъ, какви Мерки?!

# 13 871
  • София

Ъ, какви Мерки?!

Вместо една, по две маски (за който носи). Joy

# 13 872
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вчера сестра ми изнася лекция, че не можело по 11 000 теста да правили. Повтаря мантрата от Фейса, но аз не успях да я убедя, че не е невероятно да правят толкова тестове.
Може ли някой с две думи да напише два аргумента, че да й ги кажа.

Само работещите лаборанти в лабораториите ли взимат тестове в България? Тук преди седмици започнаха да обучават хора, които още учат в медицинските колежи (дори и тези, които учат за извършване на съвсем леки манипулации, асистенти на доктори (те вдигат телефона и планират часовете, но не и манипулации).
 На практика всеки с подобно  образование може да се обучи да взима тестове.

Сега слушам по телевизията, че призовават тези без работа да започнат в домовете за грижи.

# 13 873
В Бургас се самоорганизират болниците с Вайбър група за координация, неофициално, безплатно, бързо. Като няма друго.
И призив преболедувалите да са доброволци. Логично. Имат антитела,били са в болницата и са запознати лично с организацията и емоцията да си болен.

# 13 874
Калинка, секретите ли имаш предвид? Аз съм направила хиляди PCR тестове, но никога не съм вземала секрет. По принцип следва да се вземат от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт